Urailta: Anonyymi rekrytointi

Tutkimusten mukaan rekrytointejamme ohjaavat usein tiedostamattomat ennakkoluulot, joilla on vaikutusta siihen, ketkä saavat kutsun työhaastatteluun ja ketkä eivät. Tule kuuntelemaan Hanna Huumosen puheenvuoro siitä miten ja millaisissa tilanteissa anonyymi rekrytointi toimii!
urailta
15.11.2021 -
17:00 to 18:30
Verkossa, striimi

Miten paljon potentiaalia yrityksistä valuu hukkaan, kun anonyymia rekrytointia ei käytetä? Vuonna 2018 yritysvalmentaja Jari Sarasvuo haki oman alansa töitä omalla ansioluettelollaan, mutta Dimitri Hagertina eli romaninimellä. Hän ei saanut yhtäkään haastattelukutsua.Mitkä ovat anonyymin rekrytoinnin hyödyt ja rajoitukset?

  • Miten anonyymilla rekrytoinnilla voidaan edistää organisaation strategiaa?
  • Mitä rekrytoijan tulee tietää siirtyessään anonyymiin rekrytointiin?
  • Entä mitä asioita työnhakijan tulee huomioida, kun hän osallistuu anonyymiin rekrytointiin?

Anonyymi rekrytointi on ollut jonkin aikaa kokeilussa julkisella puolella esimerkiksi Helsingin kaupungilla sekä joissakin yrityksissä. Parhaimmillaan anonyymi rekrytointi lisää yhdenvertaisuutta ja tuo rekrytoijalle moninaisemman kattauksen ihmisiä erilaisista taustoista haastattelutilanteeseen.

Urailta käsittelee anonyymia rekrytointia akateemisen tutkimuksen valossa sekä kokemusten kautta sekä rekrytoijan että rekrytoitavan näkökulmasta.

Hanna Huumonen (s. 1988) on yhteiskuntatieteiden maisteri ja yhdenvertaisuuskouluttaja, joka opiskelee töiden ohella tuotantotalouden diplomi-insinööriksi. Hän työskentelee Helsingin kaupungin työllisyyspalveluissa johtavana asiantuntijana. Aiemmin Huumonen on työskennellyt mm. mepin avustajana Euroopan parlamentissa ja pääsihteerinä Suomen ammattiin opiskelevien liitossa, jossa hän on toteuttanut anonyymia rekrytointia työnantajana. Vapaa-ajallaan Huumonen harrastaa liikunnan ohjausta sekä liikuntapolitiikkaa valtion liikuntaneuvoston varsinaisena jäsenenä ja neuvoston yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja kestävän kehityksen jaoston puheenjohtajana.

Urailta toteutetaan striiminä ja välitetään TEKin Vimeo -kanavan kautta. Esityksestä tulee tallenne, joka on katsottavissa 30 päivää, 15.12.2021 asti TEKin verkkosivuilta. Saat vahvistusviestin mukana striimilinkin, jolla pääset mukaan striimiin. 

Lue myös Hannan kirjoittama blogi aiheesta TEKin digilehdestä.