Eduskuntavaalikysely

Lisäsatsauksia yliopistoille ja tutkimukseen. Matematiikan kirjoittaminen pakolliseksi. Työtulo käyttöön. Kanneoikeus ammattiliitoille. Entä mitä mieltä tekkiläiset ovat verotuksesta? Lue lisää vaalivaikuttamiskyselyn tuloksista!

Tekkiläisiltä kyseltiin näkemyksiä eduskuntavaaleihin liittyvistä teemoista ja äänestämisestä elo-syyskuussa 2018. Kyselyn kohderyhmäksi valittiin satunnaisotannalla 7 500 jäsentä, joista reilu 1 000 vastasi kyselyyn. 

Poimintoja tuloksista:

  • Tekkiläiset uskovat, että Suomi menestyy koulutuksen ja tutkimuksen avulla. Vastaajat tukevat vahvasti TEKin linjauksia koulutus- ja innovaatiopolitiikassa.
  • ”Matematiikan kirjoittamisen pitää olla pakollista ylioppilaskirjoituksissa” -väitteen kanssa samaa mieltä on 82 prosenttia vastanneista.
  • ”Palkansaaja- ja yrittäjätuloon erottelun sijaan otetaan käyttöön työtulo”: liki 80 prosentti oli väitteen kanssa samaa mieltä.
  • Suosikkipuolueita ovat kokoomus ja vihreät. Läheskään kaikki eivät kuitenkaan osaa sanoa, mitä puoluetta nyt äänestäisivät. Katso lisää alla olevasta virtauskaaviosta!

Lue lisää tuloksista TEK-lehdestä