Urailta: Menesty muutoksessa - vahvista resilienssiäsi

Miten tunnistamme resilinessiä –omaa ja toisten? Miten resilienssi näkyy arjessa ja miten sitä voi vahvistaa? Tule kuulemaan näihin vastaukset TEKin uraillassa!
urailta
Pohjois-Suomi
20.03.2019 -
17:00 to 19:30
Kauppakeskus Valkea - kokoustilat (Sokos Hotelli Arina)
Isokatu 25
90100
Oulu

Työn murros koskettaa myös TEK in jäsenistöä ja heidän toimialojaan. Digitalisaatio, robotiikka ja globaalit markkinat muuttavat työn kontekstia kiihtyvään tahtiin. Tämä luo painetta uudistaa kaikkien työpaikan toimijoiden asennetta, osaamista ja toimintatapoja. Keskeiseksi tulevaisuuden menestyjien ”salaiseksi reseptiksi” on tunnistettu resilienssi ja sen tunnistaminen ja vahvistaminen – niin itsessä kuin toisissa. Onnistuneessa muutoksessa on varmistettava organisaation tuloksentekokyky ja ihmisten hyvinvointi. Uusimpien tutkimusten mukaan ihmislähtöinen johtaminen ja vahva resilienssi  erottaa tulevaisuuden menestyjäorganisaatiot kilpailijoistaan.

Uraillan fokuksessa on aktiivinen ote kolmeen ilmiöön:

  1. Muutoksiin liittyvät negatiiviset tunteet ja yhteistyön haasteet –niiden onnistunut käsittely
  2. Kykymme uudistua ja käsitellä muutoksia, pettymyksiä ja vastoinkäymisiä: resilienssin tunnistaminen ja vahvistaminen
  3. Selkeyttäminen ja hallinnan kokemus muutostilanteissa – perusasiat, joita ihmiset kaipaavat johtajaltaan

Lisäksi uraillassa käsitellään työelämän case- esimerkkien ja pienimuotoisten harjoitusten kautta:

  • Miten tunnistamme resilinessiä –omaa ja toisten?

  • Miten resilienssi näkyy arjessa ja miten sitä voi vahvistaa?

  • Miten käsittelemme muutoksen herättämiä negatiivisia tunteita ja miten herättelemme positiivisia tunteita?

  • Miten pääsemme eteenpäin esimerkiksi pettymyksiä tai vastoinkäymisiä jumittumatta niihin?

Uraillan päätteeksi loppuoivallukset ja pieni aivojen aktivointitehtävä arkeen.

Uraillan valmentaja Saara Remes on käyttäytymistieteilijä (KM), työ- ja organisaatio-psykologiaan erikoistunut ratkaisu- ja voimavarakeskeinen valmentaja, psykoterapeutti (ValVira) ja työyhteisösovittelija. Saara on työskennellyt tukijana ja projektipäällikkönä Teknillisen korkeakoulun TAI Tutkimuslaitoksessa noin kymmenen vuoden ajan erilaisissa tutkimus- ja kehittämishankkeissa. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus vaativasta konsultointi-, valmennus- ja kehittämistyöstä, joista seitsemän vuotta Keski- Euroopassa.
Saara on yksi työyhteisösovittelun uranuurtajista Suomessa. Hän on sovitellut lukuisissa organisaatioissa, erityisesti johtoryhmien, asiantuntijaorganisaatioiden ja monikulttuuristen tiimien konfliktitilanteita sekä Suomessa että ulkomailla. Saara toimii yhteistyössä yliopistojen kanssa uusien työyhteisösovittelijoiden kouluttajana. Vuodesta 2009 Saara on oman yrityksensä (Work Desing oy) kautta toiminut sparraajana työelämän haastavissa tilanteissa johtoryhmille, esimiehille ja työyhteisöille.