Livestriimi: Voimana toivo

Tämä Maaret Kallion luento vie sinut toivon taitojen ja hyvän elämän äärelle. Luento vie sinut pohtimaan hetkeksi syvällisemmin oman elämäsi merkityksellisyyttä ja arvoja.
webinaari
25.03.2021 -
17:00 to 18:30
Livestream

VOIMANA TOIVO

  • Millaiset ovat voimavarasi juuri nyt?
  • Miten hyvin osaat ottaa tunteita ja inhimillisyyttä osaksi työarkeasi ja yksityiselämääsi?
  • Kuinka huolehtia omasta jaksamisesta inhimillisesti kestävällä tavalla, josta riittää ammennettavaa sekä työpaikalla että kotona?
  • Miten asettaa itselle toivorikkaita tavoitteita, eikä pyrkiä liian koviin tai mataliin odotuksiin?

Maaret Kallion luento vie sinut toivon taitojen ja hyvän elämän äärelle. Luento vie sinut pohtimaan hetkeksi syvällisemmin oman elämäsi merkityksellisyyttä ja arvoja. 

Toivon tiedetään tutkitusti olevan keskeinen perusvoimavara hyvän elämän rakentumisessa, mutta myös olennainen tekijä raskaiden aikakausien läpikäymisessä ja niistä toipumisessa. Tässä luennossa käsittelemme toivon keinoja ja taitoja niin vaikeiden aikojen keskeisenä kompassina kuin hyvän elämän tekijänä. Toivon keskeisiä rakenteita ovat kohtuulliset ja inhimilliset tavoitteet, tunteiden käsittelytaito, inhimillisen ja toivorikkaan vuorovaikutuksen ja ihmissuhteiden keinot sekä elämän tarkoituksen ja merkityksellisyyden tietoinen kohdentaminen. Toivoa voi välittää myös toisille yhteisöissä ja yhteiskunnallisessa ilmapiirissä käsittelemällä sekä epätoivon että toivon näkökulmia avoimesti ja inhimillisesti. 
Kouluttajapsykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio puhuu toivosta liittyen maaliskuussa 2020 julkaistuun tietokirjaansa Voimana toivo. Kallio on tunnettu puhuja, jolle inhimillisyyden ymmärtäminen ja puolustaminen on keskeinen ohjenuora kestävän työelämän kannalta. Kallio on tunnettu myös pitkäaikaisena Helsingin Sanomien kolumnistina.

Kuva: Laura Malmivaara.

Mikäli haluat jatkaa tutustumista aiheeseen tarkemmin, saat tämän luennon jälkeen alennuskoodin Maaret Kallion Voimana toivo -verkkokurssille. Koodi oikeuttaa 20 €:n alennukseen, eli saat sen hintaan 129 €/ kurssi (norm. 149 €). Saat koodin TEKin luennon jälkeen esitysmateriaalin ja palautekyselyn yhteydessä. 

Voimana toivo – verkkokurssilla pääset kuuden viikon ajan pohtimaan toivon teemoja videoluentojen ja konkreettisten jaksamista tukevien harjoitusten kera. Kurssin teemat keskittyvät oman hyvinvoinnin vahvistamiseen, toipumisen keinoihin ja toisten ymmärtämiseen. Verkkokurssista voi lukea lisää täältä.