Korona-exitistä on neuvoteltava myös työpaikoilla

Suuri osa meistä haluaisi jatkaa koronan jälkeisessä ajassa mahdollisimman joustavilla työjärjestelyillä. Monilla työpaikoilla aiotaan kuitenkin palata pandemiaa edeltäviin käytäntöihin, jolloin etätyö on mahdollista vain erittäin rajallisesti tai jopa ei ollenkaan. Tällainen takapakki ei palvele työntekijöiden, yhteiskunnan eikä lopulta itse työnantajienkaan tarpeita.

04.05.2021
Aihealue: Työelämä
Avainsanat: etätyö

Kunnat, antakaa rahan näkyä

Kun olin pieni, kotikaupungissani haisi välillä pahalta, kun sattui tuulemaan tietystä suunnasta.

19.02.2021
Aihealue: Tekniikka ja yhteiskunta
Avainsanat: energia

Myytinmurtaja iskee: Ratkaiseeko tekniikan ala ilmastokriisin?

Varma kevään merkki on keskustelu siitä, onko ilmastosta huolestuneiden nuorten syytä hakeutua tekniikan alan korkeakoulutukseen päätyäkseen työuralle ratkaisemaan ilmasto- ja muita ympäristökriisejä. Totta kai kannattaa! Osa on kuitenkin sitkeästi eri mieltä mutta kuulemani argumentit eivät oikein kestä lähempää tarkastelua. Tässä tekstissä perkaan niistä muutaman.

12.02.2021
Aihealue: Osaaminen
Avainsanat: diplomi-insinööri, ilmastonmuutos

Suomen kiertotalousohjelma osuu nappiin

Suomen tuore kiertotalousohjelma tunnistaa, että meillä on toistaiseksi valtava innovaatio- ja osaamisvaje kiertotalouden mahdollistamiseksi. Insinöörikoulutuksessa kiertotalous asettaa erityisesti tuotesuunnitteluun valtavasti uusia paineita, kun aiempien suunnitteluvaatimusten päälle tulee vielä valtava määrä uusia vaatimuksia esimerkiksi korjattavuuteen, päivitettävyyteen, käytettävyyteen ja kierrätettävyyteen liittyen.

13.01.2021
Aihealue: Tekniikka ja yhteiskunta
Avainsanat: ilmastonmuutos

Insinöörit kestävän yhteiskunnan rakentajina

Meillä on edessämme aivan valtava urakka.

16.11.2020
Aihealue: Tekniikka ja yhteiskunta
Avainsanat: ilmastonmuutos