Jäsenyys ulkomailla

Tietoa TEKin jäsenyydestä ulkomailla oleskelun ajalle.

Ulkomailla ollessasi voit edelleen käyttää hyödyksi TEKin monipuolisia jäsenpalveluja. Lisäksi voit liittyä TEKin ulkomaan kontaktiverkostoon. Pohjoismaissa ja Australiassa työskennellessäsi voit myös hyödyntää maksuttoman vierasjäsenyyden tuomat edut.

TEKin jäsenyyteesi vaikuttaa oleellisesti, työskenteletkö toisessa Pohjoismaassa vai Pohjoimaiden ulkopuolelle. Kaikissa tapauksissa muista tarkistaa erikseen työttömyysturvan voimassaolo ja työttömyyskassan jäsenyyteen liittyvät asiat Korkeasti koulutettujen kassa KOKOsta (ent. IAET-kassa), sillä Suomen työttömyysturva ei kaikissa tilanteissa ole voimassa ulkomailla. Lisätietoja ulkomaan työnhausta löytyy Kelan sivuilta. Tarkista myös vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen voimassaolo lakimiehiltämme, sillä se ei ole kaikissa tilanteissa voimassa ulkomailla, vaikka TEKin jäsenmaksu olisi maksettu. Tarkista myös itse hankkimiesi ryhmäetuvakuutusten voimassaolo vakuutusyhtiöstäsi.

Minne olet muuttamassa?

Pohjoismaat

Pohjoismaissa jäsenedut ja jäsenmaksu ovat voimassa kuten kotimaassa. Jos työskentelet toisessa Pohjoismaassa, olet TEKin vuosijäsenenä oikeutettu liittymään kohdemaan insinöörijärjestön vierasjäseneksi.

Muut maat

Ulkomaillaoloajalta maksetaan vähimmäismaksua, katso tarkemmat tiedot täältä. Alma Talentin jäsenetulehdet voit tilata Digipakettina hintaan 69 €/vuosi. Ilmoita tilauksesta jäsenrekisteriin jasenrekisteri(ät)tek.fi.

vierasjäsenyys pohjoismaissa ja australiassa

Sinulla on mahdollisuus hakea ulkomaisten insinöörijärjestöjen vierasjäsenyyttä muuttaessasi työskentelemään muihin Pohjoismaihin tai Australiaan.

Vierasjäsenyyteen ovat oikeutettuja TEKin täysjäsenet, jotka työskentelevät kohdemaassa ja täyttävät jäsenyyden edellytykset myös kohdemaan liitossa. Vierasjäsenyys on maksuton edellyäen, että TEKin jäsenmaksu on maksettu.

Vierasjäsenenä saat pääsääntöisesti samat oikeudet palveluihin kuin liiton omat jäsenet. Jäsenyys ei kuitenkaan automaattisesti kata mahdollisten työsuhderiitojen oikeuskäsittelyä eikä työttömyysvakuutusta. Ruotsissa ja Tanskassa voit halutessasi liittyä erikseen työttömyyskassan jäseneksi, jolloin sinulta peritään tähän liittyvä erillinen maksu.  Vierasjäsenyyden kattamat palvelut ja mahdolliset rajoitukset saat parhaiten selville kohdemaan liitosta.

Vierasjäsenyys on voimassa enintään muuttovuoden ja kaksi seuraavaa kalenterivuotta edellyttäen, ettei TEKin jäsenyys tai työskentely kohdemaassa pääty tätä ennen.

TEK on solminut vierasjäsenyyssopimuksen seuraavien Pohjoismaiden ja Australian insinöörijärjestöjen kanssa:

Australia: Professionals Australia
Islanti: VFI
Norja: Tekna
Ruotsi: Sveriges Ingenjörer
Tanska: IDA

Jos haluat hakea vierasjäsenyyttä edellä mainituissa liitoissa, ota yhteys TEKiin, saat meiltä hakemuslomakkeen. Hakemus myös palautetaan TEKille, joka toimittaa sen eteenpäin oikeaan liittoon kohdemaassa.

 

 

Asiasanat: