Webinaari: Pelasta aivosi aikasyöpöiltä

Tiedätkö, miten aivoja käytetään parhaalla mahdollisella tavalla? Webinaarissa käymme aivoja kuormittavien aikasyöppöjen kimppuun. Tule kuulemaan miten aikasyöpöt selätetään ja saavat kyytiä.
webinaari
09.11.2020 -
17:00 to 19:30

Onko uusin aivotutkimus sinulle tuttua? Tiedätkö, miten aivoja käytetään parhaalla mahdollisella tavalla? Oletko kuullut, että on olemassa optimaalisen työskentelyn tila, jossa kuormitus on vähäisempää ja aikaansaaminen parempaa?

Webinaarissa käymme aivoja kuormittavien aikasyöppöjen kimppuun: keskeytykset, kiire, muistin ja keskittymiskyvyn takkuaminen saavat kyytiä, kun muokkaamme tekemistä uuteen uskoon. Työelämän muutos ja yhteiskunnalliset tekijät ovat saaneet aikaan sen, että ajattelun pirstaloituminen, työn keskeytyminen ja monen tehtävän yhtäaikainen tekeminen syövät työntekijöiden suorituskykyä. Näihin kysymyksiin tarjotaan uutta näkemystä ja työkaluja tilanteen korjaamiseen.

Aivotutkija, TkT, Minna Huotilainen toimii professorina Helsingin yliopistolla ja tekee tutkimusta oppimiseen, työelämään ja aivojen hyvinvointiin liittyen. Hän on selvittänyt tutkimuksissaan mm. musiikin ja liikunnan vaikutusta oppimiseen ja aivoterveyteen sekä tutkinut työkuormituksen ja työuupumuksen vaikutusta kognitiiviseen toimintaan, muistiin ja tarkkaavaisuuteen. Lisäksi hän on selvittänyt unen ja muistin välistä yhteyttä. Hänet on palkittu J.V. Snellman -palkinnolla tieteellisen tutkimuksen tulosten tuomisesta suuren yleisön tietoon ja Sokrates-palkinnolla tutkimustietoon perustuvasta yhteiskunnallisesta keskustelusta.

Minna on valittu vuoden vaikuttajaksi (Eeva-lehti 2019) ja Terveystoimittajat ry on palkinnut hänet Hyvän tiedon omena -palkinnolla tutkijan ja toimittajien välisestä hyvästä yhteistyöstä. Hän on ollut mukana kirjoittamassa useita kirjoja, joissa aivotutkimuksen tuloksia tuodaan ymmärrettävään muotoon, mm. Tunne aivosi, Aivot työssä, Keskittymiskyvyn elvytysopas ja Näin aivot oppivat.