Salli, nainen, tietokone
Mentorointi

TEKin mentorointiohjelma

Mentorointi on oiva väylä vaihtaa ajatuksia ja saada vinkkejä uramuutoksiin, ammatillisen identiteetin vahvistamiseen ja vahvuuksien tunnistamiseen. 

Hae mentoriksi.   tai Hae aktoriksi. 

Ilmoittautuminen päättyy 05.09.2022

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä

11.10-18.04.2023

Aika

17:00

Paikka

TEKin mentorointiohjelma

Teemat

Työnhaku ja ura

Kieli

Suomi

Vuoden 2022 TEKin mentorointiohjelma toteutetaan perinteisessä muodossa, jossa työelämässä pidempään ollut henkilö (mentori) antaa toiselle (aktori) ammatillista tukea ja vinkkejä.   

Ohjelman rakenne 

Ohjelma käynnistyy 11.10.2022 ja päättyy 18.4.2023. 

Puolen vuoden mittainen ohjelma sisältää oman parin kanssa käytävien luottamuksellisten keskusteluiden (noin kuusi mentorointikeskustelua) lisäksi yhteisiä tilaisuuksia sekä verkkomateriaalia, jotka antavat välineitä ja inspiraatiota mentoroinnin tueksi.  TEKin uravalmentajat ovat osallistujien tukena koko mentoroinnin ajan. Mentorointiohjelma toteutetaan virtuaalisesti, joten voit osallistua mistä päin Suomea tahansa – tai vaikka Suomen rajojen ulkopuolelta.

Yhteiset tilaisuudet: 

  • Ti 11.10.2022 klo 17-19 Avaustilaisuus. Teemana onnistuneen mentoroinnin ainekset. Innostava tilaisuus, jonka jälkeen tiedät miten lähteä rakentamaan onnistunutta mentorointiprosessia. Valmentajana Päivi Kupias, Tevere. 
  • Ti 22.11.2022 klo 8.30-9.30 Mentorien aamusparraus. Vinkkejä, ideoimista ja kokemusten jakamista mentoreiden kesken. Fasilitoijina TEKin uravalmentajat Maisa Holm ja Katja Sulenko. 
  • Ti 24.1.2023 klo 17-19 Inspiraatiotilaisuus. Teemana merkityksen voima. Inspiroiva tilaisuus,  jossa käsitellään työn merkityksellisyyttä eri näkökulmista. Miksi ja miten kehittää merkityksen kokemusta henkilökohtaisella tasolla? Millaista hyötyä ja vaikuttavuutta merkityksellisyyden kokemus synnyttää? Miten voin auttaa myös muita lisäämään merkityksen kokemusta työelämässä?  Valmentajana Paulina Piippo / Netta Lehtonen, Joylla. 
  • Ti 18.4.2023 klo 17-19 Juhlistamistilaisuus. Teemana mentoroinnin onnistumiset ja tulevaisuus. Valmentajana Päivi Kupias, Tevere. 

Tilaisuudet ovat vuorovaikutuksellisia ja sisältävät aiheeseen johdattelevan puheenvuoron lisäksi harjoituksia sekä keskustelua muun muassa pienryhmissä. 

Kenelle mentorointi sopii?

Mentori: 

  • Haluat antaa aikaa toiselle noin tunnin kuukaudessa ja olla avuksi esimerkiksi ammatillisessa kehittymisessä, seuraavien urasteppien pohtimisessa tai oman paikan kirkastamisessa työelämässä. 
  • Pääset paitsi tukemaan aktoria uran erilaisissa kysymyksissä, myös oppimaan itse. Mentorointi antaa paljon sekä aktorille että mentorille itselleen. Tarjoamme tukea mentorin rooliin, joten sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta mentoroinnista! 

Aktori: 

  • Olet TEKin täysjäsen ja valmistumisestasi on 0-10 vuotta.   
  • Kaipaat tukea esimerkiksi ammatillisen identiteetin vahvistamisessa, omien vahvuuksien tunnistamisessa, urasuunnitelmien pohdinnassa tai sparrailua oman alasi kysymyksiin liittyen kokeneemman osaajan kanssa.  
  • Olet valmis avaamaan ajatteluasi ja pohtimaan urakehitystäsi erilaisista näkökulmista.  

Mentorointiohjelman luonteen vuoksi kaikilta osallistujilta edellytetään sitoutumista koko puolen vuoden mittaiseen ohjelmaan sisältäen noin kuusi keskustelukertaa oman parin kanssa sekä osallistumista ohjelman yhteisiin tilaisuuksiin.

Aktoreilta edellytämme TEKin täysjäsenyyttä koko ohjelman ajan. Mentori voi olla TEKin täysjäsen, tai muutoin osaamis- ja työkokemustaustaltaan tekkiläiselle mentoriksi soveltuva eli mentorilta jäsenyyttä ei edellytetä.

Ohjelmaan hakeminen 

Haethan mukaan viimeistään 5.9.2022, jolloin haku sekä mentoriksi että aktoriksi päättyy. 

Hae mukaan mentoriksi tai aktoriksi. 

Ohjelmaan mahtuu mukaan noin 80 henkilöä eli noin 40 paria. Pyrimme löytämään toisilleen mahdollisimman sopivan mentori-aktoriparin. Siksi on tärkeää, että kerrot ilmoittautumisen yhteydessä kattavasti sekä omasta kokemuksestasi että mentorointiin liittyvistä toiveistasi. Näin mentorointiprosessi saa parhaat mahdolliset lähtökohdat. 

Ilmoitamme valinnoista syyskuussa.

Voit myös tehdä meille positiivisen ilmiannon lähipiiristäsi mentoriksi sopivasta henkilöstä. Tai pyytää itse juuri sinua kiinnostavaa osaajaa mentoriksesi. Jos osallistut ohjelmaan valmiin parin kanssa muistathan ilmoittaa tästä meille jo hakuvaiheessa. 

Ole rohkeasti yhteydessä, jos sinulle herää kysymyksiä TEKin mentorointiohjelmaan: maisa.holm@tek.fikatja.sulenko@tek.fi.

Päivi Kupias 2

Päivi Kupias

Päivi Kupias on kasvatustieteiden maisteri, työnohjaaja (toto) ja coach (PCC). Hänellä on laaja ja syvällinen kokemus mm. kouluttajien, perehdyttäjien, esimiesten ja työyhteisöjen valmentamisesta. Päivi kehittää mentorointiohjelmia lukuisissa eri organisaatioissa. Kouluttajana Päivi on innostava sekä osallistujien osaamista ja näkökulmia arvostava. Päivi on kirjoittanut useita kirjoja ja artikkeleita kouluttamisesta, perehdyttämisestä, palautteesta sekä mentoroinnista ja ryhmien ohjaamisesta.

Lue lisää
Paulina & Netta 2

Paulina Piippo & Netta Lehtonen

Paulina Piippo on soveltavan positiivisen psykologian maisteri (Master in Applied Positive Psychology, University of East London), diplomi-insinööri (tietojohtaminen, TTY) ja valmentaja. Hän on Joyllan toinen perustaja, jonka missiona on auttaa yksilöitä ja yhteisöjä kohti merkityksellistä ja kukoistavaa elämää.

Netta Lehtonen on soveltavan positiivisen psykologian maisteri (Master in Applied Positive Psychology, University of East London), kauppatiedeiden kandi (KTK), valmentaja ja Joyllan toinen perustaja. 

Lue lisää

Ilmoittautuminen päättyy 05.09.2022

Avainsanat: