Tutki-Kokeile-Kehitä -logo 2022

TuKoKesta opiskelupaikka ja stipendi

26.11.2021
|
Uutinen

Tunnetko innokkaan nuoren tutkijan alun? Vinkkaa tiedekilpailusta! Tutki-Kokeile-Kehitä eli TuKoKe järjestetään viikolla 4.–8.4.2022, ja mukaan voi jo ilmoittautua.

Tutki-Kokeile-Kehitä eli TuKoKe on TEKin ja Kehittämiskeskus Opinkirjon järjestämä tiedekilpailu 4–20-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Kilpailu järjestetään viikolla 4.–8.4.2022. Tarkemmat päivämäärät ovat vielä auki. Ilmoittautuminen on jo alkanut TuKoKen verkkosivuilla ja ilmoittautua voi 1.2.2022 asti.

Keväällä 2022 ensimmäistä kertaa TuKoKe-kilpailussa menestyneet voivat saada opiskelupaikan kevään 2022 toisessa yhteishaussa diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinnan DI-hakukohteissa. Opiskelupaikan hyväksymisessä huomioidaan lukiosarjan loppukilpailussa kolmen parhaan joukkoon sijoittuneet yksilötyöt.

DIA-yliopistot päättävät itse, mihin hakukohteisiin kilpailun perusteella voi tulla hyväksytyksi. Tarkemmat tiedot julkaistaan DIA-yhteisvalinnan nettisivuilla sekä Opintopolussa.

TuKoKe-tuomariston puheenjohtaja, Aalto-yliopiston professori Ilkka Tittonen suosittelee kilpailijoita valitsemaan itseä kiinnostavan työn aiheen.

– Toimiva konsepti on esimerkiksi harrastuksen yhdistäminen johonkin poikkitieteelliseen alaan. Monelta vuodelta on loistoesimerkkejä, kuten musiikkiharrastuksen yhdistäminen matematiikan ja fysiikan tutkimiseen, Tittonen sanoo.

Kaikki lopputapahtumaan valitut työt palkitaan rahastipendeillä. Kilpailuun voi osallistua tutkimuksella, projektilla tai keksinnöllä yksin tai ryhmässä. Myös koko koulun projektin voi ilmoittaa mukaan. 

Ilmoittaudu mukaan Tukoken sivuilta

TEK-lehti:
Nuoret tutkivat viulun vibratoa ja Afrikan tähden strategioita

Suomalaisnuoret menestyivät EU:n tiedekilpailuissa

 

Muualla verkossa:

Koululainen: Tiede on kuin liukumäki joka johdattaa uusiin asioihin – 8-vuotias Asiya voitti TuKoKe-kilpailun

Avainsanat: