SITP - Suomalainen insinöörityöpalkinto

Jaamme vuosittain 30 000 euron arvoisen palkinnon henkilölle tai työryhmälle, joka on huomattavasti edistänyt teknillistä osaamista Suomessa.

TEKin teknologiavaliokunta on valinnut vuoden 2021 finalistit, jotka julkaistaan 24.9. Voittajan paljastamme marraskuussa. Kiitos kaikille, jotka teitte ehdotuksia SITP-palkinnon 2021 saajiksi!

Suomalainen insinöörityöpalkinto 2020 robottibussin rakentajille

Suomalaisen insinöörityöpalkinnon 2020 voittaa Sensible 4 -yrityksen tiimi, joka rakensi GACHA-robottibussin. Vaikeat sääolosuhteet ovat autonomisten ajoneuvojen akilleen kantapää. Teknisten ratkaisujensa ansiosta Sensible 4:n GACHA kulkee sateesta, sumusta ja lumesta huolimatta. Espoolainen startup teki yhteistyötä japanilaisen design-yritys MUJI:n kanssa, joka suunnitteli bussin palkitun ulkoasun.

Suomalainen insinöörityöpalkinto

Teknisen osaamisen kehittäminen ja hyödyntäminen vaatii usein pitkäjännitteistä ponnistusta ja epävarmuudensietokykyä. Se on vaikeasti mitattavaa työtä, joka helposti jää lyhyen tähtäimen toimintojen varjoon. Onnistumisia on siis syytä juhlia. TEK ja TFiF jakavat vuosittain Suomalaisen insinöörityöpalkinnon ansiokkaasta innovaatiosta ja käytännön soveltamisesta.

Palkinto jaetaan henkilölle tai työryhmälle, joka on huomattavasti edistänyt teknillistä osaamista Suomessa. Etsimme omaperäistä, luovaa ideaa, jossa teoria muuttuu käytännöksi. Tutustu palkintoon, aiempien vuosien palkinnonsaajiin ja sääntöihin tarkemmin alempana.

 

Nykymuodossaan palkintoa on jaettu vuodesta 1980 alkaen. Palkinto - kunniakirja sekä siihen liittyvä rahapalkinto - voidaan esityksestä myöntää tunnustuksena joko yhdelle henkilölle tai työryhmälle. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa.

Suomalainen Insinöörityöpalkinto – säännöt

Suomen insinöörityöpalkinnon säännöt on hyväksytty STS:n hallituksen kokouksessa 14.5.1981 (vuodesta 1993 lähtien TEK).Tekniikan Akateemisten Liiton ja Tekniska Föreningen i Finlandin Suomalainen insinöörityö -palkinto jaetaan tunnustuksena huomattavasta insinööri- tai arkkitehtityöstä. Palkinnon tarkoituksena on korostaa insinöörien ja arkkitehtien työn merkitystä yhteiskunnassa.

2 §

Suomalainen insinöörityö -palkinto annetaan vuosittain henkilölle tai työryhmälle, joka on huomattavasti edistänyt teknillistä osaamista Suomessa. Palkittavalle insinöörityölle voi olla tunnusomaista luova panos, omaperäisyys, idean tai teorian käytännön toteuttaminen. Palkinnon arvioinnissa kiinnitetään huomiota myös liiketaloudellisiin ja kansantaloudellisiin näkökohtiin. Johtavassa asemassa tai hallinnollisissa tai markkinointitehtävissä toimivia henkilöitä arvioitaessa kiinnitetään erityistä huomiota heidän saavutuksiinsa insinöörityön alueella.

3 §

Palkinto annetaan mahdollisuuksien mukaan eri vuosina eri alojen henkilöille. Palkintoon oikeuttava insinöörityö on voitu tehdä jo ennen edellisen palkinnon jakoa.

4 §

Suomalainen insinöörityö -palkinto muodostuu kunniakirjasta ja siihen liittyvästä rahapalkinnosta, jonka suuruuden TEK ja TFiF päättävät erikseen.

5 §

TEK:n teknillinen valiokunta vastaa ehdokasasettelusta. Lopullisen valinnan suorittavat TEK:n ja TFiF:n hallitukset.

6 §

Suomalainen insinöörityö -palkinto jaetaan TEK:n ja TFiF:n toimintaan liittyvässä juhlallisessa luovutustilaisuudessa.

Asiasanat: