robotti ja lapsi
Teemailta

Tekoälykyvykkyyden kehittäminen yrityselämässä

Tekoälyteknologia on ottanut isoja harppauksia maailmalla viime vuosikymmenenä. Suuressa osassa isoja yrityksiä dataliiketoiminnan kehittäminen on strateginen valinta, jonka varaan halutaan kehittää uutta sekä liiketoimintaa että tehostaa tai kehittää olemassa olevaa. Tätä kyvykkyyden kehittämistä Hanna on päässyt seuraamaan viimeiset vuodet useissa kansainvälisissä ja suomalaisissa yhtiöissä. Tilaisuus pidetään hybridinä; tule mukaan paikan päälle ja pääset tutustumaan samalla Heurekan Tekoäly – Me, Myself & AI -näyttelyyn tai ilmoittaudu etäosallistujaksi. 

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä

24.08.2022

Aika

17:00-18:30

Paikka

Striimi & Tiedekeskus Heureka

Näytä kartalla ›

Teemat

Teknologia ja innovaatiot

Kieli

Suomi

Tallenne on vain jäsenten katsottavissa. Jos et ole vielä jäsen, liity sivun yläkulmasta!

Puheenvuorossa Hanna Hagström kertoo miten tulevaisuuden liiketoimintaa kehitetään yhä enenevässä määrin verkostomaisesti. Myös keskustelut datanjakamisen mahdollisuuksista ja haasteista kuvastaa tätä teemaa hyvin.

Puheenvuoro käsittelee tekoälyteknologia kehittymistä kansainvälisellä pelikentällä. Millaisia trendejä on havaittavissa, miten yritykset ovat lähteneet rakentamaan kyvykkyyttä, millaisia sovelluksia hyödynnetään nyt, ja mitä eroja ja yhtäläisyyksiä on skaalautumisessa organisatorisesti ja liiketoiminnallisesti. Esimerkit ovat sekä kansainvälisistä isoista korporaatioista, että kotimaisia.

Puheenvuorossa käsitellään seuraavia aiheita:

- Kansainvälinen leikkikenttä

  • tilastoja eri lähteistä, jotka kuvaavaat missä teknologia alustat, innovaatiot ja investoinnit tänäpäivänä ovat ja miten tähän tilanteeseen oon päädytty. Nostoja tekoälyteknologiafirmoista.

- Tekoäly pähkinänkuoressa

  • lukuisia esimerkkejä erilaisista tunnetuista ratkaisuista ja kehitysken hitaudesta ja nopeudesta
  • sovellutuksista (tunnettuja sekä kotimaisia että kansainvälisi brändejä)

- Tekoälyteknologian ja kyvykkyyden skaalautuminen yritysmaailmassa: tutkimuksia ja havaintoja

  • Gartner, Accenture, erilaisia pohjoismaisia selvityksiä 
  • AI maturity assesment -avaaminen, miltä yrityskohtainen kehityskaari näyttää tällä hetkellä

- Tekoälykyvykkyyden arvointi

  • mitkä muuttujat edesauttavat tekoälyteknologian hyödyntämistä ja mitkä hidastavat. 
  • Airbus transformaatio esimerkkinä.
  • millaista osaamista/kyvykkyyttä tarvitaan ja missä järjestyksessä. "Moniosaajatiimi" ja mitä ollaan ratkaisemassa.

- Yhteistyön mahdollistaminen erilaisina organisaatioina

  • Kolme eri organisoitumistapaa, jolla on pyritty kiihdyttämään tekoälyteknologia haltuunottoa. Miksi ja miten. Projektin elinkaari suhteessa organisaatioon, ratkaistavaan asiaan ja "kenellä on vastuu".

Puheenvuoron tavoitteena on jakaa tietoa tekoälykyvykkyyden nykytilanteesta ja antaa kuulijalle mahdollisuuden arvioida mihin näkee oman organisaationsa sijoittuvan ja herättää uteliaisuutta syventyä johonkin teemaan enemmän.

Hagström Hanna

Hanna Hagström

Hanna Hagström on ollut ICT-alalla 22 vuotta ja keskittynyt tekoäly/data-toimialaan viimeiset kahdeksan vuotta.

Lue lisää

Puheenvuoro pidettiin  hybridinä Tiedekeskus Heurekan auditoriossa, eli osallistujat saivat tulla paikan päälle tai seurata tapahtumaa etänä striimin välityksellä. Tapahtumaan paikan päälle tuleville oli mahdollisuus tutustua samalla 22.6. avattuun Tekoäly – Me, Myself & AI -näyttelyyn ennen tilaisuutta (16-17 välillä). Katso näyttelystä tarkemmin tästä.   Hannan puheenvuorosta on tallenne, joka on katsottavissa 6 kk tapahtuman jälkeen. 

 

Tekoälynäyttelyteksti
Avainsanat: