Urailta: Itsensä johtaminen ja stressin hallinta

Urailta tähtää henkilökohtaisten kykyjen ja taitojen vahvistamiseen, joiden avulla parannetaan yksilön hyvinvointia ja tehokkuutta.
urailta
Etelä-Suomi
02.03.2020 -
17:00 to 19:30
Messukeskus, Kongressikeskus Siipi (tila 208, 2 krs.)
Rautatieläisenkatu 3
00520
Helsinki

Ihmiset, jotka oppivat nopeasti ja ketterästi, menestyvät parhaiten muuttuvan maailman vauhdissa. Yksilö on resurssiensa muodostama elävä organismi. Ihminen kehittyy, oppii, etenee ja ratkaisee ongelmat kulttuurin, johtamisen, vuorovaikutuksen ja toimijoiden suorituskyvyn synteesin avulla. Uusiin tilanteisiin vastaaminen, muutoksen läpivieminen, toiminnan jatkuva parantaminen, laadun ja tehokkuuden nostaminen, edellyttää henkilökohtaisen suorituskyvyn nostamista. Tämä toteutuu johtamalla ja valmentamalla viisaasti.

Tässä TEKin uraillassa osallistujat saavat paremmat valmiudet menestymiselle.

Luento tähtää kahden keskeisen osa-alueen vahvistamiseen:

  • henkilökohtaisten voimavarojen ymmärtämiseen ja vahvistamiseen
  • maailman ja työelämän muuttuessa mikään ei ole nyt arvokkaampaa kuin sijoittaa ihmisiin ja inhimillisiin resursseihin, se on todellinen suurhanke.

Itsenä johtaminen ja stressinhallinta yhdessä ovat todellinen työelämän metataito. ​Itsensä johtaminen on vastuun ja velvollisuuksien kirkastamista. Se on aikaansaamisen ja suorituskyvyn kehittämistä, sekä yhteistyötaitojen hiomista. Itseymmärryksen lisääntyessä yksilö tunnistaa omat vahvuutensa ja kehittämiskohteensa - myös ryhmässä toimiessa. 

Luento pureutuu taitoihin ja menetelmiin, jotka liittyvät:

  • omien resurssien tunnistamiseen
  • niiden kehittämiseen ja suojeluun  
  • mentaalisiin asenteisiin sekä
  • oman toiminnan hallintaan suhteessa käytettävään aikaan

Luennon aikana yksilö oppii ymmärtämään stressin fysiologiaa ja erottamaan erilaiset stressityypit, analysoimaan omaa tilaa sekä suhtautumaan uudella tavalla stressaaviin tilanteisiin. Käsittelemme myös tehokkaita fysiologisia, kognitiivisia ja emotionaalisia stressinhallinnantaitoja.

Uraillan valmentajana toimii Harri Gustafsberg (Ph.D, FT, HTM)
Harrin kokemuksellinen tausta on kivenkova. Hän työskenteli Poliisin valmiusyksikkö Karhussa yli 20 vuotta, joista viimeiset 10 vuotta kouluttajana ja operatiivisena johtajana. Harri on henkistä suorituskykyä valmentava, tutkiva ja kehittävä filosofian tohtori, tietokirjailija ja palkittu yrityspuhuja.
 
Harrin käyttämä ja kehittämä valmennusmenetelmä kiinnostaa laajasti. Se on kokemuksellisesti happotestattu, tieteellisesti tutkittu ja vahvistettu menetelmä. Harri Gustafsberg, Ph.D., iPREP Co-Creator and Coaching Strategist kuuluu Toronton Yliopiston HartLab tutkimus- ja kehittämistiimiin, sekä Koreha-hankkeen tutkimusryhmään (Kokonaisvaltainen resilienssin hallinta: yksilön mukautumisvalmiuden vahvistaminen osana kokonaisturvallisuutta), jonka toteuttavat Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu ja Ulkopoliittinen instituutti.
 

Esikoisteos "Mielen valmentamisella optimaaliseen suoritukseen" ilmestyi 2014. “Tilannetaju, päätä paremmin” Työpsykologian tohtori Helena Åhmanin kanssa julkaistiin syyskuussa 2017. Kirja valittiin vuoden 2018 parhaaksi bisneskirjaksi voitettuaan Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinnon ja yleisöäänestyksen. ”Do people get shot because some cops Panic?” julkaistiin 2018.

Lämpimästi tervetuloa urailtaan paikan päälle tai seuraamaan sitä striimin välityksellä!