Sisällöt avainsanalla: opiskelijatutkimus

Koronapandemia iski myös tekniikan alalle. Miten tilanne näkyi tekkiläisten elämässä?
Opiskelija, opiskelu, teekkari, kampus, yliopisto
Vuoden 2018 opiskelijatutkimuksessa tarkasteltiin työssäkäynnin lisäksi toimintakulttuuria teekkarikilloissa ja ainejärjestöissä.
Korona, opiskelu, opiskelija, yliopisto, kampus
Korona heikensi sosiaalista hyvinvointia, mutta paransi fyysistä hyvinvointia. Tutkimme koronan vaikutusta osana opiskelijatutkimusta.
Kaksi henkilöä analysoimassa tutkimustuloksia
Me tiedämme, koska tutkimme. TEKin tutkijoiden tavoitteena on tuottaa laadukasta tietoa jäsenten ja koko tekniikan alan työelämästä. Tutustu tuloksiimme!
Mitä tekniikan alan opiskelijoille kuuluu?
Ei opiskelijakaan pelkällä opintorahalla elä. Talouden lisäksi työssäkäynti tukee opintoja ja edistää uratoiveiden toteutumista – siksi monella opiskelijalla työura alkaakin jo ennen valmistumista. TEKin opiskelijatutkimus selvittää, mitä opiskelijoille kuuluu.
Opiskelija, työnteko, opiskelu
Maisteriopiskelijoista 46 % teki opintojen ohella oman alan töitä, kandiopiskelijoista 59 % työskenteli tehtävissä jotka eivät liittyneet heidän opintoalaansa. Oman alan kesätöissä kandiopiskelijoiden mediaanipalkka oli 2 200 €/kk, maisteriopiskelijoiden 2500 €/kk. Opiskelijatutkimuksen tulokset valottavat lukuvuoden aikaista työskentelyä ja kesätöitä.
Opiskelija, opiskelu, Aalto, kampus, yliopisto
Opiskelijat ovat huolissaan jaksamisestaan, ja koronakriisi on entisestään syventänyt jaksamisen ongelmia. Vuonna 2021 opiskelijakyselyyn vastanneista opiskelijoista jo 51 prosenttia ilmoitti olevansa usein tai jatkuvasti huolissaan jaksamisestaan. Vuonna 2019 vastaava luku oli 41 prosenttia. Opiskelijatutkimuksen tulokset valottavat opiskelijoiden kokemusta hyvinvoinnistaan ja jaksamisestaan.
Hyvinvoinnin haasteet työelämässä ja opinnoissa puhuttavat jatkuvasti. On tärkeää tietää missä tekniikan alalla mennään, jotta tilanteeseen voidaan puuttua.