TEKES

Tästä löydät tietoa TEKESistä.

Yleinen kuvaus:

Tekes rahoittaa haastavia tutkimus- ja kehitysprojekteja ja edistää yritysten kehittymistä. Tekes rahoittaa yrityksiä, jotka tähtäävät voimakkaaseen kansainväliseen kasvuun kehittämällä jotakin uutta teknologiaa tai toimintatapaa.Tekesillä on erilaisia palveluita yrityksen eri kehitysvaiheisiin. Uuden yrityksen perustamista harkitsevan kannattaakin ottaa yhteyttä Tekesiin ja tunnustella hankkeen rahoitusmahdollisuuksia.

TEKESin tärkeimmät kriteerit yrittäjälle:

  • Tavoite kasvaa kansainvälisesti
  • Teknologiakeskeinen tuote tai palvelu
  • Aidosti uudenlainen tuote tai palvelu

TEKES voi auttaa yrittäjää monessa eri vaiheessa: se tarjoaa erilaisia palveluita, jotka ovat suunnattu yrityksen elinkaaren eri vaiheisiin. Käyttämällä ”Yrityksen kehityspolku” –palvelua voi yrittäjä selvittää minkälaisia tukipalveluita TEKES voi tarjota hänelle.

Vaihe 1: Yrityksen hahmoittaminen

Tekesiin voi olla yhteydessä jo ennen kuin yritystä on perustettu ja saada sparrausta ideaan, sen markkinapotentiaaliin ja rahoitusmahdollisuuksiin.

Vaihe 2: Yrityksen rakentaminen

Tekesillä on erilaisia rahoitusinstrumentteja, joilla voi hakea rahoitusta konseptin markkinatestaukseen.

Vaihe 3: Yrityksen rahoitus

Tekesiltä voi hakea rahoitusta siemensijoitusta. Edellyttää usein ulkopuolista yksityistä sijoittajaa ja/tai vastaavan suuruista sijoitusta yrityksen perustajilta.

Vaihe 4: Kasvu

Tekes rahoittaa yritysten kasvua mm. Nuoret Innovatiiviset Kasvuyritykset ohjelman avulla. Ohjelmaan hyväksytyt yritykset saavat enintään miljoonan rahoitusta.

Kuinka olen yhteydessä Tekesiin? Palvelut yrittäjälle

Täytä tunnustelulomake, jossa kuvaat mitä kehität, mitä uutta syntyy ja millaisina näet kehittämisen päähaasteet. Tämän jälkeen sovitaan Tekesin kanssa videoneuvottelu tai tapaaminen paikanpäällä.

 Palvelut yrittäjälle

Rekisteröidy asiakkaaksi

Yrityksen kehityspolku

Asiasanat: