Urailta: Menesty muutoksessa - vahvista resilienssiäsi

Miten tunnistamme resilinessiä –omaa ja toisten? Miten resilienssi näkyy arjessa ja miten sitä voi vahvistaa? Tule kuulemaan näihin vastaukset TEKin uraillassa!
urailta
Länsi-Suomi
21.09.2020 -
17:00 to 19:30
Sokos Hotelli Torni
Ratapihankatu 43
33100
Tampere

Tämän hetkinen tilanne ja työn murros koskettaa myös TEKin jäsenistöä ja heidän toimialojaan. Koronaviruspandemia tai digitalisaatio, robotiikka ja globaalit markkinat muuttavat työn kontekstia. Tämä luo painetta uudistaa kaikkien työpaikan toimijoiden asennetta, osaamista ja toimintatapoja. Keskeiseksi tulevaisuuden menestyjien ”salaiseksi reseptiksi” on tunnistettu resilienssi ja sen tunnistaminen ja vahvistaminen – niin itsessä kuin toisissa. Onnistuneessa muutoksessa on varmistettava organisaation tuloksentekokyky ja ihmisten hyvinvointi. Uusimpien tutkimusten mukaan ihmislähtöinen johtaminen ja vahva resilienssi  erottaa tulevaisuuden menestyjäorganisaatiot kilpailijoistaan.

Uraillan fokuksessa on aktiivinen ote kolmeen ilmiöön:

  1. Muutoksiin liittyvät negatiiviset tunteet ja yhteistyön haasteet –niiden onnistunut käsittely
  2. Kykymme uudistua ja käsitellä muutoksia, pettymyksiä ja vastoinkäymisiä: resilienssin tunnistaminen ja vahvistaminen
  3. Selkeyttäminen ja hallinnan kokemus muutostilanteissa – perusasiat, joita ihmiset kaipaavat johtajaltaan

Lisäksi uraillassa käsitellään työelämän case- esimerkkejä:

  • Miten tunnistamme resilinessiä –omaa ja toisten?

  • Miten resilienssi näkyy arjessa ja miten sitä voi vahvistaa?

  • Miten käsittelemme muutoksen herättämiä negatiivisia tunteita ja miten herättelemme positiivisia tunteita?

  • Miten pääsemme eteenpäin esimerkiksi pettymyksiä tai vastoinkäymisiä jumittumatta niihin?

Uraillan valmentaja Saara Remes on käyttäytymistieteilijä (KM), työ- ja organisaatio-psykologiaan erikoistunut ratkaisu- ja voimavarakeskeinen valmentaja, psykoterapeutti (ValVira) ja työyhteisösovittelija. Saara on työskennellyt tukijana ja projektipäällikkönä Teknillisen korkeakoulun TAI Tutkimuslaitoksessa noin kymmenen vuoden ajan erilaisissa tutkimus- ja kehittämishankkeissa. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus vaativasta konsultointi-, valmennus- ja kehittämistyöstä, joista seitsemän vuotta Keski- Euroopassa.

Saara on yksi työyhteisösovittelun uranuurtajista Suomessa. Hän on sovitellut lukuisissa organisaatioissa, erityisesti johtoryhmien, asiantuntijaorganisaatioiden ja monikulttuuristen tiimien konfliktitilanteita sekä Suomessa että ulkomailla. Saara toimii yhteistyössä yliopistojen kanssa uusien työyhteisösovittelijoiden kouluttajana. Vuodesta 2009 Saara on oman yrityksensä kautta toiminut sparraajana työelämän haastavissa tilanteissa johtoryhmille, esimiehille ja työyhteisöille.