Kolme henkilöä kävelee ja pyöräilee rakennusten edessä.
TEK Talks

TEK Talks: Ilmasto muuttuu, kestääkö Suomen infra?

Webinaarissa kuulemme millaisena haasteena ilmastonmuutoksen vaikutukset Suomen infraan, erityisesti rakennuksiin ja energiajärjestelmään, nähdään asiantuntijavieraidemme näkökulmasta. Tervetuloa!

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä

16.11.2022

Aika

16:00-17:30

Paikka

ProspectumLIVE

Teemat

Teknologia ja innovaatiot

Kieli

Suomi

TEK Talks: Ilmasto muuttuu, kestääkö Suomen infra?

Ilmastonmuutos ei ole enää kaukainen uhka vaan kasvavissa määrin osa arkea myös Suomessa. Ilmastonmuutoksen hillintä on ansaitusti ilmastopolitiikan ykkösprioriteetti, mutta samaan aikaan tulisi kiinnittää yhä enemmän huomiota muuttuvaan ilmastoon sopeutumiseen. Muuttuva ilmasto pistää yhteiskunnan infrastruktuurin monella tapaa koetukselle, mutta sopeutumistarpeet vaihtelevat alueittain: lämpöaaltoja on odotettavissa ympäri maailman, kun taas kuivuuden ja rankkasateiden yleistyminen korostuu tietyille alueille.

Millaiseksi Suomen ilmaston arvioidaan muuttuvan ilmastonmuutoksen edetessä? Millaisia suunnitelmia ja toimia Suomessa on tehty ilmastonmuutokseen sopeutumiseksi? Selviääkö Suomen rakennettu infra, erityisesti rakennuskanta ja energiajärjestelmä muuttuvasta ilmastosta? Näihin teemoihin syvennymme marraskuun TEK Talksissa – tuttuun tapaan kovien asiantuntijoiden avustuksella.

Aiheesta keskustelemassa ovat:

  • Tuuli Kassi, kiertotalouskonsultti, Ethica Oy
  • Pia Oesch, johtava varautumisasiantuntija, polttoainehuolto, Huoltovarmuuskeskus
  • Karoliina Pilli-Sihvola, erityisasiantuntija, Maa- ja metsätalousministeriö
3 ihmista