webinaari: Puntarissa kasvun ja työllisyyden keinot

webinaari
05.05.2021 -
09:00 to 10:00
Livestream

Webinaari on Akavalaiset yrittäjät AKYn järjestämä keskustelutilaisuus. Pääekonomistit Pasi Sorjonen Akavasta ja Mika Kuismanen Suomen Yrittäjistä esittelevät näkökulmia ja keinoja kasvun vauhdittamiseksi ja työllisyysasteen nostamiseksi. Keskustelua moderoi Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Emilia Kullas.

Webinaarin asiantuntijat: 


Pasi Sorjonen on Akavan talouspoliittisen vaikuttamisen pääekonomisti. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden tohtori Helsingin kauppakorkeakoulusta (nykyinen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu). Pääaineena kansantaloustiede ja sivuaineena tilastotiede ja matematiikkaa. Hänen rahoitusaiheinen väitöskirja käsitteli osakekursseja, osinkoja ja veroja.

Mika Kuismanen on suomalainen taloustieteilijä ja Suomen Yrittäjien pääekonomisti. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa finanssineuvoksena ja kansantalousosaston suhdanneyksikön päällikkönä valtiovarainministeriössä, ekonomistina Suomen Pankissa ja Euroopan keskuspankissa sekä tutkijana Valtion taloudellisessa tutkimuksessa.  Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden lisensiaatti Helsingin yliopistosta ja taloustieteen tohtori University College Londonista. Kuismanen on tutkinut muun muassa työn tarjontaa sekä erilaisten verojärjestelmien tehokkuutta ja tulonjakovaikutuksia.