Nuoria istumassa portailla

Pikamentorointi

Pikamentoroinnissa pääset kuulemaan kolmen mentorin kiinnostavia urakokemuksia ja sparrailemaan muiden tekkiläisten kanssa. Jos haluat pohtia uraasi ja mielekkäitä seuraavia askeleita sitoutumatta pitkään mentorointiprosessiin, tämä on juuri sinulle! 

 

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä

26.04-24.05.2022

Aika

17:00

Paikka

Mentorointiohjelma

Teemat

Työnhaku ja ura

Kieli

Suomi

Paikkamäärä

49/80

Pikamentoroinnin tavoitteena on ajatusten, kokemusten ja osaamisen jakaminen kokeneempien mentoreiden ja aktoreiden kesken perinteistä mentorointiohjelmaa kevyemmin. Pikamentoroinnissa voit hyödyntää yhden mentorin sijaan kolmen mentorin kokemuksia, eikä sinun tarvitse sitoutua pitkään mentorointiprosessiin.  

Pikamentoroinnissa kuulet kolmen erilaisen työkokemustaustan omaavan mentorin kokemuksia työelämästä sekä uran rakentumisesta. Mentoreiden puheenvuorojen teemoja ovat vastuullisuus, johtajaksi kasvaminen ja kansainvälisyys. Ohjelman aikana on mahdollisuus kysyä sinua kiinnostavia kysymyksiä uralla jo pidemmällä olevilta ja saada käytännön tietoa, jota voit hyödyntää oman urasi suunnittelussa.  

Pikamentoroinnin aikana pääset myös verkostoitumaan ja sparrailemaan muiden tekkiläisten kanssa. Ohjelman jälkeen tiedostat paremmin, minkälaisia askelia sinun kannattaa seuraavaksi ottaa viedäksesi uraasi kohti sinulle mielekästä suuntaa. Pikamentoroinnin aikana syntyneistä ideoista tehdään lopuksi kevyt pikatoimintasuunnitelma, jonka pohjalta voit miettiä lähitulevaisuuden työelämääsi.  

Mukaan mahtuu 80 aktoria.

Aikataulu 

Pikamentorointiohjelma koostuu verkossa toteutettavasta kick off:sta sekä kolmesta mentorointi-illasta. Viimeisen mentorointi-illan lopuksi lisäksi kootaan yhteen ohjelman aikana muodostuneita ajatuksia ja konkretisoidaan niitä kevyeksi pikatoimintasuunnitelmaksi. Ohjelma sisältää puheenvuoroja, itsenäistä työskentelyä sekä pienryhmätyöskentelyä.  

  • ti 26.4. klo 17-19 Kick off: teemana urasiirtymiin valmistautuminen ja niiden rakentaminen.
    Puhujana Inkeri Ruuska. 

  • ti 3.5. klo 17-19 Mentorointi-ilta: teemana vastuullisuus. Mentorina Satu Huuhtanen.

  • ti 17.5. klo 17-19 Mentorointi-ilta: teemana johtajaksi kasvaminen. Mentorina Arto Timperi.

  • ti 24.5. klo 17-19:15 Mentorointi-ilta ja pikamentoroinnin wrap-up. Mentorointiosuuden teemana kansainvälisyys jonka jälkeen vielä kootaan yhteen pikamentorointiohjelman aikana syntyneitä oivalluksia. Mentorina Teemu Vekkeli.

Kenelle pikamentorointi sopii? 

Ohjelmaan voivat osallistua TEKin täysjäsenet. Ohjelma sopii erityisesti uran alkuvaiheessa oleville, joilla on jo ainakin yksi oman alan työpaikka taustalla. Osallistujalla on hyvä olla halua kehittyä ja oppia erilaisista kokemuksista ja näkökulmista.  

Toivomme, että pystyt sitoutumaan pikamentorointiohjelman kaikkiin neljään tilaisuuteen.  

Työskentelemme verkossa, joten voit osallistua ohjelmaan paikkakunnasta riippumatta.  

 

Ruuska Inkeri

Puhuja, Inkeri Ruuska

Inkeri Ruuska on väitellyt työpsykologiasta ja johtamisesta tekniikan tohtoriksi, hänellä on juristin peruskoulutus ja hän toimii myös sertifioituna coachina. Inkerillä on pitkä ja monipuolinen kokemus johtamisesta ja esimiestyöstä, henkilöstön ja organisaation kehittämisestä, osaamisen johtamisesta, konsultoinnista, valmentamisesta ja tutkimuksesta. Hän kuvaa uraansa yhdistelmänä erilaisia tehtäviä, kokemuksia ja koulutuksia, jossa kaikkea tehtyä yhdistää intohimo kehittämiseen, oppimiseen, kehittymiseen ja uudistumiseen. Inkeri on hiljattain julkaissut myös kirjan: "Moniosaamisen renessanssi. Opas työelämän edelläkävijöille"  

Lue lisää.
Mentor, Satu Huuhtanen

Mentor, Satu Huuhtanen

Satu Huuhtanen on tuotantotalouden DI ja pitkän kansainvälisen kokemuksen omaava liiketoimintajohtaja, muutosjohtaja, hallitusammattilainen, coach ja mentori, jonka johtamisarvot ovat luottamus, yhdessä saavuttaminen, avoimuus ja positiivisuus. Satu johtaa ihmisten kautta, mutta rakastaa faktoja. Tällä hetkellä hän vetää Suomen johtavan vastuullisuus- ja energiajohtamisjärjestelmä EnerKeyn operatiivista toimintaa ja toimii myös menestyksekkäästi rakennuttajatoimialaa uudistavan Weladon hallituksessa. 

Lue lisää.
Timperi Arto

Mentor, Arto Timperi

Arto Timperi on automaatiotekniikasta väitellyt tekniikan tohtori. Työelämä- ja johtamiskokemusta on karttunut monenlaisista organisaatioista – sekä isoista, että pienistä. Kansainvälistä kokemusta on kertynyt useammastakin maasta. Arto on ollut mukana monissa mentorointiohjelmissa ja mm. TEKin ensimmäisessä ohjelmassa. Arto on pari vuotta sitten suorittanut ”yritysneuvojan erikoisammattitutkinnon” ja hänellä on omaa kokemusta useammastakin start-up yrityksestä, sekä myös kasvuyritysten rahoituksesta. Arto kokee tärkeäksi verkottumisen ja aidon vuorovaikutuksen. Hyvä johtaja on läsnä ja arvostaa johdettaviaan. 

Lue lisää.
Vekkeli Teemu

Mentor, Teemu Vekkeli

Teemu Vekkeli on tuotantotekniikan DI, joka on työskennellyt tuulivoiman ja uusiutuvan energian parissa vuodesta 2007. Kansainvälistä kokemusta on kertynyt Isosta-Britanniasta, Saksasta ja Alankomaista yhteensä 12 vuotta esimies- ja asiantuntijatehtävissä. Tekemisen perustana ovat vahva insinööriosaaminen omalla toimialalla, kokemus eri kulttuureista ja toiminnoista läpi arvoketjun. Tällä hetkellä Teemu toimii energiantuottaja Eurus Energyn Euroopan toimintojen teknisenä päällikkönä, tukikohtana Amsterdam. 

Lue lisää.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Avainsanat: