mies, tietokone
Teemailta

Saatko arvostusta työssäsi eläkeiän kynnyksellä?

Marketta Rantama kertoo puheenvuorossaan eläkeikää lähestyville asiantuntijoille ja johtajille, miten säilyttää sisäinen motivaatio työuran päätösvaiheessa ja mistä löytää ainekset merkitykselliseen työhön. Tervetuloa mukaan webinaariin!

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä

01.11.2022

Aika

17:00-18:30

Paikka

Webinaari

Teemat

Hyvinvointi

Kieli

Suomi

Tapahtuman tallenne on vain jäsenten katsottavissa. Jos et ole vielä jäsen, liity sivun yläkulmasta!

Vuodet ennen eläkeikää ovat tärkeitä työntekijän itsensä, hänen työnantajansa sekä koko yhteiskunnan kannalta. Johtamiskäytännöillä on vaikutusta siihen, millaisella energialla työntekijä siirtyy vanhuuseläkkeelle. On tärkeää, että eläkeikää lähestyvä toimii itseohjautuvasti ja suunnittelee tämän tärkeän elämän siirtymävaiheen.  

Marketta Rantama on luonut mallin: ”Tiekartta eläkkeen odotushuoneesta merkitykselliseen työhön”. Malli perustuu työntekijän ja esihenkilön avoimeen vuorovaikutukseen. Eläkeiän kynnyksellä on vaarana, että tavoite siirtyy eläkkeen odotteluun.

Työntekijän tulee kokea tekevänsä merkityksellistä työtä arvostavassa työyhteisössä. Hänelle on kertynyt merkittävä osaamisvaranto ja yhteisessä urakeskustelussa esihenkilön kanssa on hyvä pohtia, missä roolissa osaaminen olisi käytössä ja miten sitä voisi siirtää organisaatiossa eteenpäin.

Rantama Marketta

Marketta Rantama

Marketta Rantama, YTL, on toiminut kymmenen vuotta työeläkkeiden ja toiset kymmenen vuotta HR-tehtävien parissa. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus myös henkilöstöjohdon tehtävissä. Marketta jäi itse vanhuuseläkkeelle Itä-Suomen yliopiston henkilöstön kehittämispäällikön tehtävistä vuonna 2020. Tällä hetkellä hän toimii yrittäjänä ”Hyvän työuran puolestapuhujana” ja viimeisen vuoden aikana hän on opiskellut digiyrittäjäksi. Hän tekee tiivistä yhteistyötä eläkelaitosten mm. Keva ja eläkeläisjärjestöjen kanssa. 

Lue lisää.

Tapahtumasta tulee tallenne tälle sivulle 17.11. mennessä ja se on katsottavissa 6 kk ajan. 

Avainsanat: