Työllistämishankkeiden koulutukset

Työllistämishankkeet

TEK tukee ja järjestää koulutuksia ja pienryhmätoimintaa yhteistyössä muiden akavalaisten liittojen kanssa työllistymistä edistävien hankkeiden kautta.

Alueelliset hankkeet ovat tarkoitettu työttömille työnhakijoille ja niiden tavoitteena on korkeakoulutettujen tai vastaavissa työtehtävissä työskennelleiden työtä etsivien ammattilaisten työnhaku­valmiuksien edis­tä­minen. Tilaisuudet ovat maksuttomia. Muistathan, että myös TEKin urapalveluiden valmentajat auttavat sinua työnhaussa ja urasi jatkon suunnittelussa.

Jos olet työtön tai jäämässä työttömäksi (esim. yt-neuvottelut), tarkista myös TEKin jäsenportaalissa olevat jäsentietosi. Viestimme hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja webinaareista TEKin työttömille jäsenille jäsentietojen perusteella. Tutustu hankkeiden toimintaan tarkemmin alta. 

TYÖNHAKUVETURI, UUSIMAA

Työnhakuveturin tulevia online-tapahtumia: 
  5.11. klo 9-11 Rekrypaneeli Greet & Meet, lue lisää ja ilmoittaudu!
18.11. klo 9-12 Työnhakijan itsevarmuuden kehittäminen, lue lisää ja ilmoittaudu!
 9.12. klo 10- 11.30 Tarinankerronnallisuus työnhaussa, lue lisää ja ilmoittaudu!

Työnhakuveturin koulutuksista saat asiantuntevaa ja ajankohtaista tietoa tämän päivän työnhakuun. Koulutusten ja webinaarien aiheina ovat oman osaamisen tunnistaminen, työnhakutaitojen parantaminen ja voimavarojen lisääminen. Samalla verkostoidut muiden samassa tilanteessa olevien jäsenten kanssa. Työnhakuveturin koulutukset ja webinaarit löydät tästä


RekryBoosterin pienryhmästä monipuolista tukea työnhakuusi

Rekryboosterissa voit parantaa aktiivisessa pienryhmässä työnhakutaitojasi, saada lisäpontta työnhakuun, kirkastaa omaa osaamistasi ja uratoiveitasi sekä antaa ja saada vertaistukea. Ryhmiin voivat osallistua kaikki Uudellamaalla asuvat korkeastikoulutetut työttömät, jotka ovat TE-toimistossa työttöminä työnhakijoina, ja ovat olleet vähintään 12 kuukautta työttöminä. Tutustu pienryhmätoimintaa tarkemmin ja hae ryhmiin tästä.

URATEHDAS, PIRKANMAA

Uratehtaan tavoitteena on pirkan­maalaisten korkeakoulutettujen tai vastaavissa työtehtävissä työskennelleiden työtä etsivien ammattilaisten työnhaku­valmiuksien edis­tä­minen. Toiminnassa on mukana työttömiä työnhakijoita, jotka ovat koulutukseltaan muun muassa insinöörejä, diplomi-insinöörejä, ekonomeja, tradenomeja, yhteiskuntatieteilijöitä, luonnontieteilijöitä sekä myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia. Uratehdas auttaa löytämään uusia mahdol­li­suuksia oman osaa­misen hyödyn­tämiseen työ­markkinoilla sekä tarjoaa uraohjausta ja -neuvontaa. Uratehdas järjestää monipuolisia ja laadukkaita työnhakuun liittyviä koulutuksia sekä pienryhmätoimintaa. Hanke tukee myös osallistujia työttömän työnhakijan määräaikaishaastatteluihin liittyvien työllistymissuunnitelmien tekemisessä. Tutustu toimintaan ja ilmoittaudu koulutuksiin tästä. 

URASAMPO, POHJOIS-POHJANMAA

Urasampo tarjoaa maksuttomia uravalmennuksia, ryhmätoimintaa sekä työnhakutaitoihin ja työelämäosaamiseen liittyviä koulutuksia Oulun seudulla. VertaisVerkko on kokonaan verkossa toimiva maksuton työnhaun ja urasuunnittelun pienryhmäprosessi pohjoissuomalaisille työnhakijoille, jotka haluavat aktiivista ja vuorovaikutteista sparrausta sekä toimivia työkaluja oman työnhakunsa tueksi. Tutustu toimintaan ja ilmoittaudu koulutuksiin tästä. 

URAPURJE, VARSINAIS-SUOMI 

Urapurje on perustettu vuonna 2004 palvelemaan varsinaissuomalaisia korkeakoulutettuja, esimiehiä ja asiantuntijoita työurakysymyksissä. Urapurje järjestää myös pienryhmätoimintaa. Vinssi-pienryhmässä parannat työnhakutaitojasi, saat uusia näkökulmia työnhakuun sekä opit tunnistamaan ja tulkitsemaan omaa osaamistasi niin, että osaamista voidaan siirtää uudelle alalle. Ryhmä tarjoaa oivan tilaisuuden verkostoitua samassa tilanteessa olevien oma alasi ammattilaisten kanssa. Ryhmiin voivat osallistua kaikki varsinaissuomalaiset korkeakoulutetut ja vastaavaa kokemusta omaavat työnhakijat ja työttömyysuhan alaiset. Tutustu toimintaan ja ilmoittaudu mukaan Vinssi-pienryhmiin tästä.

Omaehtoista työllistymistä tukevaa toimintaa järjestetään neljän yhdistyksen kautta Uudellamaalla (OTTY), Pirkanmaalla (PIOTTY), Pohjois-Suomessa (PSOTTY) ja Varsinais-Suomessa (VOTTY). TEK on näissä kaikissa aktiivinen taustataho ja toiminnan toteuttamisen tuki.