Finnvera

Täältä löydät tietoa Finnverasta.

Finnvera tarjoaa rahoitusratkaisuja yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä vientiin. Finnvera-konserniin on keskitetty julkinen aikaisen vaiheen pääomasijoitustoiminta. Finnvera tekee suoria sijoituksia aikaisen vaiheen innovatiivisiin yrityksiin.

Sijoitukset aloittaviin yrityksiin tehdään Finnveran tytäryhtiön Aloitusrahasto Veran kautta. Sijoitustoiminnan tavoitteena on kattaa markkinapuutetta tuotekehitysrahoituksen ja yksityisen pääomasijoitustoiminnan välissä. 

Finnveran tärkeimmät kriteerit yrittäjälle:

  • Sijoituksissa edellytetään usein yksityisen sijoittajan (bisnesenkeli) mukanaoloa.
  • Suuri osa hakemuksista hylätään, koska kohdemarkkinaa ei ymmärretä tai uskottava suunnitelma markkinapotentiaalin realisoimiseksi puuttuu.

Finnvera auttaa yrittäjiä rahoitus- ja kasvuvaiheessa. Finnveran on myös yhteistyössä suomen enkelisijoittajien yhteisön (FiBANin) kanssa arvioimassa uusia hankkeita ja niiden soveltuvuutta enkelisijoittajille.

Yrityksen rahoitus

Finnveran kautta voi jättää hakemuksen siemenrahoituksesta. Finnvera arvioi myös FiBANille lähetettyjen hankkeiden potentiaalia.

Kasvu

Finnvera rahoittaa myös aloittelevien yritysten kasvua Aloitusrahasto Veran kautta.

Kuinka olen yhteydessä Finnveraan:

  1. Täytä Executive Summary ja valmistele tarvittavat liitteet (Liiketoimintasuunnitelma sekä yrityksen avainhenkilöiden CV:t).
  2. Valmistele ytimekäs vapaamuotoinen 3000-merkin kuvaus hankkeesta.
  3. Täytä Finnveran hakulomake.
Asiasanat: