Senioritutkimus

Yli 60-vuotiaat diplomi-insinöörit ovat työuriinsa tyytyväisiä, aktiivisia kansalaisia. 63 prosenttia vastaajista ei ole koskaan ollut työttömänä.

Seniori-ikäisten diplomi-insinöörien elämä näyttää 60-vuotiaille ja vanhemmille TEKin jäsenille suunnatun tutkimuksen valossa varsin mukavalta. Oma jaksaminen ja kotiasiat ovat kunnossa, elo tuntuu turvatulta ja toiveikkaalta.

Tekkiläiset seniorit seuraavat aktiivisesti maailman tapahtumia ja ovat myös itse valmiita vaikuttamaan yhteiskunnassa.

PITKÄT, VAKAAT URAT 

Senioreiden työurat ovat olleet pitkiä ja vakaita. 63 prosenttia vastaajista ei ole koskaan ollut työttömänä. Neljännes oli kokenut työttömyyden kertaalleen.

Suurin osa oli vaihtanut uransa aikana työpaikkaa 1–5 kertaa. Saman työantajan palveluksessa koko uransa tehneitä oli reilut 8 prosenttia.

Yli 30 vuoden työuran saman työantajan palveluksessa olleita olikin lähes kolmannes, 15–30 vuotta viimeisimmässä työpaikassaan olleita oli joukossa reilu kolmannes.

Turvattu työpaikka ei ole kuitenkaan ollut senioreille tärkeintä. Lähes tulkoon kaikki vastanneet pitivät työn mielenkiintoisuutta, itsenäisyyttä ja vastuullisuutta uran antoisimpina asioina. Suurimmalle osalle työelämä on myös tarjonnut näitä herkkuja.

​Seniorikyselyyn vastanneista 64 prosenttia oli vanhuuseläkkeellä ja 27 prosenttia osa-aikaeläkkeellä. Lue lisää TEK-lehdestä.

 

Asiasanat: