TEK X

Olemme saaneet vihiä, että loppuvuonna 2019 TEKin kirjanpidosta löytyi epäjohdonmukaisuuksia. Meillä maksettiin palkkaa useammalle työntekijälle kuin meillä oli. Mistä oikein on kyse, sitä lähdimme selvittämään. Kustannuspaikan jäljet johtavat Otaniemen kampukselle teekkariuden alkulähteille, jossa tapasimme mysteerisen hahmon.

Hei, oletko sä TEKissä töissä ja mitä sä oikein teet työksesi?

Kuka niin on sanonut? Kenen kanssa te olette jutelleet? Mä haluan mun liiton lakimiehen paikalle ennen kuin juttelen teidän kanssa. Menkää nyt pois, te pilaatte kaiken. Jos hypoteettisesti joku salainen agentti olisikin TEKissä töissä niin mä en ainakaan tiedä siitä mitään. Mutta nyt kun tällaista hypoteettista tilannetta miettii niin sehän olisi hirmu fiksua laittaa joku agentti Suomen suurimmalle teekkarikampukselle luomaan empaattista ymmärrystä nykyteekkareiden unelmista, peloista ja arjen ongelmista. Ja tämän ymmärryksen pohjalta sitten varmistettaisiin että tuetaan teekkareita parhaalla mahdollisella tavalla niiden työuran alkuvaiheessa.

Okei… No jos sä olisit meillä töissä niin miten se työ näkyisi meidän jäsenille?

Palvelutarjonnan kehittymisenä nuorten tarpeiden mukaiseksi. Ei vielä seuraavan kuukauden aikana mutta lähitulevaisuudessa kuitenkin. Todella moni datalähde kertoo yhtä suurta huolestuttavaa tarinaa haasteista nuorten jaksamisessa. Siinä olisi takuulla työnsarkaa TEKillekin. 

Mikä motivoi sinua?

Omien arvojeni ytimessä ovat altruismi, tasa-arvo sekä halu auttaa ja palvella. Siksi on… olisi todella siistiä työskennellä järjestössä kuten TEK, jossa nämä arvot ovat toiminnan ydin.

Mikä on TEKissä parasta?

Erittäin salaiset sissioperaatiot. Ja se että TEK on ihmisen puolella. Liian monet yhteiskunnalliset toimijat redusoi ihmiset milloin miksikin tilastoksi joita sitten voi paheksua. TEKin toiminta lähtee aina yksilön eli jäsenen hyvinvoinnin maksimoinnista. Makrotason ongelmat ratkaistaan ihmislähtöisesti vain riittävällä määrällä mikrotason ratkaisuja.