Yrittäjän työhyvinvointi

Yrittäjänä työhyvinvointisi rakentaminen on työntekijää haastavampi. Yrittäjänä sinulla ei useinkaan ole päivittäin ympärillä vertaisia, joiden kanssa työhyvinvoinnin haasteista voisi keskustella. Yrittäjänä sinun on myöskin työntekijän asemaa hankalampaa jättää töitä taakseen työpaikalle, koska olet luonnollisesti työntekijää tietoisempi työn loppuun saattamisen tärkeydestä.

Yrittäjänä viihtyvät ovat yleensä valmiita tekemään suurempia satsauksia niin ajalllisesti kuin henkisestikin työlleen. Pitkäaikainen onnistumisen yrittäjän asemassa kuitenkin vaatii sinulta samankaltaisia työhyvinvoinnin hallinnan keinoja kuin työntekijältäkin. On pystyttävä asettamaan itsensä myös vapaalle, jotta voi jälleen huomenna aloittaa työn täydellä teholla.

Yrittäjänä sinulta myöskin vaaditaan kykyä uudistua markkinoiden muuttuessa jatkuvasti. Tämä on huomattavasti helpompaa, kun omat voimavarasi ovat tasapainossa.

Linkkejä yrittäjän työhyvinvoinnista

Alle on kerätty hyödyllisiä linkkejä yrittäjän työhyvinvoinnin rakentamisessa:

Työn iloa ja imua – työhyvinvoinnin ratkaisuja pientyöpaikoille. Opas työhyvinvoinnin kehittämistyöhön yksinyrittäjille ja pientyöpaikoille. Manka, M-L., Hakala, L., Nuutinen, S., Harju, R. Kuntoputussäätiö 2010.  Lataa pdf tästä linkistä

Yrittäjien työhyvinvointi, työkyky ja kuntoutus. Selvitysraportti pienyrittäjien ja maatalousyrittäjien työkyvystä, hyvinvoinnista, työkyvyn tuen ja kuntoutuksen tarpeesta. Mäkelä-Pusa, P. , Terävä, K. ja Manka, M-L. Kuntoutussäätiö 2011. Lataa pdf tästä linkistä

Yrittäjien hyvinvointikilta-hanke pienten ja keskisuurten yritysten yrittäjille Uudellamaallla
Yrittajantukiverkko.fi (Suomen yrittäjät)
TTL:n koulutuskalenteri

Asiasanat: