Kuntavaaliehdokkaat

Tutustu tekkiläisiin kuntavaaliehdokkaisiin!

Tekkiläisten osaamista tarvitaan kunnanvaltuustoissa. Tulevissa valtuustoissa päätetään siitä, miten esimerkiksi tulevaisuuden osaajien – lasten ja nuorten – mahdollisuudet kehittyä kykyjensä äärirajoille ja niiden ylikin resursoidaan. Mahdollisten taloudellisten säästötarpeiden suuntaaminen vaikuttaa meidän jokaisen arkeen mitä suuremmissa määrin. Näiden päätösten yhteydessä päättäjillä on väliä. Tutustu TEKin kuntavaaliteeseihin.

Tutustu kuntasi tekkiläisiin ehdokkaisiin alla.

Kotikuntasi

Espoo
Helsinki
Lappeenranta
Oulu
Tampere
Turku
Vantaa

Akaa
Forssa
Hamina
Hyvinkää
Hämeenkyrö
Hämeenlinna
Joensuu
Jyväskylä
Järvenpää
Kaarina
Kauniainen
Kemi
Kempele
Kerava
Kirkkonummi
Kokkola
Kouvola
Lahti
Lempäälä
Lohja
Masku
Mikkeli
Nurmijärvi
Parainen
Pirkkala
Pori
Porvoo
Rovaniemi
Ruovesi
Saarijärvi
Salo
Seinäjoki
Sotkamo
Tyrnävä
Ulvila
Vaasa
Valkeakoski
Vihti
Ylivieska

 

Akaa

Tomi Koistinen, kokoomus, Akaa

Moro. Olen akaalainen ohjelmistotestaaja. Päättyvällä valtuustokaudella olen toiminut Akaan kaupungin tarkastuslautakunnan jäsenenä. Valtuutettuna haluaisin parantaa akaalaisten nuorten mahdollisuuksia kouluttautua myös teknologia-alalle.

www.akaankokoomus.fi/ehdokkaat/koistinen-tomi

Forssa

Katja Pouta, vihreät, Forssa

Olen 40-vuotias forssalainen biotalouden insinööri. Opiskelen kiertotalouden diplomi-insinööriksi Lappeenrannan-Lahden Teknillisen yliopistossa.
Nykyaikaiset ratkaisut, laaja-alaiset koulutusmahdollisuudet, monimuotoinen lähiluonto ja kattavat peruspalvelut huolehtivat kunnan asukkaiden viihtyvyydestä.

www.katja.pouta.fi

HAMINA

Petri Harju, kokoomus, Hamina

Ratkaisuhakuinen toimija, jolle lähellä olevat asiat ja ihmiset ovat tärkeitä. Toimintakyky testattu kansainvälisesti haastavissa neuvottelutilanteissa ja erittäin vaativissa asiantuntijatehtävissä. Perheellinen, kolmen nuoren osallistuva isä. Valmentanut 15 v.: Veve, KTP ja Hapk. Keskustella pitää, mutta lopulta tekeminen ratkaisee.  Kaikki mukaan tekemään parempaa huomista yhdessä!

HYVINKÄÄ

Pentti Puhakka, kokoomus, Hyvinkää

Olen Hyvinkään Kokoomuksen puheenjohtaja ja nykyinen kaupunginvaltuutettu. Olen koko työurani toiminut vientiteollisuuden erilaisissa johtotehtävissä. Täältä on peräisin kiinnostukseni erityisesti talouteen ja koulutukseen. Kunnan päätöksissä on tuettava työllisyyttä ja yrittämistä, mistä rahat hyvinvointipalveluihin tulevat. 

www.facebook.com/Pentti-Puhakka-104576994939548

HÄMEENKYRÖ

Suvi Petäjäjärvi, sosiaalidemokraatit, Hämeenkyrö

Olen 37-vuotias hydraulitekniikan DI ja työskentelen asiantuntijatehtävissä kansainvälisessä koneenrakennusyrityksessä. Muutimme aviomieheni kanssa hänen kotikonnuilleen pari vuotta sitten ja lähdin kuntavaaliehdokkaaksi, sillä minusta Hämeenkyrö on ihana kunta ja haluan olla mukana kehittämässä sitä entistä elinvoimasemmaksi.

