Webinaari: Yrittäjän Luontoilta - Etäjohtaminen

Mitä etäjohtaminen on ja miten se eroaa lähijohtamisesta? Miten yhdistää itsensä johtaminen ja yrittäjyys? Entä miten etätyöt vaikuttavat työyhteisöön, hyvinvointiin ja aivojen toimintaan?
webinaari
29.10.2020 -
18:00 to 19:30
verkko

Tekniikan Akateemiset, Suomen Ekonomit ja lakipalveluyritys Fondia järjestävät yhteistyössä Yrittäjän Luontoillan, jossa alojensa huiput herättelevät keskustelua etätyöstä, sen johtamisesta ja jaksamisesta. Aiheesta ovat alustamassa ja keskustelemassa Katri Saarikivi, Ulla Vilkman ja Tomi Kaukinen, juontajana Lauri Salovaara.

Illan aikana pohditaan etätyötä erityisesti yrittäjän näkökulmasta. Ilta huipentuu avoimeen keskusteluun, jonka aikana yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Kysymyksiä voi halutessaan lähettää myös etukäteen ilmoittautumislomakkeen kautta. Tomi Kaukinen on energinen, innovatiivinen ja suorasanainen pitkän ajan yrittäjä, joka ei pelkää päättömiäkään haasteita. Hän puhuu rohkeudesta ja uskalluksesta sekä muistuttaa arkirutiinien tärkeydestä muutosten keskellä. Tukholman Kauppakorkeakoulusta valmistuttuaan Kaukinen työskenteli kuusi vuotta investointipankeille, kunnes irtisanoutui ja lähti startup-maailmaan. Rankat yrittäjävuodet rokottivat ja lopulta Tomi sairastui uupumukseen. Nyt hän puhuu itsensä johtamisesta, yrittäjyydestä sekä uupumuksesta.Katri Saarikiven puheenvuorossa sukelletaan etätyöhön aivotutkimuksen näkökulmasta. Teknologinen kehitys ja yhteiskunnan mullistukset muuttavat jatkuvasti sitä, miten ihminen tekee työtä. Tällä hetkellä muutos on erityisen nopeaa, ja käynnissä kiinnostava, laaja ihmiskoe – mitä työntekijän hyvinvoinnille, työyhteisöjen koheesiolle, sekä ajattelun ja ongelmanratkaisun laadulle tapahtuu, kun olemme pidempään voittopuolisesti etätöissä? Mitä tarvitaan, jotta ihminen voi käyttää aivojaan työssä hyvin, tapahtui työ sitten toimistolta tai kotisohvalta käsin?Ulla Vilkman on modernin työelämän kehittäjä, etäjohtamisen ja etätyön asiantuntija sekä tietokirjailija. Lisäksi Ulla vetää omaa hajautetusti toimivaa valmentajatiimiä, jonka kanssa hän auttaa organisaatioita kehittämään hajautetussa organisaatiossa, monipaikkaisessa työssä ja etätyössä tarvittavaa osaamista sekä muokkaamaan toimintakulttuuria sopivammaksi aika- ja paikkariippumattomaan työhön.Lauri Salovaara on ollut viihdebisneksessä vuodesta 1996 ja toiminut yrittäjänä vuodesta 2005 saakka. Hän on perustanut useamman firman, sössinyt yhden ja myynyt osuutensa yhdestä. Hän omistaa Kokous- ja juhlatila The View - Oulujoen Oulussa sekä Näköalahuoneisto The View - Iso-Syötteen Suomen eteläisimmän tunturin huipulla. Vapaa-aikanaan miehen löytää varmimmin meriltä, jonne hän karkaa aina kun kalenteriin tulee sopiva väli. Lauri toimii Yrittäjien luontoillassa juontajana.