mies, kassi ja teksti
Teemailta

Emma Sairanen: Luontoa vahvistava kiertotalous ja minä

Miten luonto ja kiertotalous liittyvät toisiinsa? Entä miten jokainen meistä voi osallistua luontokadon pysäyttämiseen? Sitran Emma Sairanen johdattaa aiheeseen omakohtaisten kokemusten ja havahduttavien tutkimustulosten avulla. 

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä

02.03.2023

Aika

17:00-18:30

Paikka

Zoom-webinaari

Teemat

Kestävä kehitys

Kieli

Suomi

Tapahtuman tallenne on vain jäsenten katsottavissa. Jos et ole vielä jäsen, liity sivun yläkulmasta!

Luontoa vahvistava kiertotalous - mitä minä voin tehdä?

Mitä tarkoitetaan otsikoihin nousseella luontokadolla? Miten kiertotalous ja luonnon monimuotoisuuden vahvistaminen liittyvät toisiinsa? Entä mikä sinun roolisi voisi olla luontokadon pysäyttämiseen? Pääset pureutumaan näihin teemoihin TEKin teemaillassa Emma Sairasen johdolla. Olitpa sitten ekokriisin keskellä omaa roolia etsivä harhailija, maailmaa muuttavista megatrendeistä kiinnostunut seikkailija tai käytännönläheinen tulevaisuuden muurari – tämä on juuri sinulle! 

Omakohtaisten kokemusten ja Sitran havahduttavien selvitystulosten kautta Emma johdattaa meidät syventämään ymmärrystämme luontokadosta ja kiertotaloudesta keinona vahvistaa luonnon monimuotoisuutta.

Ennen kaikkea illan aikana kuitenkin pysähdymme pohtimaan jokaisen omia arvoja, motivaatiotekijöitä ja mahdollisuuksia osallistua yhteisiin luontotalkoisiin. Illan lopuksi osallistujilla on mahdollisuus pienryhmissä purkaa omia ajatuksiaan illan teemoista. Luontokato haastaa koko yhteiskuntaa. Megatrendinä se on samalla sekä mahdollisuus että haaste, jonka ratkaiseminen vaatii meidän kaikkien panosta. Tule mukaan etsimään omaa tapaasi vaikuttaa! 

Sairanen Emma

Emma Sairanen

Emma Sairanen on taustaltaan bioteknologian diplomi-insinööri. Emma uskoo, että jokaisella meistä on valta ja vastuu rakentaa turvallista tulevaisuutta itsellemme, tuleville sukupolville ja muulle luonnolle. Hän työskentelee Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitrassa luonnon monimuotoisuuden ja globaalin kiertotaloussiirtymän edistämisen parissa. Nuorten äänitorvena Emma on toiminut mm. YK:n historiallisessa luontokokouksessa joulukuussa 2022. Arjen keskellä muutokseen inspiroivat kasvimaavisiitit, kotikutoiset zero waste -ryhmät ja lukupiirikeskustelut. 

Ennen Sitraa hän on toiminut kestävyyskysymysten parissa mm. Aalto Sustainability Hubissa, Luonto-Liiton ilmastoryhmässä ja nuorten ilmastodelegaattina.  

Valokuva: Salla Merikukka

Lue lisää