www.facebook.com/suvi.petajajarvi.142
 

HÄMEENLINNA

Janne Ilonen, sosiaalidemokraatit, Hämeenlinna

Olen 54v perheenisä papinniitystä. Työskentelen tietokanta-asiantuntijana CGI:llä.

www.hameenlinnasdp.fi/janne-ilonen-kuntavaaliehdokas-sdp-hameenlinna

Kirsi Lehto, kokoomus, Hämeenlinna

Olen äiti, diplomi-insinööri, hankejohtaja, pendelöijä ja partiolainen. Tuon päätöksentekoon ratkaisukeskeistä asennetta ja tekemisen meininkiä! Teemojani ovat perheiden hyvinvointi sekä yrittysten ja pendelöinnin edellytysten parantaminen. Vahvuutenani on monipuolinen kokemus yksityiseltä ja julkiselta sektorilta.

www.kirsilehto.fi

Tomi Ryynänen, kristillisdemokraatit, Hämeenlinna

Uusperheen isä, mikroanturitutkija, pendelöijä, rumpali, aikuisyleisurheilija, maailmanmatkaaja ja gluteeniton pizzanpaistaja. Tutkijana olen kotonani syiden, seurausten ja uusien ratkaisujen parissa. Haluan rakentaa kaikkien Hämeenlinnaa, missä myös pitäjät ja maahanmuuttajat nähdään voimavarana.

www.facebook.com/tomiryynanen2021
 

JOENSUU

Marko Mikko Juhani Jönhede, vihreät, Joensuu

Olen 49-vuotias perheen isä. Olen työskennellyt suunnittelussa ja hankinnassa teollisuudessa 25 vuotta ja koulutukseltani olen diplomi-insinööri. Haluan edistää tutkittuun tietoon perustuvaa politiikkaa. Pystymme tuottamaan palveluja vain vahvan kuntatalouden kautta luomalla kaikille sektoreille työpaikkoja luontoa kunnioittaen.

Anniina Kontiokorpi, vihreät, Joensuu

Olen energia- ja ympäristötekniikan lehtori. Panostetaan elinkeinojen ja ympäristön tilan kehittämiseen toisiaan tukien. Hyödynnetään paikallista osaamista ja tutkittua tietoa. Pidetään Joensuu luonnonläheisenä, aktiivisena ja yhdenvertaisena paikkana asua, opiskella, tehdä työtä ja yrittää. Tukenani vahvat verkostot ja yhteistyökyky.

www.kontiokorpi.blogspot.com

Ari Matti Korpelainen, kokoomus, Joensuu

Olen työskennellyt sekä suurissa että pienissä yrityksissä, Suomessa ja ulkomailla. Palveluhenkisyys vaihtelevissakin tilanteissa, ongelmien ratkominen ja vastuunkantajana oleminen on minulle luonteenomaista. Yhdessä me voimme vaikuttaa asioiden hoitoon ja mielelläni olen mukana vaikuttamassa siihen että asiat hoidetaan kunnolla ja oikein omassa kotikunnassa.

JYVÄSKYLÄ

Jussi Gustafsson, vihreät, Jyväskylä

Tärkeimpiä vaaliteemojani:
* Koulutiloja tehokkaammin harrastejärjestöjen iltakäyttöön.
* Yrittäjien palvelut yhdelle luukulle ja lupa-asioihin liittyvä päätöksenteko tehokkaammaksi.
* Mielenterveyspalveluiden jonot lyhyemmiksi. Pilotoidaan matalan kynnyksen etävastaanottoa, josta ohjataan avun piiriin

www.jussigustafsson.fi

Minna Kilpala, vihreät, Jyväskylä

www.minnakilpala.fi

Petri Eliel Nyberg, kokoomus, Jyväskylä

DI (tekn. fys.)
Osakasyrittäjänä ProBoreal Oy:ssä
Taustani on teollisuudessa ja myös start-up:eissa, sekä vetänyt julkisesti rahoitettuja toimialan kehittämisprojekteja. Olen varavaltuutettu ja kaupunkirakenneltk:n jäsen. Kunnallispolitiikassa edistän liike- ja yritystoimintaa ja talouden hallintaa.

www.linkedin.com/in/penyberg

Tero Tilus, vihreät, Jyväskylä

Olen vihernörtti kahden teinipojan isä. Poliittisia lempilapsiani ovat kestävä kaupunkisuunnittelu, pyöräilyolosuhteiden parantaminen, avoin data ja laadukas koulutus.

www.jyvaskylanvihreat.fi/jyvaskylan-ehdokkaat/?vaali=o_5&kunta=k179&ehdokas=132

 

JÄRVENPÄÄ

Satu Karjalainen, vihreät, Järvenpää

Työskentelen energia- ja ympäristöasiantuntijana rakennusalalla. Valtuustoon haluan viedä osaamistani kestävyyden rakentamisesta, tarpeenmukaisuudesta ja elinkaariviisaudesta. Näen yksittäiset päätökset osana suurempaa kokonaisuutta, johon tulee löytää ratkaisut käytettävissä olevilla resursseilla.

www.satukarjalainen.wordpress.com

Tuija Kuusisto, kokoomus, Järvenpää

Tekniikan tohtori, dosentti ja tietohallintoneuvos valtiovarainministeriöstä. Tahdon yhteistyöllä rakentaa vakaan talouden vireää, vehreää ja turvallista Järvenpäätä. Minua innostaa jatkamaan kuntapäättäjänä taloushaasteiden ratkominen ja parempien arjen sujumista helpottavien palvelujen edistäminen. 

www.tuijakuusisto.blogspot.com

KAARINA

Jari Lehtonen, vihreät, Kaarina

Olen koulutukseltani FT (tietojärjestelmätiede) ja minulla on pitkä kokemus tietohallinnon johtamisesta.

Haluan tuoda kunnalliseen päätöksentekoon parhaita käytäntöjä yksityiseltä sektorilta, jotta myös julkinen sektori voisi toimia joustavasti ja hyödyntää mm. digitaalisuutta entistä enemmän. 

www.linkedin.com/in/jari-lehtonen-phd-a3b90b3

KAUNIAINEN

Hanna-Riikka Myllymäki, kokoomus, Kauniainen

Olen 21 v. kaksosten äiti ja DI Kauniaisista. Työskentelen liiketoimintajohtajana Aalto-yliopiston johtamis- ja täydennyskoulutusyrityksessä. Olen myös kahden pienen kasvuyrityksen hallituksien jäsen, TEKin Koulutusvaliokunnan puheenjohtaja, lisäksi olen toiminut Kauniaisissa Keskusvaalilautakunnan jäsenenä. Minulle tärkeitä asioita ovat koulutus kaikilla tasoilla, laadukas varhaiskasvatus, peruskoulutus ja korkeakoulutus sekä erityisesti elinikäinen oppiminen.

Mikko J. Salminen, kokoomus, Kauniainen

Kestävän kehityksen ja digitalisaation kautta yhteisöillisyyttä ja asukasmukavuutta Kauniaisiin.

KEMI

Tapio Siirilä, kommunistinen puolue, Kemi

Kemissä on yksityistetty, keskitetty ja supistettu palveluita. Tarkoitukseni on vaikuttaa tämän kuntalaisille epäedullisen suuntauksen kääntämiseen.

www.tapiosiirila.wordpress.com

 

Kempele

Tapio Askeli, kristillisdemokraatit, Kempele

Missioni on auttaa ympäristöstään havaintoja tekeviä olosuhteiden selvittämisen ja tutkitun tiedon avulla. Osaamisalueitani ovat tieto- ja rakennustekniikka sekä ympäristöterveys. Tahdon tuoda tekniikan osaamiseni päätöksiin, joilla kuntalaisen arki rakennetaan. Teemani ovat kunnan elinvoima, ympäristöterveys ja koulutus. Minun Kempeleeni on turvallinen, ympäristöosaava ja taloutensa hallitseva.

KERAVa

Anssi Ennevaara, kokoomus, Kerava

www.anssiennevaara.fi

Merja Laitinen, kokoomus, Kerava

Hyvinvointi syntyy perusturvallisuudesta, viihtyisästä ympäristöstä ja vakaasta taloudesta. Keravaa on kehitettävä harkiten asukkaiden ja yritysten tarpeista huolehtien. Valitse vaikuttajaksi asioihin perehtyvä arkkitehti ja TkL (DI). Tehdään tulevaisuudesta hyvinvointia vahvistava.

www.facebook.com/merjalaitinenkerava
 

KIRKKONUMMI

Antti Karkola, kokoomus, Kirkkonummi

Olen ehdolla Kirkkonummen kunnanvaltuustoon 2021.
Kirkkonummella on tärkeää keskittyä
1. vaalimaan kunnan elinvoimaisuutta,
2. panostamalla varhaiskasvatukseen ja koulutukseen ja
3. järkevään taloudenpitoon ja kehittämään toimivaa kuntaa.

www.facebook.com/AnttiKarkolaKirkkonummi2021

Jerri Kämpe-Hellenius, ruotsalainen kansanpuolue, Kirkkonummi

Uusperheellisen eläinrakkaan omakotiasujan arkea metropolin kupeessa.

Haluan olla rakentamassa Kirkkonummea asuinpaikasta kotipaikaksi meille kaikille vauvasta vaariin.
Työtä terveiden koulutilojen saamiseksi kaikille lapsille haluan jatkaa tulevallekin kaudelle, turvaten samalla kunnan talouden.

www.iki.fi/jerri

Elina Kärkimaa, vihreät, Kirkkonummi

Äiti, DI ja kehityspäällikkö energia-alalla. Aikaansaava moniosaaja, joka tuo päätöksentekoon teknologiaosaamista, kokonaisvaltaista kestävyysajattelua ja tuoretta lapsiperheen näkökulmaa. 

Haluan edistää kuntalaisten hyvinvointia kestävästi: kuunnellen ja yhteistyön kautta tietoon pohjaten.

www.facebook.com/Elina-Kärkimaa-Kirkkonummen-Vihreät-336156291102993

Lauri Sakari Lavanti, vihreät, Kirkkonummi

Kahden lapsen isä, ohjelmistokehittäjä ja DI Kirkkonummelta. Olen asunut Kirkkonummella taaperosta asti, paitsi opiskelu-ajan. Teemani ovat pienempiä päiväkoteja ja kouluja, ulkoi¬lu¬mah¬dol¬li¬suuksia sekä kestäviä investointeja.

www.laurilavanti.fi

Kim Åström, kokoomus, Kirkkonummi

Olen 40-vuotias teknillisen fysiikan DI ja kolmen lapsen isä Kantvikista. Työkseni toimin polttokennoyrityksen CTO:na. Olen ensimmäisen kauden kunnanvaltuutettu ja palvelutuotannon lautakunnan PJ. Minulle tärkeitä kysymyksiä ovat rakennukset, energia-asiat, investoinnit ja perheiden palvelut.

www.kirkkonummenkokoomus.fi/kimastrom
 

KOKKOLA

Risto Koljonen, sosiaalidemokraatit, Kokkola

Olen 49-vuotias diplomi-insinööri Kokkolasta ja olen työskennellyt yli 20 ympäristönsuojelutehtävissä Kokkolan kaupungilla ja viimeiset 4 vuotta ELY-keskuksessa. Kunnallisvaaliehdokkaana en ole aiemmin ollut, mutta mahdollinen ehdokkus oli jo vuosia muhinut mielessä. Olen myös ollut jo vuosia aktiivisesti mukana yhdistystoiminnassa sekä lasten ja nuorten valmennuksen parissa.

Kouvola

Reeta Lind, vihreät, Kouvola

Olen 35-vuotias ympäristötekniikan diplomi-insinööri ja työskentelen asiantuntijatehtävissä laatu- ja ympäristöjohtamisjärjestelmien parissa. Olen tietoon perustuvan päätöksenteon, kestävien valintojen, yhdenvertaisuuden ja lapsiperheiden asioiden puolestapuhuja. Ehdolla olen ensimmäistä kertaa.

www.facebook.com/reetalind

LAHTI

Arttu Kaukinen, kokoomus, Lahti

Olen 27 vuotias diplomi-insinööri ja paljasjalkainen lahtelainen. Haluan siivittää Lahden kasvua korkeakoulutuksen, vihreän teknologian ja yritysmyönteisyyden avulla. Tulevaisuus ei odota.

