ruokasammiot

TEK Talks: Mullistaako teknologia ruoantuotannon?

Webinaarissa kuulemme millaisen roolin alan kovat asiantuntijat näkevät eri teknologiaratkaisuilla ruoantuotannon tulevaisuudessa. Tervetuloa!
  Ilmoittaudu tunnistautumatta

Ilmoittautuminen päättyy 24.05.2022

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä

24.05.2022

Aika

16:30-18:00

Paikka

TEK Talks

Teemat

Kestävä kehitys; Teknologia ja innovaatiot

Kieli

Suomi

Ruokajärjestelmämme on väistämättömän murroksen edessä, sillä yksinomaan nykyisen ruokajärjestelmämme päästöt kuluttavat jäljellä olevan, Pariisin sopimuksen määrittelemän päästöbudjetin, jos asiaan ei puututa. Muutoksen tarpeen puolesta puhuu myös vesistöjen rehevöityminen, maaperän köyhtyminen, ihmisten terveys ja lukuisat muut perustelut. On siis selvää että murros on tulossa, mutta millä keinovalikoimalla saamme muutoksen toteutettua sosiaalisesti hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti?

Ruokajärjestelmän kestävyysongelmaa pyritään ratkaisemaan monenlaisilla teknologiaratkaisuilla. Bioreaktoriruoka alkaa siirtyä demonstraatiosta kaupalliseen tuotantoon, vertikaaliviljely yleistyy matalakaloripitoisen ruoan tuotannossa ja laser kitkee tekoälyn tunnistamat rikkaruohot pelloilla. Markkinoille tulee myös jatkuvasti uusia lihaa imitoivia kasvipohjaisia tuotteita ja geenisakset voivat helpottaa esimerkiksi ruokakasvien satoisuuden ja ilmastonmuutoskestävyyden edistämisessä.
Millaisen roolin alan kovat asiantuntijat näkevät eri teknologiaratkaisuilla ruoantuotannon tulevaisuudessa? Viekö nykyinen poliittinen ohjaus meitä kohti maalia vai tarvitaanko korjausliikettä? Entä mitkä ovat Suomen mahdollisuudet menestyä uusien, kestävien ruokatuotteiden markkinoilla? Muun muassa näihin kysymyksiin haemme vastauksia toukokuun TEK Talksissa.

Aiheesta keskustelemassa ovat:

Tuomisto Hanna

Hanna Tuomisto

Hanna Tuomisto, tulevaisuuden kestävien ruokajärjestelmien professori, Helsingin yliopisto. Hänen tehtävänkuvaansa kuuluvat uusien tutkimusprojektien kehittäminen kestäviin ruokajärjestelmiin liittyen. Hänen erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat elinkaariarviointi, maatalouden ja ruoantuotannon ympäristövaikutukset sekä uudet ruoantuotantoteknologiat (kuten keinoliha).

Lue lisää.
Vainikka Pasi

Pasi Vainikka

Pasi Vainikka on tekniikan tohtori ja hiilidioksidista sekä sähköstä proteiinia valmistavan Solar Foods -yrityksen toimitusjohtaja. Hän on toiminut LUT:in uusiutuvan energian dosenttina vuodesta 2018. Pasi on myös työskennellyt useissa kehitysprojekteissa fossiilisten polttoaineiden ja uusiutuvien energiamuotojen parissa Suomessa ja ulkomailla.

Lue lisää.

Mukaan on tulossa myös kolmas panelisti, jonka nimi vahvistuu myöhemmin. 

 

Webinaari striimataan TEKin YouTubeen, Facebookiin sekä LinkedIniin. Voit siis seurata tilaisuutta omassa suosikkikanavassasi ja osallistua itsekin lähetykseen lähettämällä kysymyksiä ja kommentteja valitsemassasi kanavassa. Lähetämme linkin kanaviin muutamaa päivää ennen tapahtumaa. 

Ilmoittautuminen päättyy 24.05.2022

Avainsanat: