120 osaajaa

TEK 120 vuotta

Juhlavuoden kunniaksi esittelemme 120 tekniikan osaajaa uranuurtajista tulevaisuuden lupauksiin. Tutustu TEKin ja ammattikuntamme vaiheisiin.

Tammikuun lopulla vuonna 1896 pieni joukko suomenmielisiä insinöörejä ja arkkitehteja kokoontui Helsingissä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran taloon perustamaan uutta seuraa, jonka tehtävänä olisi edistää suomen kieltä tekniikan ja teollisuuden alalla. 

Pieni aktiivien ryhmä on kasvanut 73 000 jäsenen liitoksi, joka yhdistää diplomi-insinöörejä ja arkkitehtejä sekä tekniikan alalla työskenteleviä matemaatikkoja, fyysikkoja, it-asiantuntijoita, suunnittelumaantieteilijöitä ja muotoilijoita. Tekniikan akateemiset TEK on Akavan toiseksi suurin jäsenjärjestö.

120 tekniikan osaajaa

TEK 120 -juhlavuoden teemana on ”Kilpailukykyä osaamisesta”. Tässä henkilökuvien sarjassa nostamme esiin 120 Suomen kilpailukyvyn tekijää. Joukossa on tunnettuja ja tuntemattomia, nuoria ja kokeneita. Heitä yhdistää tekniikan osaaminen ja tutkiminen tai soveltaminen tavalla, joka vie kehitystä eteenpäin ja tuottaa meille suomalaisille hyvinvointia.

 

Juhlavuoden seminaarit

Lahjoitimme juhlavuotemme aikana yhteensä miljoona euroa suomalaisille yliopistoille. Juhlistimme juhlavuotta yhdessä jäsentemme kanssa juhlaseminaareissa eri puolilla Suomea. Järjestimme seminaarit yhdessä tekniikan yliopistojen kanssa:

TEKin juhlavuosi  somessa #TEK120