Yrityshautomot

Mitä ovat yrityshautomot ja miten ne tukevat aloittelevaa yrittäjää?

Yleinen kuvaus:

Yrityshautomot ovat tarkoitettu tukemaan yrittäjää ensimmäisissä askeleissaan kohti yrittäjyyttä. Hautomoissa on erilaisia ohjelmia, joissa yrittäjä voi hioa omaa liikeideaansa ja mahdollisesti koota tiimiänsä. Hautomoon kuuluminen on myös eräs vaatimus Ely-keskuksen käynnistysavustuksen saamiseksi.

Yrityshautomoiden tärkeimmät kriteerit yrittäjälle:

  • tavoite kasvaa kansainvälisesti
  • yrittäjämäinen asenne (jokaisella hautomolla on omia kriteereitä, jotka kannattaa tarkistaa ennen hakemuksen lähettämistä)
  • halu ryhtyä kasvuyrittäjäksi.

Yrityshautomot auttavat yrittäjiä varsinkin alkuvaiheissa. Eri hautomoilla on hieman erilaiset painopisteet. Kuulumalla hautomoon yrittäjä voi hakea Ely-keskukselta käynnistysavustusta (15 000€) turvaamaan toimentuloansa.

Vaihe 1: Yrityksen hahmoittaminen

Yrityshautomoilla on koulutuksia sekä ohjelmia, joihin voi hakea yksin tai tiimin kanssa. Niissä opetetaan mm. yrityksen perustamisen perustiedot, esitystekniikkaa ja hiotaan liikeideaa.

Vaihe 2: Yrityksen rakentaminen

Monissa yrityshautomoissa annetaan tukea tiimin kokoamiseen, joko yrityshautomon muista osallistujista tai niiden ulkopuolelta.

Vaihe 3: Yrityksen rahoitus

Tietyt yrityshautomoiden ohjelmat tarjoavat myös rahoitusta, monet yhdistävät yrittäjät yksityisiin sijoittajiin, jotka tekevät pääomasijoituksia.

Kuinka olen yhteydessä hautomoihin?

Selvitä ensin sinulle sopivin hautomo, lähetä sen jälkeen hakemus hautomoihin tai niiden ohjelmiin  verkkosivujen tarjoamien ohjeiden mukaisesti. Muista, myös ulkomailla on yrityshautomoita!

Palvelut yrittäjälle

Protomo hautomot 

Startup Sauna

Aalto Startup Center

Spinno

Newco Factory

Founders Institute 

Startup Chile

Asiasanat: