Webinaari: Alustatalouden osa-alueet, jatko-osa

Alustatalous saattaa kuulostaa terminä vieraalta, mutta siinä piilee konkreettinen resepti liiketoiminnan sähköistämiseen. TEK ja Sofokus järjestävät syksyn aikana webinaarisarjan alustataloudesta. Tämä on sarjan toinen webinaari: alustatalouden osa-alueet (jatkokurssi).
webinaari
12.11.2019 -
10:00 to 11:00

Alustatalouden webinaarisarjan toisessa osassa syvennymme alustatalouden osa-alueisiin kuten verkostovaikutukset, datan hyödyntäminen sekä ansaintamallit.
Alustatalous on yksi modernin liiketoimintamuotoilun kulmakivistä. Se yhdistää liiketoiminnan ja ohjelmistot ekosysteemimäisellä tavalla luoden uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Mikä tärkeintä alustatalous antaa yrityksellesi mahdollisuuden rakentaa epäreilu kilpailuetu. Alustatalous on käsitteensä varsin laaja ja moniulotteinen. Karkeasti tiivistettynä kaikki lähtee yleensä liikkeelle pilvipalvelusta, jonka päälle luodaan ohjelmistovuokrauksen ja API-talouden periaatteilla yksittäistä tuotetta isompi kokonaisuus.
 
Webinaarin jälkeen tiedät:

  •  Mitä verkostovaikutukset tarkoittavat ja miten niitä hyödynnetään?
  •  Mitä voit hyödyntää olemassa olevaa dataa alustan kehityksessä?
  •  Miten alustatalouden ansaintamallit eroavat muista ansaintamalleista?


Handouts:
LATAA MAKSUTON OPAS LIIKETOIMINTASI TUEKSI: Digitaalinen alusta – Liiketoiminnan sydän –opaskirjanen 
MUOTOILE TOIMINTASI ALUSTAMAISEKSI, LATAA MAKSUTON: Alustatalouden mallinnuspohja 


Valmentajana webinaarissa toimii Teemu Malinen, Digital multi-entrepreneur, Founder & CEO of Sofokus.

Teemu on digitaalisen liiketoiminnan pioneereja Suomessa. Hän aloitti vuonna 1994 kotisivujen tekemisellä ja sen jälkeen ollut mukana perustamassa 18 sähköisen liiketoiminnan yritystä (mm. ohjelmistot, analytiikka, sosiaalinen media ja SaaS-liiketoiminta). Nykyiset yhtiöt työllistävät vuonna 2020 arviolta yli 150 henkilöä ja vaihtavat 15+ miljoonaa euroa. Nykyisin Teemu keskittyy auttamaan muita synnyttämään nopeasti kasvavia yrityksiä nojautuen moderneihin digitaalisiin strategioihin ja työkaluihin. Useampia Teemun perustamia yrityksiä on noteerattu Suomen ja Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten joukkoon.