Olli Hyyppä, NXP Semiconductorsin Senior Vice President & Chief Information Officer kuvattuna toimistonsa pihalla Hollannin Eindhovenissa.

Omassa tiimissä yli sata paikkaa auki

26.11.2021
|
Uutinen

DI Olli Hyyppä on johtanut teknologia­yritysten tietohallintoa neljässä maassa. Juuri nyt on vaikeaa löytää sopivia ihmisiä.

Kuva: Vapaa-ajallaan Hyyppä harrastaa pitkän matkan juoksua, polkujuoksua, pyöräilyä sekä teknisten vempainten testailua. – Talvella pakkaamme auton ja menemme Alpeille hiihtämään, Hollannin Eindhovenissa työskentelevä Hyyppä kertoo.

 

Olli Hyyppä lopettaa työpäivänsä harvoin ennen iltaseitsemää, muttei työskentele tauotta aamuseitsemästä alkaen.

– Herätessä katson USA:n suunnasta tulleet viestit ja käyn lenkillä. Lounasaikaan käyn ulkona kävelemässä. Illalla on palavereja Amerikan aikavyöhykkeelle.

Hyypän työnantaja, hollantilainen NXP Semiconductors valmistaa puolijohdetuotteita autoteollisuudelle, tieto- ja viestintäliikenteeseen, mobiililaitteisiin, teollisuudelle, älykaupunkeihin ja älykoteihin.

Koronapandemia on aikaansaanut tilanteen, jossa asiakkaat tilaavat enemmän piirejä kuin koko puolijohdeala pystyy toimittamaan.

– Esimerkiksi autoteollisuudessa NXP on maailman johtava mikropiirien toimittaja. Tänä vuonna autotehtailta jää 210 miljardia dollaria saamatta, koska puolijohdeteollisuus ei pysty toimittamaan piirejä.

Alaa kuumentaa myös osaajien saatavuus.

– Omassa tiimissäni on ympäri maailmaa yli sata paikkaa auki. Rekrytoinneissa käytämme videohaastattelujen lisäksi aika paljon simulaatiopelejä paikan päällä. Pelin avulla pyrimme näkemään, miten ihmiset toimivat ryhmässä.

Olli Hyyppä, NXP Semiconductorsin Senior Vice President & Chief Information Officer kuvattuna toimistonsa pihalla Hollannin Eindhovenissa.
Tehtaasta opinahjoksi. Eindhovenin hightech-­kampus on kaupunkikulttuurin olennainen osa, ja alun perin Philipsin tehdasaluetta. – NXP oli syntyjään Philipsin puolijohdeosasto, Olli Hyyppä kertoo.

Vuosi on venähtänyt viideksitoista

– Alun perin lähdimme perheen kanssa vuodeksi ulkomaille. Sillä retkellä olemme olleet kohta 15 vuotta, Olli Hyyppä kertoo.

Oulun yliopistossa hän opiskeli sähkötekniikkaa ja työskenteli samalla Rautaruukin konenäköjärjestelmien parissa. Valmistuttuaan diplomi-insinööriksi vuonna 1995 kiinnostus veti tietojärjestelmäintegraatioihin ja oululaiseen elektroniikkayhtiö Elektrobitiin.

– Kun Elektrobit osti Saksasta autoteollisuuden mikropiiriyksikön, tuli tilaisuus ulkomaankomennukseen.

Hyyppä muutti Elektrobitin tietohallintojohtajana Saksaan. Matka jatkui Sveitsiin ST Ericssonin tietohallintojohtajaksi, ja sieltä NXP Semiconductorsin Senior Vice President & Chief Information Officeriksi Hollannin Eindhoveniin.

Hollannin pääkonttorin ja tehtaan lisäksi toimipisteitä on Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasiassa yli 30 maassa. NASDAQiin listatun yhtiön vuoden 2020 liikevaihto oli 8,6 miljardia dollaria. Henkilöstöä on yli 33 000.

– Täällä näkee, mitä on menossa ja tapahtumassa. Yhteiskunta rakentuu mikropiirien päälle.

Tärkeä kääntää keltaiset ja punaiset vihreiksi

– Minun tehtäväni on pitää huolta siitä, että tehtaiden, tuotekehityksen, henkilöstöhallinnon ja koko toimitusketjun käyttämissä tietojärjestelmissä kaikki toimii ja kehittyy oikeaan suuntaan. Tietoturvallisuus on iso vastuualue, Olli Hyyppä kertoo.

Hyypän tiimiin kuuluu 1 500 työntekijää 25 maassa. Naisia heistä on 22 prosenttia.

– Pidän noin 70 it-managerin kanssa joka kuukausi palaverin. Käymme läpi keskeiset asiat ja varaamme aikaa kysymyksille. Kaikkea saa kysyä ja kerron, jos en osaa vastata, jolloin haen vastauksen. Tai kerron, jos en salassapidon vuoksi voi vastata.

NXP:n yrityskulttuuri on melko epämuodollinen.

– Jos toimitusjohtaja kävelee aulassa, ei sitä pukeutumisesta ja suhtautumisesta erota. Joissain Aasian maissa johtaja nähdään sitä isompana, mitä korkeammalla organisaatiossa olet. Amerikassa, jossa työntekijän työsopimuksen päättäminen ei ole kovinkaan iso juttu, kestää hetken luoda luottamus.

