Nainen ja mies keskustelevat toimistolla kahvikupin ja tietokoneen ääressä, taustalla nuoria työntekijöitä

Millainen vuosihuolto teillä on asiantuntijoille?

14.10.2021
|
Blogimerkintä

Kun on kyse koneista tai tehtaista, säännölliset huollot ovat itsestäänselvyys. Missä ovat artikkelit ja keskustelut, joissa puhutaan työntekijöiden vuosihuollon järjestämisestä hyvinvoinnin sekä työn kantokyvyn säilyttämiseksi?

Kun on kyse koneista tai tehtaista, säännölliset huollot ovat itsestäänselvyys. Usein tarvittavat huoltoseisokit suunnitellaan huolella etukäteen, sillä ne vaativat usean asiantuntijatiimin saumatonta yhteistyötä. Pandemian aikana minulla tuli vastaan artikkeleita, joissa oltiin huolissaan siitä, miten tehtaan huoltoseisokki saadaan järjestettyä ilman, että työntekijät altistuvat liian monelle hengelle samanaikaisesti.  Näitä tekstejä lukiessa herää kysymys, että missä ovat artikkelit ja keskustelut, joissa puhutaan työntekijöiden vuosihuollon järjestämisestä hyvinvoinnin sekä työn kantokyvyn säilyttämiseksi.

Uupumisluvut ovat päätä huimaavia ja suomalaisten työhyvinvointi on kääntynyt huolestuttavaan suuntaan. Uusimpien tutkimuksien mukaan väsymys ja uniongelmat painavat jo ennen kuin ehditään työelämään.
Vuonna 2020 mielenterveyssyyt olivat ensimmäisen kerran yleisin perusta työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymiseen. Näiden kaikkien tutkimustulosten keskellä on surullista huomata, että edelleen meidän on helpompi pitää huolta koneista ja tehtaista kuin työkavereista tai työyhteisöstä. 

Tiedämme hyvin, että mikäli koneita ei huolleta, katkeaa niistä jossain vaiheessa hihna, jolloin joudumme korjaamaan sen tai jopa hankkimaan uuden. Tällöin teemme tappiota monesta eri näkökulmasta. Olemme onneksi oppineet virheistämme koneiden kanssa ja tiedämme, että säännöllinen huoltaminen tulee halvemmaksi kuin koneen loppuun polttaminen. Ihmisten kohdalla olemme kuitenkin tyytyneet siihen, että jokainen pitää huolta itsestään, kunhan muistamme seurata työaikoja ja vuosilomien toteutumista. 

Meillä jokaisella on vastuu itsestämme, mutta ei hienoinkaan kone huolla itseään, kun se otetaan hetkeksi sivuun ja laitetaan virrat pois päältä. Koneen huoltamiseen tarvitaan useimmiten huoltotöitä, kuten osien vaihtamista tai vähintään niiden tarkistamista. Miksi siis meidän työpaikkojen tärkeimpien komponenttien pitäisi osata huoltaa yksin itsensä? Vaikka yksilöt voisivatkin hyvin, ei se välttämättä tarkoita sitä, että ne toimisivat hyvin yhdessä.
 

Ei jätetä ketään yksin.

Työaikojen seuraaminen on tärkeää, eikä esimerkiksi kulttuuri- ja liikuntaseteleissä ole mitään vikaa. Myös vapaamuotoiset illanistujaiset sopivat yhtälöön, mutta näitä keinoja ei voi verrata huoltoseisokkeihin, jotka suunnitellaan huolella ja pidetään säännöllisesti. Työyhteisömme ansaitsee parasta ja siksi se tulee laittaa etusijalle nyt ja tulevaisuudessa. Yhteisöä tulee ryhmäyttää, kouluttaa ja haastaa, jotta se jaksaa kehittyä ja kehittää uusia asioita. 

Pidetään huolta yhteisöstämme, vaikka se ei aina osaisikaan pyytää apua. Ihminen on uskomaton sekä mysteerinen kokonaisuus, mutta sekin tarvitsee suunniteltua huoltoa säilyttääkseen kantokykynsä. 
Ei jätetä ketään yksin. 


Lue lisää: Akavan Työhyvinvoinnilla työllisyyttä -hanke

Avainsanat: