URAILTA: Viisas päätöksenteko: analyyttinen ja intuitiivinen ajattelu

Uraillan teemana on nopea ja hidas ajattelu eli automaattisen ja analyyttisen mielen vuorovaikutus sekä miten se näkyy toiminnassamme ja päätöksenteossa.
urailta
Itä-Suomi
22.01.2018 -
17:00 to 19:30
Sokos Hotelli Lappee
Brahenkatu 1
53100
Lappeenranta

Viisas päätöksenteko: analyyttinen ja intuitiivinen ajattelu 

  • Mitä on intuitio?
  • Entä analyyttinen ajattelu?
  • Milloin intuitioon kannattaa luottaa ja milloin se voi johtaa harhaan?

Uraillan teemana on nopea ja hidas ajattelu eli automaattisen ja analyyttisen mielen vuorovaikutus sekä miten se näkyy toiminnassamme ja päätöksenteossa. Illan aikana käsitellään viisasta päätöksentekoa, ryhmäpäätöksentekoa ja niiden taustalla olevia ajatteluvinoumia. Näiden huomioimiseen arjessa ja työssä tarjotaan myös konkreettisia työkaluja.

Illan lopuksi käsitellään myös niin sanottua nudge-ajattelua, eli miten ihmisten toimintaa ja päätöksentekoa voidaan ohjata ympäristön kautta ihmisten huomaamatta – ja toisaalta miten omaa ympäristöä rakenteistamalla voi tukea omaa toimintaa.

Luennoitsijana, tohtoritutkija ja valmentaja, PsT Tapani Riekki,
Filosofian Akatemia Oy (www.filosofianakatemia.fi)

Tapani on tutkijatohtori ja valmentaja, joka auttaa ihmisiä oivaltamaan mielen toimintaa. Ajatteluun, päätöksentekoon ja sosiaaliseen neurotieteeseen erikoistunut Tapani mittaa ja analysoi aivoja, koska haluaa auttaa ihmisiä pärjäämään paremmin elämässä. Tavoite on muuttaa sanonta “älä tee niin kuin minä teen, vaan tee niin kuin sanon” muotoon “tee niin kuin minä teen, koska tiedän miksi teen niin kuin teen”.

- Tapani Riekki