Koko perheen tiedepäivät

Innostus tekniikkaan syttyy itse tekemällä. Tiederasteilla lapset pääsevät kokeilemaan tekniikan eri osa-alueita. Tervetuloa tekkiläinen – ota koko perhe tai vaikka kummilapsi mukaan!

Montako hernettä ilmapallo nostaa? Miten rakennan robotin? Miten painovoima vaikuttaa liikkeeseen ja nopeuteen? TEKin koko perheen tiedepäivillä voi saada vastauksen esimerkiksi näihin kysymyksiin – ja pääsee itse kokeilemaan, miten homma toimii!

Koko perheen tiedepäivä järjestettiin syksyllä 2017 Lappeenrannassa, Espoossa, Turussa (osana Tekniikan päiviä) ja Tampereella. Keväällä tapahtuma järjestetään neljällä paikkakunnalla.

Ohjelma vaihtelee hieman paikkakunnittain, mutta kaikissa tapahtumissa tutustutaan tieteen ja tekniikan saloihin niin että lapsikin ymmärtää. Joissakin tapahtumissa paikalla on myös tunnettu tiedetemppujen tekijä, tutkija Pii eli DI Kirsi Puustinen. Tiederastien lomassa osassa paikkakunnista on tarjolla myös pientä purtavaa. Voit lukea tästä, minkälaista meno oli Otaniemen perhepäivässä 28.10.

Paikalle ovat tervetulleita TEKin jäsenet lapsineen, lapsenlapsineen tai vaikka kummilapsineen – ja toki tilaisuuksiin voi osallistua ilmankin lapsia.

Jos sometat TEKin Koko perheen tiedepäivistä, käytäthän tunnistetta #TEKperhepäivä

Kevään 2018 Paikkakunnat ja ajankohdat

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet tapahtumiin päivitetään tälle sivulle kevään mittaan. Osallistujamäärä tapahtumissa on rajoitettu, joten kannattaa ilmoittautua nopeasti.

Jos tapahtuman ilmoittautuminen on jo auki, voit klikata paikkakunnan nimestä auki lisätieto- ja ilmoittautumissivun. Tapahtumista ja niiden ilmoittautumisen alkamisesta tiedotetaan jäsenkirjeillä sekä TEKin somessa.​

  • Espoo, Otaniemi 3.3.2018 – Kiitos tapahtumaan osallistuneille!
  • Vaasa 10.3.2018 – Kiitos tapahtumaan osallistuneille!
  • Espoo, Otaniemi 24.3.2018 – Kiitos tapahtumaan osallistuneille!
  • Vaasa, Barnens Energidag, Academill 7.4.2018 – Kiitos tapahtumaan osallistuneille!
  • Oulu 7.4.2018 – Kiitos tapahtumaan osallistuneille!
  • Åbo Barnens Teknikdag 21.4.2018 – Kiitos tapahtumaan osallistuneille!

Kuva: Sami Siurola / Plumepics

 

Asiasanat: