keskustelua

Emma Aho: Kilpailukielto muuttuu

Tervetuloa kuuntelemaan lakituokiota, jossa juristimme Emma Aho käsittelee voimaan tulleita kilpailukieltoja koskevia muutoksia ja niiden vaikutuksia.

TEKin tuokiot ovat lyhyitä webinaareja, joissa sukelletaan yhteen aiheeseen kerrallaan TEKin asiantuntijoiden avulla. Tilaisuuden lopuksi osallistujilla on mahdollista kysyä kysymyksiä aiheeseen liittyen. Kysymyksiä voi laittaa myös ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä. 

 

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä

03.02.2022

Aika

08:30-09:30

Paikka

Lakituokio

Teemat

Laki ja työsuhde

Kieli

Suomi

Tapahtuman tallenne on vain jäsenten katsottavissa. Jos et ole vielä jäsen, liity sivun yläkulmasta!

Eduskunta hyväksyi 10.11.2021 kilpailukieltoja koskevat lainsäädäntömuutokset. Sääntelyllä pyritään rajoittamaan perusteettomien kilpailukieltosopimusten tekemistä.

Kilpailukieltosopimus rajoittaa työntekijän oikeutta siirtyä kilpailevan työnantajan palvelukseen ja oikeutta harjoittaa kilpailevaa toimintaa omaan lukuunsa työsuhteen päättymisen jälkeen. 

Olennaisin muutos on se, että työnantajan on maksettava kilpailukieltosopimuksen sidonnaisuusajalta työntekijälle korvausta. Korvaus on vähintään 40 prosenttia palkasta enintään 6 kuukauden kilpailukielloissa ja 60 prosenttia tätä pidemmissä. 

Lukeeko sinun työsopimuksessasi jotain kilpailukiellosta? Oletko juuri tekemässä uutta työsopimusta? Nyt sinulla on loistava mahdollisuus kysyä asiantuntijalta ja kuulla muutokseen liittyvät asiat.

Emma Aho

Emma Aho

Emma Aho työskentelee TEKissä juristina. 

Avainsanat: