Pölönen Perttu, nojaa puuhun
Teemailta

Perttu Pölönen: Saisinko huomiosi?

Uusimmassa kirjassaan "Saisinko huomiosi?" Perttu Pölönen pohtii teknologian vaikutuksia ja sitä, millaiseksi haluamme sen muovaavan meitä. TEK teemaillassa Pölönen vastaa kysymyksiin teknologioiden vaikutuksista arkeen, työhön ja ihmiskuntaan, sekä siitä, miten voimme kääntää pelot ja huolet odotukseksi ja innostukseksi.

Teemailta pidetään Helsingissä Epicenter - tilassa, josta se striimataan etäosallistujille. Paikan päällä Helsingissä tilaisuudeen juontajana toimii valovoimainen juontaja, näyttelijä Elina Aalto. Puheenvuoron ja kysymysten jälkeen sinulla on mahdollisuus verkostoitua muiden tekkiläisten kanssa aina klo 20 asti. Lämpimästi tervetuloa! 

Ilmoittautuminen päättyy 08.10.2024

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä

08.10.2024

Aika

17:00-20:00

Paikka

Teemat

Työelämätaidot

Kieli

Suomi

Vuonna 1964 Yhdysvaltojen presidentti Lyndon B. Johnson sanoi puheessaan, että ”meillä on mahdollisuus muovata sivilisaatio juuri sellaiseksi kuin haluamme”, mutta nykyään samaa ei moni kehtaisi sanoa ääneen. Tulevaisuutta ei enää odoteta, vaan pelätään. Kehitystä ei ohjaa innostus, vaan huoli. Puhumme haasteista, emme unelmista. 

Uusimmassa kirjassaan Saisinko huomiosi? (Otava) Pölönen pohtii sitä, mitä teknologiaa haluamme käyttää, kenen haluamme sitä kehittävän, kenen etuja sen pitäisi ajaa, mitä varten teknologiaa käytämme ja millaiseksi teknologian käyttö tekee meidät. 

  • Miten teknologiat muuttavat jokaisen meidän arkea, työtä ja koko ihmiskuntaa lähivuosina? 
  • Kuka voittaa kilpailun ja määrittää askelmerkit tulevaisuuteen? 
  • Miten pelot, huolet ja haasteet käännetään odotukseksi, innostukseksi ja unelmiksi?

Näihin ja moniin muihin tulevaisuuden työhön liittyviin kysymyksiin Perttu vastaa esityksessään. 

Tekoälyssä ja digitaalisessa teknologiassa on käynnissä kiivas kilpailu uusien mahdollisuuksien löytämiseksi ja hyödyntämiseksi. 

Pölönen Perttu

Perttu Pölönen

Perttu Pölönen on futuristi, tietokirjailija ja Sävelkellon keksijä. Hän on opiskellut tulevaisuuden teknologioita Piilaaksossa, perustanut koulutusalan yrityksen Myanmariin ja kirjoittanut kolme kirjaa. MIT Tech Review on nimennyt Pölösen Euroopan 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon.

Valokuvat: Profiilikuva: Eero Kokko,  Kansikuva: Sanna Lehto

Lue lisää Pertusta.
Aalto Elina

Elina Aalto, juontaja

Elina Aalto on juontaja, näyttelija ja vuorovaikutustaitojen valmentaja. Hän on valmistunut teatterikorkeakoulusta vuonna 2009. Elina on  työskennellyt useissa maamme teattereissa draamoista musikaaleihin sekä näytellyt tv-sarjoissa, mainoksissa ja lyhytelokuvissa. Lisäksi hän on toiminut ääninäyttelijänä lukuisissa tv- ja radiomainoksissa, äänikirjoissa ja dubbauksissa.

Avainsanat: