Uusi mentorointiohjelma nuorille osaajille

Tule mukaan mentorointiohjelmaan, nuori osaaja! Ohjelmia käynnistyy syksyisin ja keväisin.

Mentorointiohjelmamme on tarkoitettu juuri sinulle, TEKin nuori osaaja. Tämän ohjelman erityispiirre on, että mentorointiprosessi tuetaan verkossa tapahtuvalla valmennuksella. Mentorisi kanssa voit kuitenkin tavata livenä tai muulla haluamallasi tavalla.

Jos olet kiinnostunut, ilmoittaudu sivun alareunasta postituslistalle! Lähetämme sinulle tiedon, kun seuraava ohjelman aloitus on tiedossa.

MENTOROINTI?

Mentorointi on luottamuksellinen keskustelusuhde, jossa jo pidempään työelämässä ollut henkilö (mentori) antaa toiselle (aktori) ammatillista tukea ja vinkkejä. Mentoroinnin avulla voit hankkia verkostoja omalle alalle, suunnitella uraasi, kehittää nykyistä työtäsi, kehittää osaamistasi, suunnitella opintoja sekä rakentaa linkkejä työelämään.

Mentorointia uudella twistillä – verkkovalmennusten tuella

Mentorointiohjelma on rakennettu verkkovalmennusten kokonaisuudeksi, joka alkaa Aktorivalmennuksella ja jatkuu aktorin ja mentorin yhteisellä Mentorointivalmennuksella. Mentorointiohjelma toteutetaan Agronomiliiton, Insinööriliiton, Loimun, Suomen Ekonomien ja TEKin yhteistyönä.

Tule mukaan Aktorivalmennukseen

Mentorointiohjelma käynnistyy Aktorivalmennuksella, joka toteutetaan verkossa.

Tämä valmennus antaa sinulle työkaluja antoisan mentorointiprosessin käynnistämiseksi. Valmennuksen avulla kirkastat mentoroinnille asettamiasi tavoitteita ja saat välineitä juuri sinulle sopivan mentorin etsintään. Pääset selville, sopiiko mentorointi nykyiseen tilanteeseesi. Valmennus sisältää viisi osiota, joista ensimmäinen avautuu heti kun olet kirjautunut verkkoalustalle.

Aktorivalmennus kestää kuukauden ja sen päätteeksi voit yhdessä mentorisi kanssa aloittaa oman prosessinne Mentorointi-verkkovalmennuksen tuella.

AKTORIVALMENnUKSEN JÄLKEEN Mentorointi-verkkovalmennus

Aktorivalmennuksen jälkeen sinä ja mentorisi saatte kaiken mentoroinnissanne tarvittavan perustiedon ensimmäisen kuukauden aikana Mentorointi-verkkovalmennuksessa. Sen jälkeen saatte uusia ideoita ja vinkkejä yhteiseen työskentelyyn noin kahden kuukauden välein.

Mentoroinnin päättämiseen liittyvät ohjeet tulevat kahdeksan kuukauden päästä. Voitte toki jatkaa mentorointia täyden vuoden halutessanne.

Työskentele verkossa miten haluat

Voit osallistua verkkovalmennuksiin sinulle sopivaan aikaan, missä haluat. Tarvitset vain päätelaitteen ja verkkoyhteyden. Valmennukset toimivat myös mobiilisti.

"Olin äskettäin valmistunut DI. Silloinen työni, vaikka se sopikin hienosti omaan urajatkumooni, ei ollut juuri sitä kirkkainta ydintä, mitä olisi halunnut tehdä. Hakeuduin TEKin mentorointiohjelmaan. Jo ensimmäisellä tapaamisellamme mentorini poimi muutamalla hyvin valitulla kysymyksellä tilanteeni, kipukohtani nykyisessä työssä ja haaveeni tulevaa kohtaan. Kehitimme syksyn ajan strategiaa, jota kohti aloin suunnata uudella innolla. Jouluna saatoin ilmoittaa ilouutisen: olin ottanut vastaan uuden työpaikan, joka vastasi erinomaisesti sitä, mitä olin toivonut."

Anonyymi jäsenpalaute