Sisällöt avainsanalla: opiskelijatutkimus

Korona, opiskelu, opiskelija, yliopisto, kampus
Korona heikensi sosiaalista hyvinvointia, mutta paransi fyysistä hyvinvointia. Tutkimme koronan vaikutusta osana opiskelijatutkimusta.
Opiskelija, opiskelu, teekkari, kampus, yliopisto
Vuoden 2018 opiskelijatutkimuksessa tarkasteltiin työssäkäynnin lisäksi toimintakulttuuria teekkarikilloissa ja ainejärjestöissä.
TEKin opiskelijatutkimus 2021: jaksaminen
Tekniikan alan opiskelijoista puolet on huolissaan jaksamisestaan, selviää Tekniikan akateemiset TEKin tuoreesta opiskelijatutkimuksesta. Jaksamishuolia on enemmän kandi- kuin maisteriopiskelijoilla. TEK tarjoaa ensihätään tukichatin.
Uutinen | 14.1.2022
Joukko nuoria kävelee ulkona
TEKin opiskelijatutkimuksessa on kysytty vuosina 2015, 2019 ja 2021 opiskelijoiden tärkeinä ja todennäköisinä pitämiä uratavoitteita. Tulevaisuus tekniikan alalla näyttää opiskelijoiden mielestä valoisalta: itselle tärkeinä pidettyjen tavoitteiden toteutumista tulevaisuuden työssä pidetään hyvin todennäköisenä. Tämä kertoo muun muassa tekniikan alan koulutuksen yleisistä hyvistä työnäkymistä ja koulutuksen laadusta.
kahvikuppi, johon heijastuu sateenkaari
Sukupuolten välillä on huomattavia eroja siinä, pelkääkö opiskelija tulevansa työurallaan syrjityksi. Eniten pelkoa syrjinnästä on lhbtiq+-opiskelijoilla.
Uutinen | 3.6.2022
Graafi: Pelkään että tulen syrjityksi tulevalla työurallani
TEKin tiedote. Tekniikan alan opiskelijoista seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluvat näkevät tulevaisuudessa enemmän riskejä kuin ne, jotka eivät kuulu näihin vähemmistöihin.
Uutinen | 31.5.2022
opiskelija kantaa kassia, jossa on sateenkaarikuosi
Tekniikan alalla vähemmistöihin kuuluvat opiskelijat kohtaavat enemmän häirintää ja epäasiallista kohtelua kuin opiskelijat, jotka eivät kuulu vähemmistöihin. Kokemukset liittyvät esimerkiksi ulkopuolelle jättämiseen, osaamisen vähättelyyn, asiattomiin kommentteihin sekä seksuaaliseen häirintään.
Uutinen | 18.1.2022
puoliksi syöty mätä omena kirjapinon päällä
Tulevaisuuden toivot väsyvät ennen kuin he ennättävät edes kunnolla työuralle. Opiskelijoiden jaksamis­ongelmista korona on vain se kuuluisin.
Uutinen | 3.2.2022
opiskelija kävelee
Kysyimme viime syksynä tekniikan alan opiskelijoilta, kuinka moni on kokenut häirintää tai epäasiallista kohtelua. Tulokset olivat masentavat, mutta eivät valitettavasti yllättäneet. Häirintää ja epäasiallista kohtelua koetaan niin opiskeluissa ja opiskelijatoiminnassa kuin työelämässäkin.
Uutinen | 29.6.2022
Ei opiskelijakaan pelkällä opintorahalla elä. Talouden lisäksi työssäkäynti tukee opintoja ja edistää uratoiveiden toteutumista – siksi monella opiskelijalla työura alkaakin jo ennen valmistumista. TEKin opiskelijatutkimus selvittää, mitä opiskelijoille kuuluu.