Jäsenyys ulkomailla

TEKin jäsenedut ovat käytössäsi ulkomaillakin. Voit hakea myös vierasjäsenyyttä paikallisesta järjestöstä.

Ulkomailla ollessasi voit edelleen käyttää TEKin monipuolisia jäsenpalveluja. Pohjoismaissa ja Australiassa työskennellessäsi voit myös hyödyntää maksuttoman vierasjäsenyyden tuomat edut.

Suomen työttömyysturva ei kaikissa tilanteissa ole voimassa ulkomailla eli muistathan lähtiessäsi selvittää tilanteesi työttömyysturvan osalta erikseen Korkeasti koulutettujen kassa KOKOstaLisätietoja ulkomaan työnhausta löytyy Kelan sivuilta.

Tarkistathan myös vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen voimassaolon lakimiehiltämme. Itse hankkimiesi ryhmäetuvakuutusten voimassaolosta saat lisätietoja vakuutusyhtiöstäsi.

Minne olet muuttamassa? Muuttuuko jäsenmaksusi?

Pohjoismaat

Pohjoismaissa asuvien jäsenten jäsenmaksu on sama kuin kotimaassa. Jos työskentelet toisessa Pohjoismaassa, olet TEKin täysjäsenenä oikeutettu liittymään kohdemaan insinöörijärjestön vierasjäseneksi.

Muut maat

Ulkomaillaoloaikana maksetaan vähimmäismaksua, katso tarkemmat tiedot täältä. Huomaathan, että alempi jäsenmaksu voidaan huomioida vasta ilmoitusta seuraavan kuukauden alusta. Alma Talentin jäsenetulehdet voit tilata digipakettina hintaan 69 €/vuosi. Ilmoita tilauksesta jäsenrekisteriin jasenpalvelu(ät)tek.fi.

vierasjäsenyys pohjoismaissa ja australiassa

Sinulla on mahdollisuus hakea ulkomaisten insinöörijärjestöjen vierasjäsenyyttä muuttaessasi työskentelemään muihin Pohjoismaihin tai Australiaan.

Vierasjäsenyyteen ovat oikeutettuja TEKin täysjäsenet, jotka työskentelevät kohdemaassa ja täyttävät jäsenyyden edellytykset myös kohdemaan järjestössä. 

Vierasjäsenenä saat pääsääntöisesti samat oikeudet palveluihin kuin järjestön omat jäsenet. Jäsenyys ei kuitenkaan automaattisesti kata mahdollisten työsuhderiitojen oikeuskäsittelyä eikä työttömyysvakuutusta. Ruotsissa ja Tanskassa voit halutessasi liittyä erikseen työttömyyskassan jäseneksi, jolloin sinulta peritään tähän liittyvä erillinen maksu. Varmistathan työttömyysturvaan liittyvät asiat työttömyyskassasta ennen lähtöäsi. Vierasjäsenyyden kattamat palvelut ja mahdolliset rajoitukset saat parhaiten selville kohdemaan järjestöstä. 

Vierasjäsenyys on voimassa enintään muuttovuoden ja kaksi seuraavaa kalenterivuotta edellyttäen, ettei TEKin jäsenyys tai työskentely kohdemaassa pääty tätä ennen.

TEK on solminut vierasjäsenyyssopimuksen seuraavien Pohjoismaiden ja Australian insinöörijärjestöjen kanssa:

Australia: Professionals Australia
Islanti: VFI
Norja: Tekna
Ruotsi: Sveriges Ingenjörer
Tanska: IDA

Jos haluat hakea vierasjäsenyyttä edellä mainituissa järjestöissä, ota yhteys TEKiin niin lähetämme sinulle hakemuslomakkeen. Täytettyäsi hakemuksen palauta se TEKille, me toimitamme sen eteenpäin oikeaan järjestöön kohdemaassa.

 

 

Asiasanat: