TEKin vaalit järjestetään maaliskuussa 2020

TEKin vaalit 2020

Tule mukaan päättämään TEKin tulevaisuudesta!

Valtuusto on TEKin ylin päättävä elin, joka valitaan jäsenäänestyksellä joka kolmas vuosi. Maaliskuussa 2020 järjestetään vaalit, joissa valitaan valtuusto toimikaudeksi 2020-2023. 

Valtuutetut linjaavat, miten tekkiläisten etuja ajetaan, minkälaisia jäsenpalveluja heille tarjotaan ja miten ammattikunta vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan. TEKin valtuusto valitsee hallituksen ja päättää taloudesta, esimerkiksi jäsenmaksuista. Valtuusto kokoontuu yleensä kaksi kertaa vuodessa. 

Valtuustotyö tarjoaa erinomaisen näköalapaikan työmarkkinoihin sekä laajan ammattikunnan jäsenten verkoston. 

Lähde ehdolle!

Oikeutettuja asettumaan ehdokkaiksi sekä äänioikeutettuja ovat kaikki Tekniikan Akateemiset ry:n vuosijäsenet ja kunniajäsenet ja Tekniska Föreningen i Finland TFiF rf:n TEKiin kuuluvat varsinaiset jäsenet, jotka on 1.1.2020 mennessä hyväksytty jäseniksi. 

Voit asettua ehdokkaaksi TEKin valtuuston vaalissa millä tahansa vaalialueella asuinpaikkakunnastasi riippumatta. Mukaan pääset ottamalla yhteyttä johonkin vaaliliittoon tai perustamalla oman. Tarkemmat ohjeet löytyvät vaalisivustolta

Tutustu vaaliliittoihin (lista päivittyy ehdokasasettelun ollessa käynnissä):

Ehdolle asettuminen on käynnissä 1.1. - 5.2.2020. Äänestysaika alkaa 17.3.2020. 

Tee ympäristöteko ja valitse sähköinen vaali

Äänestyksen alkaessa voit valita, annatko äänesi postitse vai sähköisesti. Jokaista sähköisesti annettua ääntä kohden lahjoitamme 3 euroa hyväntekeväisyyteen ja sähköisenä äänestäjänä pääset myös valitsemaan lahjoituskohdetta. Lahjoitus jaetaan kolmen eniten ääniä saaneen kohteen kesken. 

Sähköiseksi äänestäjäksi kirjautuminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Voit tunnistautua kätevästi suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla tai antamalla sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron, johon lähetämme erillisen tunnisteen. Tunnisteen avulla pääset kirjautumaan äänestyssivulle.

Huomaathan, että sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron pitää vastata TEKin jäsenrekisterissä antamiasi tietoja. Omat tietosi voit tarkistaa oma.tek.fi-jäsenportaalista.

Äänestysaika on 17.3.-30.3.2020. Tulokset julkistetaan 7.4.2020 

Vaalien järjestämisestä vastaa TEKin vaalilautakunta. Tutustu TEKin äänestys- ja vaaliohjesääntöön tästä (lataa pdf).

 

 

Asiasanat: