Urailta:Rakentava vuorovaikutus

Uraillassa pureudutaan rakentavan vuorovaikutuksen periaatteisiin, joiden avulla tunnistat oman ilmaisun mukavuusalueesi ja tyypilliset ilmaisustrategiat.
urailta
Etelä-Suomi
03.09.2019 -
17:00 to 19:30
Sokos Hotelli Lahden Seurahuone
Aleksanterinkatu 14
15110
Lahti

Rakentava vuorovaikutus: Arvioida vai arvostaa? Kampata vai kannustaa?

Jokainen meistä joutuu toimimaan niin työ- kuin yksityiselämässä hyvinkin erilaisten vuorovaikutustilanteiden kanssa. Oppivan organisaation itseään kehittävä ”kollektiivinen äly” perustuu vuorovaikutuksen rakentavuuteen. Kaikki riippuu vuorovaikutuksen laadusta, siitä onko vuorovaikutus rakentavaa vai kilpailevaa, kannustetaanko kaverin ideoita vai kampataanko niitä? Joko arvioidaan ja arvostellaan ideaidut kuoliaaksi tai kehitellään niitä yhdessä hyväksymällä, kannustamalla ja yhdistelemällä niitä toisiinsa.

Uraillassa pureudutaan rakentavan vuorovaikutuksen periaatteisiin, joiden avulla tunnistat oman ilmaisun mukavuusalueesi ja tyypilliset ilmaisustrategiat. Tavoitteena on kehittää jokaisen osallistujan vuorovaikutuskäytänteitä niin, että vuorovaikutuksesta tulee joustavaa, rakentavaa ja, että yhteistyö ja kommunikointi erilaisten ihmisten kanssa sujuisi ratkaisukeskeisemmin ja tehokkaammin.

Myös kehonkielen tuntemus ja sen entistä tietoisempi käyttö ovat tärkeitä ominaisuuksia vuorovaikutuksessa. Osallistujien ilmaisun mukavuusalueen joustoa kehitetään hauskoin harjoittein ja lisätään näin osallistujien ilmaisun joustavuutta ja reaktiivisuutta.

Uraillan jälkeen opit

  • kehittämään edelleen kykyä ilmaista näkemyksiäsi/ajatuksiasi myyvästi vastaanottaja huomioiden
  • joustavaa ja rakentavaa neuvottelutaitoa jäykän poteroitumisen sijaan
  • kehittämään sietokykyä ja valmiutta myös haastavien ja epämiellyttävien tilanteiden kohtaamiseen
  • käyttämään työkaluja erilaisuuden ja monikulttuurisuuden kanssa työskentelyyn.
  • luomaan luottamuksellisen ja positiivisen ilmapiirin.

Luvassa on siis toiminnallista oppimista! Teemme yhdessä yksinkertaisia, käytännönläheisiä ja hauskoja harjoituksia, joiden avulla tutkimme vuorovaikutusteiden käytäntöjä. Jokainen harjoitus puretaan keskustellen.


Valmentajana toimii vuorovaikutusmuotoilija ja -valmentaja Simo Routarinne, Creative director IMPROVment.fi.

Simo on kansainvälisesti arvostettu rakentavan vuorovaikutuksen asiantuntija, viisas ja hauska luennoitsija, fasilitoija, moderaattori sekä kouluttaja. Yli 20 vuoden kokemuksellaan ja kannustavalla työotteellaan hän saa lyhyessäkin ajassa ihmiset ja organisaatiot muuttamaan toimintatapojaan sujuvimmiksi edistäen sekä työhyvinvointia että tuloksellisuutta.

Lämpimästi tervetuloa urailtaan! 

Uraillan jatkot! Haluaisitko jatkaa keskustelua uraillan teemasta ja samalla tutustua muihin tekkiläisiin? Toiveenne on kuultu ja nyt sinulla on tähän mahdollisuus heti uraillan jälkeen! Olemme varanneet hotellin 1. krs pöydän, jossa voitte jatkaa keskustelua. Jatkoille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen – riittää, että ilmestyt paikalle. Jatkot ovat omakustanteiset. Huomioithan, että TEKin edustaja ei ole jatkoilla enää paikalla, mutta paikallinen diplomi-insinööri ja arkkitehtiyhdistys, LDiaryn edustajat ovat paikalla. Tervetuloa!