www.arttukaukinen.fi

Ida Rantanen, kokoomus, Lahti

Hei, Olen aktiivinen kuntalainen ja haluan tehdä töitä yhteisten asioiden puolesta. Olen koulutukseltani kemiantekniikan diplomi-insinööri ja työskentelen tällä hetkellä Tekniikan akateemisilla, jossa pääsen kehittämään palveluita työelämään. Olen sovitteleva tekijä ja teen töitä kestävämmän kuluttamisen, jaksamisen ja yhdessä elämisen puolesta.

www.facebook.com/idarantanen

Henri Syyslahti, kokoomus, Lahti

30-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri elinvoimaisen Lahden asialla. Yritysystävällisyys, työllisyys ja liikkuva Lahti.

www.facebook.com/SyyslahtiHenriLEMPÄÄLÄ

Jukka Suojanen, kokoomus, Lempäälä

www.jukkasuojanen.net

 

LOHJA

Sami Muranen, kokoomus, Lohja

Olen DI, myyntipäällikkö ja isä Lohjalta. Haluan olla mukana tekemässä yhdessä hyvää Lohjaa!

Hannu-Pekka Poikonen, vihreät, Lohja

Työskentelen IT-kehityspäällikkönä ja olen koulutukseltani DI. Olen 41-vuotias ja asun perheineni Asemanpellolla. Haluan tehdä Lohjasta älykkään ja elinvoimaisen kaupungin, jossa asukkaat ja ympäristö voivat hyvin. Toimin päättyvällä valtuustokaudella varavaltuutettuna ja Palvelutuotantolautakunnan jäsenenä. Kehitetään hyvää Lohjaa yhteistyössä!

www.hannupekkapoikonen.blogspot.com

MASKU

Päivi Moisio, kokoomus, Masku

DI, Turvallisuus- ja ympäristöasiantuntija
Pertun (17 v.) ja Petterin (13 v.) äiti
Kunnanvaltuutettu jo vuodesta 2009
Varhaiskasvatus- ja opetuslautakunnan pj.
Kunnanhallituksen varajäsen
Teknisen lautakunnan varajäsen
Sandvikin Turun tehtaan ylempien toimihenkilöiden varaluottamushenkilö

MIKKELI

Eveliina Naumanen, sosialidemokraatit, Mikkeli

Olen kahden alakouluikäisen lapsen äiti ja asun perheeni kanssa Mikkelin Haukivuorella.
Vaikuttamista olen tehnyt järjestötoiminnassa jo vuosien ajan, ja hallitustyöskentely järjestöissä on hyvin tuttua. Noin 4 vuotta olen ollut mukana Haukivuoren aluejohtokunnassa, joka on kaupunginorganisaation paikallinen osallisuusjaos.

Janne Vaarasuo, kokoomus, Mikkeli

Ensikertalainen kuntavaaleissa. Haluan tuoda nuorta näkökulmaa päätöksentekoon ja olla tekemässä Mikkelistä houkuttelevampaa kaupunkia nuorille.NURMIJÄRVI

Kirsi Lompolo, kokoomus, Nurmijärvi

Olen 50-vuotias kahden ala-asteikäisen pojan äiti Klaukkalasta. Työskentelen Helsingin kaupungilla johtavana sisäisenä tarkastajana ja vedän siellä ICT-tarkastustiimiä. Peruskoulutukseltani olen tuotantotalouden diplomi-insinööri ja viime syksynä suoritin nykyisen työni edellyttämän kansainvälisen Certified Information System Auditor (CISA) -tutkinnon.
 

PARAINEN

Mi Adolfsson,  ruotsalainen kansanpuolue, Parainen

22 år skärgårdsliv i företagarfamilj. Efter min tid i St. Michel på International Businesslinjen på Aalto Universitetet är jag tillbaka och fortsätter mina studier på Kemi- och processtekniklinjen vid Åbo Akademi. 
Äidinkieleltään suomenkielinen yliopisto-opiskelija joka haaveilee perhe- ja yrityselämästä saaristossa.

www.facebook.com/mialiciaadolfsson

PIRKKALA

Mikko Pitkänen, kokoomus, Pirkkala

Moi, Olen Mikko Pitkänen Pirkkalasta ja ensimmäistä kertaa mukana kuntavaaleissa. Olen Kokoomuksen ehdokkaana. Minulle tärkeitä asioita ovat yrittäjät, yrittäjyys ja yritykset, joiden toiminnan kautta syntyy edellytykset työpaikoille ja kestävälle kuntataloudelle.

www.sites.google.com/view/mikkopitkanen/etusivu

Sirpa Repo, vihreät, Pirkkala

Olen Pirkkalan Vihreiden pormestariehdokas. Olen nykyinen kunnanvaltuutettu sekä hyvinvointilautakunnan jäsen. 

Olen koulutukseltani sähkövoimatekniikan DI ja työskentelen energia-alalla kehityspäällikkönä. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kaksi alakouluikäistä tytärtä. Harrastan ulkoliikuntaa, jazz-tanssia, lukemista ja neulontaa.

www.sirparepo.fi

Pori

Mikko Pakkasela, kokoomus, Pori

Olen 44-vuotias perheenisä, jolle kuntapolitiikassa tärkeitä asioista ovat yrittäjyys, maksettujen veroeurojen tehokas käyttö sekä taloudellisesti terve ja vetovoimainen Pori.

PORVOO

Outi Lankia,  keskusta, Porvoo

Hei, olen tällä hetkellä kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Työskentelen Kilpilahdessa ryhmäpäällikkönä kemikaaliturvallisuuden parissa.
Aloitteistani on mm. mennyt läpi, että valtuustonkokoukset kuvataan nettiin, ilmanvaihto pideään päällä kouluissa ja päiväkodeissa 24/7, päätöksen lapsivaikutukset arvioidaan ja kiinteistöille laaditaan kunnossapitosuunnitelmat (PTS). 

www.outilankia.fi

Rovaniemi

Reetta Mustonen, kokoomus, Rovaniemi

Olen sivistyslautakunnan jäsen ja ensimmäistä kertaa ehdokkaana kuntavaaleissa. Työskentelen kehitysinsinöörinä ja toimin ylempien varaluottamushenkilönä.
Haluan olla mukana tekemässä Rovaniemestä Suomen perheystävällisimmän kaupungin, joka houkuttelee tekijöitä.
Insinöörin logiikka. Äidin empatia.

www.facebook.com/mustonen.reetta

RUOVESI

Miina-Maija Simonen, keskusta, Ruovesi

Olen neljännen vuoden sähköteekkari Aalto-yliopistossa, joka on kokenut monenlaisia elinympäristöjä ja yhteisöjä. Haluan tehdä töitä sen puolesta, että kaikilla olisi tasavertaiset mahdollisuudet hyvään elämään.SAARIJÄRVI

Erna Mariikka Johanna Elo, vihreät, Saarijärvi

Diplomi-insinööri, merkonomi, matemaattisten aineiden opettaja, suorittanut biotalousosaajakoulutuksen Jamk:in Biotalousinstituutissa Tarvaalassa.
Ilmastonmuutoksesta huolestunut yhdistysaktiivi. Mukana koska arjen sujuvuus riippuu päätöksistä joita tehdään kunnissa.

SALO

Jonna Nyyssönen, vihreät, Salo

Olen salolainen 48-vuotias neljän lapsen äiti ja Lappeenrannasta valmistunut kemiantekniikan DI. Työuralla olen enimmäkseen päätynyt teollisuuden laatuasioiden pariin.
Politiikassa olen mukana toista kautta, ensin olin varavaltuutettuna ja rakennus- ja ympäristölautakunnassa, nyt toimin Salon kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä.

www.facebook.com/vihreajonna

Kalle Räike, kokoomus, Salo

Olen perheenisä ja syntyperäinen salolainen paluumuuttaja, kotimme on Paukkulan kaupunginosassa. Olen koulutukseltani tuotantotalouden diplomi-insinööri Otaniemestä ja työkseni toteutan tietojärjestelmäratkaisuja suomalaisille yrityksille. Sotilasarvoni on reservin luutnantti. 

www.raike.fi
 

Seinäjoki

Tapani Tarri, kokoomus, Seinäjoki

Avoimin sekä vilpittömin mielin yrittäen, tehden, oppien ja taidolla sitä tietä kohti parempaa huomista kuljemme.

www.tapani-tarri-kotisivu.webnode.fi

Sotkamo

Pentti Vihanto, kokoomus, Sotkamo

Kolmannelle valtuustokaudelle luottamusta hakemassa, nykyinen kunnanhallituksen varapuheenjohtaja, sekä ympäristö- ja teknisenlautakunnan jäsen. Teolliset työnantajat sekä matkailu tarvitsevat osaajia, siksi Sotkamon palveluja sekä olosuhteita tulee kehittää rohkeasti ja vastuullisesti veto- ja elinvoiman lisäämiseksi.

