Maailmanparannusforum on lämminhenkinen ja inklusiivinen tapa jäsentää omaa itseä ja ympäröivää maailmaa sekä itsenäisesti että yhdessä muiden kanssa. Ajatusten avoin jakaminen ja yhteisen turvallisen tilan luominen ovat valmennuksen keskiössä. Parhaimmillaan valmennus tarjoaa mahdollisuuden löytää elinikäinen vertaisverkosto aikamme suurimpien haasteiden pohtimiseen.
Maailmanparannusforum järjestetään yhteistyössä TEKin ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen kanssa. Valmennus koostuu neljästä valmennuskerrasta syyskuun ja joulukuun välisenä aikana. Koulutuskertojen välissä osallistujat tekevät sekä itsenäisiä että ryhmätehtäviä ja pohtivat käsiteltäviä aiheita seuraavaa kertaa varten. Maailmanparannusforum on tarkoitettu TEKin jäsenille, joilla on innostusta ja halua pohtia ympäröivää maailmaa ja omaa roolia sen kehittämisessä. Osallistujilta odotetaan sitoutumista ja aktiivisuutta koko koulutusjakson ajan.
Valmennukseen otetaan mukaan enimmillään 50 osallistujaa TEKiltä ja 50 osallistujaa YKAlta.
Uusi Maailmanparannusforum käynnistyy syksyllä 2022. Neljän kerran valmennuksessa maailmanparannusta lähestytään kestävän kehityksen kolmen pääulottuvuuden kautta eli ympäristöllisen, sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden näkökulmista.
Valmennusohjelma järjestetään hybriditoteutuksena. Mukaan pääset siis etäyhteyksin tai fyysisesti TEKin toimitiloissa Helsingin Pasilassa.
Valmennuksen aikataulu ja alustava sisältö

1. valmennuskerran alustaja: Outi Haanperä, Sitra
Outi on taustaltaan taloustieteen tohtori ja hän analysoi, miten toimia kohti ilmasto- ja luontopositiivista yhteiskuntaa tulisi toteuttaa järkevästi ja tehokkaasti ja mikä on julkisen sektorin rooli muutoksen avittajana. Työkokemusta Outilla on niin valtionhallinnosta, tutkimuksesta, kansainvälisistä järjestöistä kuin yksityiseltä sektorilta.

2. valmennuskerran alustaja: Tuuli Hirvilammi, Tampereen yliopisto
Tuuli Hirvilammi, VTT, Dos., työskentelee sosiaalipolitiikan tutkijana Tampereen yliopistossa. Hän tutkii kestävää hyvinvointia ja ekohyvinvointivaltion mahdollisuuksia ja on perehtynyt myös kestävän talouden kysymyksiin. Parhaillaan hän tutkii kokonaisvaltaista kestävyysmurrosta osana Strategisen tutkimuksen rahoittamaa ORSI-tutkimushanketta.

3. valmennuskerran alustaja: Riina Bhatia, VTT & Rethinking Economics Finland
Riina Bhatia toimii tutkijana Teknologian tutkimuskeskuksen VTT:n Future-Proof Societies -tiimissä. Hän on Rethinking Economics Finlandin puheenjohtaja ja perustajajäsen. Riina on kiinnostunut yhteiskunnallisesta muutoksesta, kasvun jälkeisestä talouspolitiikasta ja innovaatioiden roolista kasvuttoman yhteiskunnan luomisessa.

Valmennuksen fasilitaattori
Sofi Perikangas on strateginen palvelumuotoilija, tutkija ja kouluttaja. Hänellä on vuosien kokemus palvelumuotoilusta, palveluorganisaatioiden kehittämisestä ja eri alojen ammattilaisten valmentamisesta. Sofi on erikoistunut verkostoajatteluun ja transitiotutkimukseen sekä siihen, kuinka muotoilun työkalut ja ammattimainen fasilitointi tukevat vuorovaikutusta, tiedon tuottamista ja kestävämmän tulevaisuuden luomista.
