Urailta: Näin sinut profiloidaan soveltuvuusarviossa

urailta
Länsi-Suomi
26.10.2020 -
17:00 to 19:30
Sokos Hotelli Torni
Ratapihankatu 43
33100
Tampere

”Sinulla on viisi minuuttia aikaa täydentää nämä kahdeksan kuvaa.” ”Valitse luonnehdinnoista se, joka kuvaa sinua parhaiten.” Sait kutsun soveltuvuusarvioon ja eteesi liudan testejä – hienoa, olet yhden askeleen lähempänä hakemaasi työpaikkaa - mutta apua, miten näihin pitää vastata?!

Uraillan puhujuna on managing partner, kriminaalipsykologi Taija Stoat. Puheenvuorossaan hän pureutuu soveltuvuusarviohin ja niiden käytänteisiin työnhakijan näkökulmasta. Hänen vastavuoroinen esitystapansa antaa paljon tilaa keskustelulle sekä mahdollisuuden kysyä ammattilaiselta ne kysymykset, joita olet aina halunnut tietää työpaikkahaastatteluihin tai soveltuvuusarviointeihin liittyen.

Uraillan aikana saat vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Miksi soveltuvuusarvioita tehdään ja mihin niillä pyritään?
  • Miten voin suoriutua optimaalisesti testeistä ja haastattelusta?
  • Mitä siellä soveltuvuusarviossa oikein tapahtuu?
  • Kannattaako haastattelussa vastata hankaliin kysymyksiin rehellisesti?
  • Mitä kysymyksiä haastattelija ei saa kysyä?
  • Mitä hyötyä soveltuvuusarviosta on minulle työnhakijana?Taija Stoat, PsM, on viimeiset 15 vuotta toiminut johtavassa asemassa rekrytointien ja psykologisten soveltuvuusarvioiden parissa. Tätä ennen hän on toiminut mm. kriminaalipsykologina ja menetelmäkehitystyössä. Päätyönsä ohella hän tekee väitöskirjaa kriminaalipsykologian aiheesta Helsingin Yliopistossa.

Henkilöarviointityön lisäksi hän toteuttaa haastattelu- ja rekrytointivalmennuksia, tukee johtajia haastavissa henkilöjohtamistilanteissa sekä kouluttaa asiakaspalvelutyötä tekeviä työntekijöitä haastavien asiakkaiden kohtaamisessa. Hänet tunnetaan myös Ylen (2019) suositun Rikollinen Mieli dokumenttisarjan kriminaalipsykologina.  

Lämpimästi tervetuloa urailtaan!