Luottamusmiehet ja hyvinvointi

Oman haasteensa luottamusmiestyöhön luo työsi kaksoisroolitus; toisaalta teet töitä kuten muutkin, toisaalta valvot koko porukan etuja.

Luottamusmiehenä sinulla on asemasi kautta tavallista työntekijää enemmän tietoa ja laajempi näkökulma yritykseesi. Lisäksi edunvalvonta-asemassasi käsittelet ja ratkot myös työpaikoilla ilmenneitä ristiriitoja ja laiminlyöntejä. Näin ollen luottamusmiehenä ratkot normityöntekijää useammin ristiriitatilanteita.

Lisäksi oman haasteensa luottamusmiestyöhön luo työsi kaksoisroolitus; toisaalta teet töitä kuten muutkin, toisaalta valvot koko porukan etuja. Ei ole aina helppoa siirtyä ”pelaajan” hommista ”erotuomarin” hommiin ja takaisin. Luottamusmiestoiminta on myös luonteeltaan itsenäistä, joten yksin haasteiden kanssa jäämisen vaaraa kannattaa välttää ja hakea aktiivisesti tukea luottamusmiestoimintaansa.

Voimavaroja luottamusmiestyössä kannattaa hakea aktiivisista kontakteista toisiin luottamusmiehiin ja liiton henkilöstöön. Myös YTN luottamusmiehille suunnattujen koulutusten avulla sinun on mahdollista hakea lisää osaamis- ja verkostovoimaa luottamusmiestyöhön. Näin sinun on mahdollista luoda toimiva aktiivinen vertaisverkosto, jonka tuella vaikemmatkin tilanteet tulevat kevyemmiksi kohdata.

Asiasanat: