Webinaarisarja: Koronan vaikutukset tekniikan alalla

Korona aiheuttaa epävarmuutta työpaikoilla. Mitä tekniikan alan yrityksissä tapahtuu? Mitä lomautuksista ja yt-prosessista kannattaa jokaisen työntekijän tietää?

Saat vastauksen näihin kysymyksiin TEKin kaksiosaisessa webinaarisarjassa. Tervetuloa mukaan! Webinaarit ovat avoimia kaikille TEKin jäsenille. Webinaarissa ääneen pääsevät TEKin työelämäasiantuntijat Tuula Aaltola, Anna Mäki-Jokela ja Sirkku Pohja.

Kerromme, miten koronapandemia vaikuttaa tekkiläisten työpaikoilla. Käymme läpi perusasiat siitä, miten poikkeuslait vaikuttavat työsuhteen ehtoihin, mitkä ovat työttömyysturvan perusperiaatteet ja mikä työttömyysturvan suhteen on muuttunut. Miten työsuojelu toimii koronatilanteessa? Asiantuntijamme antavat lisäksi käytännön ohjeita, kuinka mahdollisiin lomautusprosesseihin tulee työpaikoilla varautua.

Toinen webinaari sukeltaa pintaa syvemmälle koronan vaikutuksiin tekkiläisten työsuhteisiin. Asiantuntijamme kertovat seikkaperäisesti koronan seurauksena laadituista poikkeuslaeista ja niiden aikaansaamista joustoista työsuhdeturvaan. Miten TES joustaa koronatilanteessa? Suosittelemme webinaaria myös henkilöstöedustajille. 

Järjestämme myös englanninkielisen webinaarin, jossa puhutaan siitä miten koronapandemia vaikuttaa tekkiläisten työpaikoilla. Käytännössä webinaarissa käsitellään samat asiat kuin 5.5. ja 12.5. järjestettävissä suomenkielisissä webinaareissa, mutta nyt englanniksi. Webinaarin pitävät TEKin Lappeenrannan alueasiamies Saku Laapio sekä Turun ja Vaasan alueasiamies Mia Adolfsson

In this webinar we will discuss the impact COVID-19 has at the workplaces of TEK members. 

PE 8.5. KLO 13–14 Yrittäjän päiväkahvit 

Mistä yrittäjä saa tukea ja turvaa? Miten sopimukset joustavat poikkeustilanteessa? Tule kuulemaan ja kysymään mieltä askarruttavia asioita yrittäjyydestä, erityisesti yksinyrittäjän näkökulmasta. Mukana muun muassa Anna Mäki-Jokela ja Martti Kivioja TEKistä. Webinaarin järjestävät Akavalaiset yrittäjät AKY, Akava ja Suomen Yrittäjät.

 

 

Asiasanat: