MPF rajattu
Foorumi

Maailmanparannusforum 2022

Maailmanparannusforum on valmennusohjelma, jonka avulla kehität valmiuksia aikamme viheliäisten ongelmien ratkomiseen niin työssä kuin sen ulkopuolella. Inspiroivat asiantuntija-alustukset, ryhmäharjoitukset ja valmennuskertojen väliset tehtävät takaavat mahdollisuuden sukeltaa itseen ja ympäröivään yhteiskuntaan uusilla tavoilla.   

Ilmoittautuminen päättyy 18.08.2022

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä

20.09-07.12.2022

Aika

17:00

Paikka

Teams & TEKin toimitilat & Teams

Näytä kartalla ›

Teemat

Kestävä kehitys

Kieli

Suomi

Maailmanparannusforum on lämminhenkinen ja inklusiivinen tapa jäsentää omaa itseä ja ympäröivää maailmaa sekä itsenäisesti että yhdessä muiden kanssa. Ajatusten avoin jakaminen ja yhteisen turvallisen tilan luominen ovat valmennuksen keskiössä. Parhaimmillaan valmennus tarjoaa mahdollisuuden löytää elinikäinen vertaisverkosto aikamme suurimpien haasteiden pohtimiseen.

Maailmanparannusforum järjestetään yhteistyössä TEKin ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen kanssa. Valmennus koostuu neljästä valmennuskerrasta syyskuun ja joulukuun välisenä aikana. Koulutuskertojen välissä osallistujat tekevät sekä itsenäisiä että ryhmätehtäviä ja pohtivat käsiteltäviä aiheita seuraavaa kertaa varten. Maailmanparannusforum on tarkoitettu TEKin jäsenille, joilla on innostusta ja halua pohtia ympäröivää maailmaa ja omaa roolia sen kehittämisessä. Osallistujilta odotetaan sitoutumista ja aktiivisuutta koko koulutusjakson ajan.

Valmennukseen otetaan mukaan enimmillään 50 osallistujaa TEKiltä ja 50 osallistujaa YKAlta. 

Uusi Maailmanparannusforum käynnistyy syksyllä 2022. Neljän kerran valmennuksessa maailmanparannusta lähestytään kestävän kehityksen kolmen pääulottuvuuden kautta eli ympäristöllisen, sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden näkökulmista.

Valmennusohjelma järjestetään hybriditoteutuksena. Mukaan pääset siis etäyhteyksin tai fyysisesti TEKin toimitiloissa Helsingin Pasilassa. 

Valmennuksen aikataulu ja alustava sisältö

Outi Haanperä

1. valmennuskerran alustaja: Outi Haanperä, Sitra

Outi on taustaltaan taloustieteen tohtori ja hän analysoi, miten toimia kohti ilmasto- ja luontopositiivista yhteiskuntaa tulisi toteuttaa järkevästi ja tehokkaasti ja mikä on julkisen sektorin rooli muutoksen avittajana. Työkokemusta Outilla on niin valtionhallinnosta, tutkimuksesta, kansainvälisistä järjestöistä kuin yksityiseltä sektorilta.

Tuuli Hirvilammi

2. valmennuskerran alustaja: Tuuli Hirvilammi, Tampereen yliopisto

Tuuli Hirvilammi, VTT, Dos., työskentelee sosiaalipolitiikan tutkijana Tampereen yliopistossa. Hän tutkii kestävää hyvinvointia ja ekohyvinvointivaltion mahdollisuuksia ja on perehtynyt myös kestävän talouden kysymyksiin. Parhaillaan hän tutkii kokonaisvaltaista kestävyysmurrosta osana Strategisen tutkimuksen rahoittamaa ORSI-tutkimushanketta.

ORSI-tutkimushanke
Riina Bhatia

3. valmennuskerran alustaja: Riina Bhatia, VTT & Rethinking Economics Finland

Riina Bhatia toimii tutkijana Teknologian tutkimuskeskuksen VTT:n Future-Proof Societies -tiimissä. Hän on Rethinking Economics Finlandin puheenjohtaja ja perustajajäsen. Riina on kiinnostunut yhteiskunnallisesta muutoksesta, kasvun jälkeisestä talouspolitiikasta ja innovaatioiden roolista kasvuttoman yhteiskunnan luomisessa.

Sofi Perikangas

Valmennuksen fasilitaattori

Sofi Perikangas on strateginen palvelumuotoilija, tutkija ja kouluttaja. Hänellä on vuosien kokemus palvelumuotoilusta, palveluorganisaatioiden kehittämisestä ja eri alojen ammattilaisten valmentamisesta. Sofi on erikoistunut verkostoajatteluun ja transitiotutkimukseen sekä siihen, kuinka muotoilun työkalut ja ammattimainen fasilitointi tukevat vuorovaikutusta, tiedon tuottamista ja kestävämmän tulevaisuuden luomista.

Jussi-Pekka Teini
Jussi-Pekka Teini
Engineering Sustainability
Avainsanat: