Työ- ja perhe-elämä

Olemme vahvasti mukana tukemassa tasa-arvoista työelämää. Hyvä arki tarkoittaa meille sitä, että sinä voit työssä ollessasi keskittyä uraasi ja perheen parissa olet läsnä läheisillesi.

Teemme työtä tasa-arvoisen perhevapaajärjestelmän saavuttamiseksi, jotta tekkiläiset vanhemmat saavat yhtäläiset mahdollisuudet työelämässä. Samalla saamme tuleville sukupolville hyvät tasa-arvoasenteet – reilun ja kestävän työelämän. 

Työelämän joustot kattavat hyvissä työpaikoissa myös perhevapaisiin liittyvät siirtymät – perhevapaalle jääminen, perhevapaalla oleminen ja sieltä turvallisesti työhön palaaminen. Samalla annamme myös lapsille – tulevaisuuden tekijöille – turvallisen alkutaipaleen matkalla työelämään.

TEKin palvelut perhevapaiden tueksi

Henkilökohtaiset uravalmennukset 

Mietitkö perhevapaan aikana uutta suuntaa urallesi? Onko työnhaku ajankohtaista perhevapaalta palatessa? Tunnista omat vahvuutesi ja vahvista ammatillista itseluottamustasi TEKin uravalmentajien valmennuksissa. Uravalmentajilta saat myös vinkkejä työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen. 

  • Uutta uralle -valmennus sopii erityisesti perhevapaalta palaavalle, jolle omien uratoiveiden ja mahdollisuuksien jäsentäminen tuntuu ajankohtaiselta. Valmennuksessa rakennetaan tavoitteita ja toimintasuunnitelmia kahden kesken TEKin uravalmentajan kanssa omien tarpeidesi pohjalta. Valmennus sisältää aloituspaketin ja 2-3 tapaamista (á 60-90 min) uravalmentajan kanssa. Tapaamisten välille saat välitehtäviä, jotka palautetaan valmentajalle ja käsitellään hänen kanssaan. 
  • Tehokas työnhaku -valmennus on tarkoitettu aktiivisen työnhaun tueksi. Valmennus pureutuu esimerkiksi työnhakudokumentteihin, työnhaun kanaviin, verkostoihin, haastatteluihin tai ulkomaan työnhakuun. Valmennukseen kuuluu aloituspaketti sekä käsiteltävien teemojen määrästä riippuen 2-3 sparrauskeskustelua (á 60-90 min) uravalmentajan kanssa. Sparrausten välille saat välitehtäviä, jotka palautetaan valmentajalle ja käsitellään hänen kanssaan. 

Valmennuksiin voit ilmoittautua täyttämällä yhteydenottolomakkeen

"Vanhempainvapaan aikana olin etsimässä uutta suuntaa uralle. Sparrauksen ansiosta sain CV:n fokusoitua uudella tavalla ja itselleni hahmottui tarkemmin, miten kannattaa edetä.  TEK auttoi myös työsopimusvaiheessa tuomaan varmuutta siihen, että asiat ovat kuten pitääkin."

Anonyymi jäsenpalaute

 

Palkkaneuvonta 

Jos työnkuvasi muuttuu perhevapaiden aikana tai hakeudut uusiin tehtäviin kotimaassa tai ulkomailla, muista tarkistaa oikea palkkataso TEKin palkkaneuvonnasta. Palkkanosturista löydät tietoa palkoista esimerkiksi toimiaseman, sektorin ja koulutustaustan mukaan.

TEKin asiantuntijat antavat myös henkilökohtaista palkkaneuvontaa. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse palkat@tek.fi (ohje suojatun sähköpostin käyttöön) tai soittamalla (09) 229 121.

Jäsenmaksualennus

Voit saada alennusta TEKin jäsenmaksusta perhevapaan ajaksi. Tarkemmat ohjeet jäsenmaksualennuksen hakemiseen löytyvät täältä

Lakipalvelut 

TEKin työsuhdeneuvonta auttaa perhevapaaseen liittyvissä kysymyksissä. Voit ottaa yhteyttä lakimiehiimme täyttämällä yhteydenottolomakkeen tai soittamalla (09) 2291 2345 (ma-pe klo 9-12). 

Mitä laki sanoo perhevapaista? 

Tutustu lakimiestemme ylläpitämään tietoon perhevapaisiin liittyvistä työelämän pelisäännöistä:  

Perhevapaalta palaamiseen liittyvät usein kysytyt kysymykset vastauksineen on koottu tänne. Löydät tietoa muun muassa työnkuvan muutoksiin, irtisanomisiin ja osittaiseen hoitovapaaseen liittyen. 

Yrittäjän palvelut

Onko yrittäminen alkanut kiinnostaa? TEKin Yrittäjän palvelut -sivuilta löydät perustiedot yrittäjyydestä. TEKin yrittäjille suunnattuja palveluita ovat muun muassa webinaarit, lakineuvonta sekä TEKin Yrittäjäklubi. 

Koko perheen tiedepäivät

TEKin huippusuosituissa Koko perheen tiedepäivissä lapset pääsevät tutustumaan tieteen ja tekniikan saloihin itse tutkimalla, kokeilemalla ja tekemällä. Mukaan ovat tervetulleita TEKin jäsenet lapsineen, lapsenlapsineen tai vaikka kummilapsineen! Perhepäivien ajankohdat ja lisätiedot löytyvät kootusti täältä

 

"Olin äitiyslomalla 2019 alkuvuoden ja halusin saada varmistuksen sille, että tammikuussa 2019 yrityksessämme jaettu yleiskorotus kuuluu myös minulle, koska olen vakituinen työntekijä. Sain vastauksen TEKistä nopealla aikataululla kysymykseeni ja sain kerättyä rohkeutta asiasta kertomiseen pomolleni. Kiitos teille. "

Anonyymi jäsenpalaute