Uutiset

11.8.2020

Koronasovellus valmistuu pikapikaa - tekkiläinen turvaa

– Tässä tuntee tekevänsä jotain todella hyödyllistä, sovelluskehittäjä Jaakko Hannikainen kertoo. Koronan kansallinen älypuhelinsovellus Koronavilkku on jo koekäytössä.

29.7.2020

Yli 40 % tekniikan yo-opiskelijoista huolissaan jaksamisestaan

”Luku on järkyttävän korkea”, sanoo TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen. TEK jakaa elokuussa eri kampuksilla toimiville 1 700 tuutorille hyvinvointituutoroinnin oppaan.

4.6.2020

Ajankohtaistietoa TEKin jäsenille koronavirukseen liittyen

Päivitämme tälle sivulle ajankohtaistietoa koronaviruksen vaikutuksista mm. työsuhteen ehtoihin. TEKin kaikki kevään tilaisuudet on muutettu webinaareiksi tai siirretty.

27.7.2020

Jyväskylä sai DI-koulutuksen – ”Pelkkä lupa ei riitä”

TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen on jo huolissaan opetuksen laadusta sekä tavasta, jolla opetus- ja kulttuuriministeriö junaili asian.

23.7.2020

Työmatkapyöräilijä pysyy liikkeellä eläkkeelläkin

Turun yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan aktiivisesti töihin liikkuneet näyttävät säilyttävän liikkuvan elämäntavan eläköidyttyäänkin.

21.7.2020

Pelillistäminen tuo lisäpotkua työhön ja elämään

"Kun työstä tulee antoisampaa ja vapaa-ajasta tuottavampaa, merkitsee se lisäpotkua taloudelle ja yhteiskunnalle yleensäkin", professori Juho Hamari sanoo.

13.7.2020

"Tekniikan ammattilaisten kovasta osaamisesta ei pidä tinkiä"

Hallitus lisää 2 048 opiskelupaikkaa yliopistoihin koronan vuoksi. Lisäpaikkoja tulee rutkasti lisää ict-alalle.

20.7.2020

Kolmannes kv-opiskelijoista lähtee heti valmistuttuaan

Vain noin puolet tekniikan alan yliopistokoulutuksesta valmistuneista kv-opiskelijoista työllistyy vuoden sisällä Suomeen.

22.6.2020

“Tutustuminen yliopistoon on toteutettava henkilökohtaisesti"

Syksyn kannalta tärkein kysymys on opiskelijoiden ja henkilökunnan turvallisuudesta huolehtiminen. Samalla uusille opiskelijoille on tarjottava mahdollisimman hyvä ensikosketus yliopistoon.

15.6.2020

Tekniikan alalla korona perui sovitut kesätyöt vain harvalta

Koronakevät laski kolmannen vuoden opiskelijoiden kesän työllisyyttä kymmenellä prosenttiyksiköllä verrattuna vuoden takaiseen.

Sivut