Tyrnävä

Jari Partanen, kokoomus, Tyrnävä

Olen 45-vuotias innovatiivinen tyrnäväläinen perheenisä ja työskentelen henkilöstöpäällikkönä elintarviketeollisuudessa. Minulle on tärkeää, että saisimme yhteisen kotikuntamme asioita hoidettu sujuvasti hyvässä yhteishengessä. Tarvitaan avointa vuoropuhelua ja ennakkoluulotonta asennetta. Taloudesta täytyy kantaa vastuuta, eikä jatkuva velanotto ole oikea tapa kehittää kuntaa. 

Ulvila

Antti Roine, kokoomus, Ulvila

Olen 67-vuotias perusinsinööri, aviomies, kahden aikuisen lapsen isä ja ihanan lapsenlapsen vaari. Vedän töissä 24 hengen monikansallista tiimiä, joka kehittää HSC Chemistry mallinnus- ja simulointiohjelmistoa, jonka avulla suunnitellaan tehokkaita ja ympäristöystävällisiä metallien ja kemikaalien valmistusprosesseja. 

www.satakunnankokoomus.fi/ehdokas/antti-roine

VAASA

Johanna Ahopelto, kokoomus, Vaasa

Yrittäjä, FT ja KTT. Varavaltuutettu, rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsen. TEKin valtuuston jäsen ja hallituksen varajäsen, Osuuskauppa KPO:n hallintoneuvoston jäsen ja TEKin kerho Nuukan puheenjohtaja.

Valtuustossa tahdon vaikuttaa asioiden etenemiseen ja verovarojen tulokselliseen käyttöön.

www.desnetti.fi/index.php/yhteystiedot/ahopelto

Ilkka Juhani Raatikainen, kokoomus, Vaasa

Olisin valmis tekemään hyvää kotikaupunkini menestyksen eteen. Olennaista on pitää veroprosentti tuottavia asukkaita houkuttelevalla tasolla ja säätää kaupungin menot sen mukaisesti. Tuotantotalouden tohtorina, verkostotalouden dosenttina, yrittäjänä ja kauppakamarin Hyväksytty hallituksen jäsen -tutkinnon suorittaneena voin auttaa myös kaupungin yhtiöitä huolehtimaan taloudestaan ja kilpailukyvystään.

www.desnetti.fi/index.php/yhteystiedot/raatikainen

VALKEAKOSKI

Jani Turpeinen, kokoomus, Valkeakoski


VIHTI

Petteri Lindfors, kokoomus, Vihti

Olen 36v kahden päiväkoti-ikäien lapsen isä ja koulutukseltani tietojohtamisen DI.

Kunnallispolitiikassa päätetään meidän kaikkien arkeen vaikuttavista isoista ja pienistä asioista. Tämän päätöksenteon on oltava avointa ja perustuttava faktoihin. Minulla on 15 vuoden kokemus datan ja analytiikan parissa erilaisissa tehtävissä toimimisesta, jota pystyisin hyödyntämään.

www.petterilindfors.fi

Ylivieska

Petri Rautiainen, kokoomus, Ylivieska

Olen 49-vuotias diplomi-insinööri, yhden lapsen isä ja työkseni olen CIO/Tietohallintopäällikkö. En ole ennen ollut kunnallisvaaleissa ehdokkaana, mutta koen että minun lajaa-alaisen kokemukseni myötä minulla olisi paljon annettavaa kasvavan kotikuntani elinvoimaisuuden ja tulevaisuuden kehittämisessä. Olen aina toiminut päätöksenteossa faktoihin ja avoimuuteen nojautuen.

www.facebook.com/RautiainenPetriM