Sekä hyvistä että hankalista asioista pitää pystyä puhumaan, muuten niitä ei tule ratkaistua.

– On kyettävä rakentamaan luottamus porukkaan, jotta se uskoo mitä sanot ja oppii, ettei pelata piiloagendalla. Jaan tiimilleni ja laajennetulle it-johtoryhmälle niin paljon tietoa kuin mahdollista oikeiden päätösten tekemiseen.

– Olen hyvin suoraviivainen. Jos jokin asia on kunnossa, sitä ei parane lähteä sörkkimään. Tärkeää on saada projektiraportin keltaiset ja punaiset käännettyä vihreiksi.

Maisemakuva Hollannin Eindhovenista
Työnantaja on aina auttanut Olli Hyypän perheen muutoissa. Suomesta lähtiessä DI-puoliso jäi pois töistä, ja lapset kävivät joka maassa kansainvälistä koulua. Myös monikulttuurinen Hollanti pyrkii helpottamaan ulkomaisten asiantuntijoiden muuttoa.

Joustavuutta testaamaan

Olli Hyyppä kannustaa teekkareita lähtemään ulkomaanharjoitteluun, kokeilemaan miltä tuntuu ja missä viihtyisi.

– Olen välillä vähän huolissani siitä, kuinka joustavia suomalaiset ovat ajatusmaailmaltaan. Ulkomailla on hyväksyttävä erityyppisiä toimintatapoja ja ihmisiä. Jos haluaa, että kaikki asiat ovat tiedossa, järjestyksessä eikä tule yllätyksiä, en voi suositella maasta toiseen muuttamista.

Siltoja Suomeen ei kannata katkoa.

– Jos vuoden jälkeen tuntuu, ettei vaan toimi, on parempi palata.

Suomen passissa on Hyypän kokeman mukaan se hyvä puoli, että tulee neutraalista maasta. Suomalaisesta ei ole ennakkokäsityksiä.

– Hollantiin on erittäin helppo tulla, hollantilaiset ovat tottuneet muualta tuleviin ja kielitaito on hyvä. Naapurit tervehtivät ja tulee juteltua. Myös Saksassa naapurusto otti avomielin mukaan kesäisiin puutarhajuhliin. Sveitsissä ihmiset ovat kulttuurisesti hieman etäämpänä. Asuimme kolme vuotta paritalossa, jossa naapuri kirjoitti meille kirjeitä.

Asuimme kolme vuotta Sveitsissä paritalossa, jossa naapuri kirjoitti meille kirjeitä.

Korporaatiopelejä, ei kiitos

Yksi Olli Hyypän huippuhetkistä Hollannissa on Vuoden 2017 CIO -ehdokkuus.

– Se on huomionosoitus aina koko tiimille. Luulen, että asiaan vaikuttivat sinä vuonna tekemämme kolme isoa yritysjärjestelyä. Olen ollut 20 vuotta mukana yritysjärjestelyissä ja niihin alkaa olla aika hyvä tuntuma.

Viisi vuotta sitten NXP osti liikevaihdoltaan itsensä kokoisen Freescale Semiconductorin.

– Oli tiukat aikataulut ja kaikki mahdolliset kompleksisuuden elementit. Yrityskaupat ovat rankkoja, tehdään monta kuukautta putkeen töitä. Ne ovat kuitenkin palkitsevia: koko ajan mennään eteenpäin.

Koska hanke on monimutkainen, määritellään ensin viisi–kuusi avainperiaatetta, miksi sitä tehdään ja miten sitä ohjataan.

– Otetaanko ratkaisuja molemmilta vai voidaanko hakea ulkopuolisia ratkaisuja? Mikä on päätöksentekomekanismi? Optimoidaanko aikaa vai sitä, että bisnes pysyy vanhoissa järjestelmissä mahdollisimman pitkään? Avainperiaatteet auttavat tiimiä tekemään arkipäivän päätöksiä, eikä päätöksentekoa tarvitse eskaloida.

Läpinäkyvyys on keskeistä.

– Hankalat asiat on nostettava esille aikaisin. Jos toimitetaan täysin vihreää raporttia, joko ei mennä riittävän nopeasti, vaan tehdään varman päälle – tai harrastetaan sugar coatingia. Nykyään osaan jo lukea erilaisia korporaatiopelejä, enkä todellakaan tue niitä – suomalaiset juuret näkyvät.

– Aina on asioita, jotka eivät ole täydellisesti hallussa. Kun ne rohjetaan kertoa, voidaan miettiä, mitä niille voi tehdä.

 

Harkitsetko ulkomaille töihin lähtöä?


TEKin jäsenillä on käytössään monipuolisia työkaluja ulkomaan työnhakuun. Mielitkö maailmalle? -verkko-opas antaa vinkkejä siihen, mistä löydät parhaiten tietoa niin ulkomailla työskentelyyn kuin työn­hakuun liittyen. Oppaasta on hyötyä myös ulkomaille lähetetyille työntekijöille. Tutustu palveluihin ulkomaan työnhaun tueksi

 

Lue edellinen TEK-lehden Töissä ulkomailla -juttu: Venäjälle mennään menestymään