tuulivoimalat
Teemailta

Panu Pihkala: Ilmastoahdistus ja muut ympäristötunteet

Tervetuloa TEKin teemailtaan! Ympäristöasiat herättävät monenlaisia tunteita ja viime vuosina ilmastoahdistus on puhuttanut paljon. Puheenvuorossa ympäristöteologian dosentti ja ympäristötunteiden tutkija Panu Pihkala Helsingin yliopistosta käy läpi näitä tunteita ja ajatuksia siitä, miten ympäristötunteita voisi kohdata rakentavasti niin työssä kuin arjessakin. Tervetuloa linjoille!

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä

09.10.2023

Aika

17:00-18:30

Paikka

Webinaari

Teemat

Kestävä kehitys

Kieli

Suomi

Tapahtuman tallenne on vain jäsenten katsottavissa. Jos et ole vielä jäsen, liity sivun yläkulmasta!

Panu pitää aiheesta yleistajuisen, mutta tutkimukseen perustuvan luennon. Osallistumalla teemailtaan saat hyvät perustiedot ilmiöstä (ympäristöahdistuksesta), mahdollisuuden reflektoida asiaa oman työsi ja elämäsi kannalta sekä monenlaisia vinkkejä ympäristötunteiden rakentavaan kohtaamiseen. Ympäristötunteet vaikuttavat kasvavalla tavalla nykyajan työelämään, mikä tekee aiheesta hyvin ajankohtaisen.  

Pihkala Panu

Panu Pihkala

Panu Pihkala on johtava suomalainen asiantuntija ympäristöahdistukseen liittyvässä tutkimuksessa ja hänet tunnetaan myös kansainvälisesti työstään. Hän on ympäristöteologian dosentti Helsingin yliopistossa ja monitieteellisen HELSUS-kestävyystiedeinstituutin jäsen. Pihkalan tietokirja Päin helvettiä? Ympäristöahdistus ja toivo (2017) herätti laajaa yhteiskunnallista keskustelua. Kansanvalistusseura myönsi hänelle vuonna 2018 kansallisen Sivistyspalkinnon hänen ansioistaan ympäristöahdistuksen käsittelijänä. Pihkala on tutkinut paljon tunteiden kohtaamisen roolia esimerkiksi ympäristökasvatuksessa.

Avainsanat: