Maailmanparannusforum

Maailmanparannusforum on uusi valmennusohjelma, jonka avulla kehität valmiuksia aikamme viheliäisten ongelmien ratkomiseen niin työssä kuin sen ulkopuolella. Inspiroivat asiantuntija-alustukset, ryhmäharjoitukset ja valmennuskertojen väliset tehtävät takaavat mahdollisuuden sukeltaa itseen ja ympäröivään yhteiskuntaan uusilla tavoilla.
muu tapahtuma
Etelä-Suomi
16.09.2021 - 17:00 to 08.12.2021 - 20:00

Maailmanparannusforum on lämminhenkinen ja inklusiivinen tapa jäsentää omaa itseä ja ympäröivää maailmaa sekä itsenäisesti että yhdessä muiden kanssa. Ajatusten avoin jakaminen ja yhteisen turvallisen tilan luominen ovat valmennuksen keskiössä. Parhaimmillaan valmennus tarjoaa mahdollisuuden löytää elinikäinen vertaisverkosto aikamme suurimpien haasteiden pohtimiseen.

Maailmanparannusforum järjestetään yhteistyössä TEKin ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen kanssa. Valmennus koostuu neljästä valmennuskerrasta syyskuun ja joulukuun välisenä aikana. Koulutuskertojen välissä osallistujat tekevät sekä itsenäisiä että ryhmätehtäviä ja pohtivat käsiteltäviä aiheita seuraavaa kertaa varten. Maailmanparannusforum on tarkoitettu aktiivisille TEKin jäsenille, joilla on innostusta ja halua pohtia ympäröivää maailmaa ja omaa roolia siinä. Osallistujilta odotetaan sitoutumista ja aktiivisuutta koko koulutusjakson ajan.

Valmennukseen otetaan mukaan enimmilläään 50 osallistujaa TEKiltä ja 50 osallistujaa YKAlta. Lähtökohtaisesti valmennukset pyritään järjestämään kasvokkain mutta tarvittaessa ne järjestetään etäyhteyksin. Noudatamme järjestelyissä valtion ohjeistuksia ja saatamme esimerkiksi edellyttää fyysissä tapaamisissa kasvomaskin käyttöä.

Maailmanparannusforum on TEKin jäsenille maksuton. (Arvo 1000 € + alv)

Haku Maailmanparannusforumiin on auki 2.-19.8.2021. Valinnasta ilmoitetaan 20.8. sähköpostilla.

Valmennuksen aikataulu ja aihepiirit:

  1. valmennus 16.9. klo 17-20: Arvot ja merkityksellisyys
  2. valmennus 14.10. klo 17-20: Ympäristö ja mieli
  3. valmennus 9.11. klo 17-20: Digitalisaatio ja politiikka
  4. valmennus 8.12. klo 17-20: Perusvalmiudet maailmanparannukseen
     

Valmennuksen puhujat
Jenni Spännäri

Jenni Spännäri on teologian tohtori ja tutkija, jonka erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat viisaus, myötätunto, henkinen kasvu ja vanheminen. Jenni on toiminut tutkijana muun muassa CoPassion ja CoCare-tutkimusprojekteissa.

Tutkijanuran lisäksi Jennillä on pitkä kokemus luennoista ja opettamisesta – sekä eri yliopistoista, että tanssiopettajana. Jennillä on lisäksi taustallaan positiivinen neuroplastisuus (PNT) ammattilaiskurssi sekä Art of Hosting -opinnot.Panu Pihkala

Panu Pihkala on Suomen johtava ympäristöahdistus-tutkija ja kirjailija. Pihkalan teos Päin helvettiä? Ympäristöahdistus ja toivo (Kirjapaja, lokakuu 2017) oli ensimmäinen suomenkielinen teos ympäristöahdistuksen ilmiöstä. Vuodesta 2010 alkaen Pihkala on toiminut erilaisissa tutkimustehtävissä Helsingin yliopistossa. Pihkala on ohjannut monenlaisia vuorovaikutteisia työpajoja ja on kysytty puhuja erilaisissa tapahtumissa.

Pihkalan toinen kirja Mieli maassa? Ympäristötunteet ilmestyi vuonna 2019 Kirjapajan kustantamana. Hän on tuottanut myös konkreettisia työkaluja ympäristötunteiden käsittelyyn. Pihkala on palkittu työstään muun muassa ympäristöahdistuksen julkisen käsittelyn puolesta.

 
Matti Nelimarkka

Matti Nelimarkka tutkii teknologian ja politiikan monimutkaista suhdetta. Hänen uusimmat kirjoituksensa ovat pohtineet miltä politiikka tuntuisi ja näyttäisi digitaalisessa ympäristöissä - päivisin hän pohtii miltä näyttäisi vasemmistolainen Facebook tai oikeistolainen Kelan verkkoasiointi. Kysymys poliittisen ideologian vaikutuksesta teknologiasuunnitteluun haastaa teknologian neutraaliuden, mutta vielä tärkeämpänä kysyy kuinka varmistamme demokraattisuuden ja edustavuuden toteutumisen digitaalisissa ympäristöissä.

Matti Nelimarkka on yhteiskuntatietelijä ja tietojenkäsittelytietelijä. Hän johtaa Helsinki Social Computing -tutkimusryhmää Helsingin yliopistolla ja on vieraileva tutkija Aallolla sekä Futuricellä. Olet saattanut aiemmin tutustua hänen työhönsä sosiaalisen median poliittisen viestinnän tutkimuksen parissa"

 

Valmennuksen fasilitaattori


Sofi Perikangas

Sofi Perikangas on strateginen palvelumuotoilija, tutkija ja kouluttaja. Hänellä on vuosien kokemus palvelumuotoilusta, palveluorganisaatioiden kehittämisestä ja eri alojen ammattilaisten valmentamisesta.

Sofi on erikoistunut verkostoajatteluun ja transitiotutkimukseen sekä siihen, kuinka muotoilun työkalut ja ammattimainen fasilitointi tukevat vuorovaikutusta, tiedon tuottamista ja kestävämmän tulevaisuuden luomista.