IT-asiantuntija

Arto Leskisen vastuulla on TEKin web-palveluiden sujuva toimiminen ja niihin liittyvien ongelmatilanteiden ratkominen.

Arto Leskinen on yksi TEKin kolmesta IT-asiantuntijasta. 

Mitä työsi IT-asiantuntijana pitää sisällään?

Huolehdin, että TEKin digitaaliset järjestelmät toimivat. Enimmäkseen vastuullani ovat web-pohjaiset palvelut, kuten www.tek.fi, ja nimenomaan niiden tekninen puoli. IT kokonaisuudessaan kattaa ”toimisto-IT:n” eli työntekijöiden laitteiden ja toimiston koneiden huollon, web-sivujen, sovellusten ja muiden web-palveluiden suunnittelun sekä sisältöpäivitykset. Oma työni keskittyy lähinnä konepellin alle, eli palvelimiin, käyttöjärjestelmiin ja web-järjestelmiin. Lisäksi on paljon erilaisten IT-kehitysprojektien vetämistä tai niihin osallistumista.

Käytännössä työni on erilaisten järjestelmien kehittämistä ja ongelmien ratkaisemista. Välillä jäsentenkin suunnasta tulee tekniikkaan liittyviä ongelmia, joita olen mukana selvittelemässä.

Työssäni teen yhteistyötä tietysti muun IT-tiimin sekä muiden kollegojen kanssa. IT:ssä paikkaamme toinen toisiamme tilanteen mukaan. Lisäksi työskentelen TEKin ulkopuolisten ohjelmistokehittäjien kanssa muun muassa web-palveluiden kehittämisessä.

Miten työsi näkyy jäsenillemme?

Tietysti se näkyy niin, että pyöriikö www.tek.fi, pyöriikö jäsenportaali ja pyörivätkö muut TEKin web-palvelut. Jos ne ovat nurin, se tulee minun pöydälleni selvitettäväksi. Välillä se saattaa jopa olla minun syytäni, suoraa tai välillisesti.

Työni näkyy myös ongelmien selvittämisen kautta. Esimerkiksi kun ajoimme sisään uutta jäsentietojärjestelmää, jonka myötä kirjautuminen muuttui ja lomakkeet ovat erinäköisiä kuin ennen, jäsenet tarvitsivat välillä IT:n ja jäsenrekisterin tukea.

Mikä motivoi sinua?

Elämä ei käy tylsäksi, kun tällä alalla kehitys etenee niin lujaa. Vaikka ennen järjestöt olivat aika rauhallisia kehitystahdiltaan, nyt täytyy myöntää, että muutostahti on suhteellisen kova. Välillä se on vähän stressaavaa, mutta toisaalta sen myötä oppii koko ajan jotain uutta ja mielenkiintoista pureskeltavaa riittää.

Mikä on TEKissä parasta?

Täällä on hyvät kollegat, heidän kanssaan on kiva tehdä töitä. Tämä on muutenkin mukava työpaikka.