Jorma Eloranta

120 osaajaa / 
Uranuurtaja
66
/
120

Jorma Eloranta

Johtaminen on ikuista opiskelua

Teksti: 
Jussi Nousiainen
 • 
Kuvaaja: 
Neste Oyj

Metso, Patria, Pöyry, Kvaerner Masa-Yards… vuorineuvos Jorma Elorannan ura teollisuusyritysten johdossa on ollut poikkeuksellisen pitkä ja menestyksekäs. Elorannan mukaan säkä ja suhdanteet ovat olleet kohdallaan.

”Nuorena sitä joko saneerasi tai kasvatti firmaa. Nykyään pitää tehdä molempia samaan aikaan. Sitä on usein todella vaikea kommunikoida henkilökunnalle. Yritystä pitää jatkuvasti uudistaa. Se on johtajalle ja johdettaville paljon hankalampaa kuin ennen.

70-luvulla elettiin suljetussa taloudessa. Nykyään mikään bisnes ei ole kotimarkkinabisnestä, kaikkeen vaikuttaa maailmantalous. Suomi ei ole erillinen, kaiken liiketoiminnan pitää olla kansainvälisesti kilpailukykyistä. Jos yritys ei tee voittoa, se ei ole yritys pitkään.

Jos mokataan, niin se olen minä, jos menestytään, se oli me.

Hallitustyöskentelyssä on kaksi asiaa yli muiden: valita oikea strategia ja pätevä toimitusjohtaja. Loppu on niihin verrattuna helppoa. Oikean strategian valinta on äärimmäisen vaikeaa nykyisessä globaalissa ympäristössä. Uusia liiketoimintamalleja ja teknologioita syntyy nopeasti ja peruuttamattomasti.  

Johdon pätevyys ja henkilöstön osaaminen ovat yritysten johdon agendalla ihan eri tavalla kuin ennen. Miten fiksua porukkaa organisaatiossa on ja miten heidät saa motivoitumaan ja tekemään fiksusti duunia. Osaamisen täydentäminen ei ole vain koulutusta, vaan oikeiden henkilöiden laittaminen oikeisiin paikkoihin.

Henkilökunta on se, joka tekee yrityksen menestyksen ja tuloksen. Johtaja ei tee tulosta. Johto päättää missä bisneksissä toimitaan, kuinka kilpaillaan ja minkälainen porukka valitaan. Yrityksen menestys riippuu lopulta johtamisesta, strategisesta johtamisesta jossa hallitus on myös mukana.

Kun minut valittiin Metson toimitusjohtajaksi vuonna 2003, yhtiö oli pörssin tappiollisin. Siitä lähtien oli menestystä. En koe olevani synnynnäinen johtaja. Säkä ja suhdanteet ovat olleet kohdallaan. Joka yhtiössä yritän opetella uutta. Jos ajattelet että osaat jo, se on alamäen alku. Menestyvää yritystä ei voi pelastaa. Yritys joka menestyy, alkaa uskoa osaavansa kaiken eikä havaitse muutoksia asiakkaissa, teknologioissa ja toimintaympäristössä.

Firman johtaminen ei lopulta ole monimutkaista: kun on rahaa aina kassassa ja liikevaihtoa tarpeeksi, sillä pääsee vuorineuvokseksi.”

Kuka?

Jorma Eloranta

s. 1951 DI, tuotantotalous Työpaikka: hallitusammattilainen

Miten kiinnostuit tekniikan alasta?
Vanhempani kuolivat kun olin 12-vuotias. Äiti oli sanonut, että insinöörin hommat ovat hienoja hommia. Lääkis ei kiinnostanut, joten valinta oli helppo. Tuotantotalous oli uusi ja kiinnostava yhdistelmä taloutta, tekniikka ja teollisuutta. Kun oli nuorestä pitäen pitänyt huolta perheen toimeentulosta, oli tärkeää päästä töihin.

Saavutus, josta olet urallasi ylpeä?
Olen ollut 28 vuotta toimitusjohtajana, 38 vuotta hallituksen puheenjohtajana ja olen edelleen naimisissa. Lapseni ovat diplomi-insinöörejä, samoin heidän puolisonsa.
Olen ollut sellaisissa porukoissa, joissa on saatu aikaan paljon. Se mikä saa porukan tikittämään, on avainasia. Minulle se on, että yritys kasvaa ja tekee voittoa. Johtamani yritykset menestyivät ja paransivat tulostaan. Henkilöstön innostamisessa auttaa kun yritykselle on voitu määrittää suurempi tarkoitus, jolla yrityksen toiminnalla on merkitystä Suomelle tai ihmiskunnalle.

Mitä haluaisit saada aikaan tekniikan alan ammattilaisena?
Että suomalaiset yritykset menestyisivät globaalisti uusien innovaatioiden avulla. Se vaatii viisasta rohkeutta toimivalta johdolta ja hallituksilta.

Lempiharrastus?
Metsästys.

Suosikkileikkikalu?
iPad.

Motto?
Elämässä ja johtamisessa pitää olla tasapaino. Oma talous, oma elämä. Myös yrityksessä pitää olla tasapaino; tämän päivän rakenteet kunnossa mutta myös tulevaisuuden innovaatioita putkessa.