Eduskuntavaalikysely

Lisäsatsauksia yliopistoille ja tutkimukseen. Matematiikan kirjoittaminen pakolliseksi. Työtulo käyttöön. Kanneoikeus ammattiliitoille. Entä mitä mieltä tekkiläiset ovat verotuksesta? Lue lisää vaalivaikuttamiskyselyn tuloksista!

Poimintoja tuloksista:

  • Tekkiläiset uskovat, että Suomi menestyy koulutuksen ja tutkimuksen avulla. Vastaajat tukevat vahvasti TEKin linjauksia koulutus- ja innovaatiopolitiikassa.
  • ”Matematiikan kirjoittamisen pitää olla pakollista ylioppilaskirjoituksissa” -väitteen kanssa samaa mieltä on 82 prosenttia vastanneista.
  • ”Palkansaaja- ja yrittäjätuloon erottelun sijaan otetaan käyttöön työtulo”: liki 80 prosentti oli väitteen kanssa samaa mieltä.
  • Suosikkipuolueita ovat kokoomus ja vihreät. Läheskään kaikki eivät kuitenkaan osaa sanoa, mitä puoluetta nyt äänestäisivät. Katso lisää alla olevasta virtauskaaviosta!

Lue lisää tuloksista TEK-lehdestä

Mikä kysely?

Tekkiläisiltä kyseltiin näkemyksiä eduskuntavaaleihin liittyvistä teemoista ja äänestämisestä elo-syyskuussa 2018. Kyselyn kohderyhmäksi valittiin satunnaisotannalla 7 500 jäsentä, joista reilu 1 000 vastasi kyselyyn. 

Katso kuvaajasta, miten tekkiläiset äänestäisivät nyt verrattuna edellisiin eduskuntavaaleihin. HUOM: vie hiiri kuvion päälle, niin voit tarkastella tilannetta kunkin puolueen osalta ja molemmista ajankohdista käsin. Avaa uuteen selainikkunaan tästä.