Koko perheen tiedepäivät

Innostus tekniikkaan syttyy itse tekemällä. Tiederasteilla lapset pääsevät kokeilemaan tekniikan eri osa-alueita. Tervetuloa tekkiläinen – ota koko perhe tai vaikka kummilapsi mukaan!

Montako hernettä ilmapallo nostaa? Miten rakennan robotin? Miten painovoima vaikuttaa liikkeeseen ja nopeuteen? TEKin koko perheen tiedepäivillä voi saada vastauksen esimerkiksi näihin kysymyksiin – ja pääsee itse kokeilemaan, miten homma toimii!

Koko perheen tiedepäivä järjestetään kuudella paikkakunnalla syksyn 2017 ja kevään 2018 aikana. Ohjelma vaihtelee hieman paikkakunnittain, mutta kaikissa tapahtumissa tutustutaan tieteen ja tekniikan saloihin niin että lapsikin ymmärtää. Joissakin tapahtumissa paikalla on myös tunnettu tiedetemppujen tekijä, tutkija Pii eli DI Kirsi Puustinen. Tiederastien lomassa osassa paikkakunnista on tarjolla myös pientä purtavaa.

Paikalle ovat tervetulleita TEKin jäsenet lapsineen, lapsenlapsineen tai vaikka kummilapsineen – ja toki tilaisuuksiin voi osallistua ilmankin lapsia.

Jos sometat TEKin koko perheen tiedepäivistä, käytäthän tunnistetta #TEKperhe

Paikkakunnat ja ajankohdat

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet tapahtumiin päivitetään tälle sivulle syksyn mittaan. Osallistujamäärä tapahtumissa on rajoitettu, joten kannattaa ilmoittautua nopeasti.

Jos tapahtuman ilmoittautuminen on jo auki, voit klikata paikkakunnan nimestä auki lisätieto- ja ilmoittautumissivun. Tapahtumista ja niiden ilmoittautumisen alkamisesta tiedotetaan jäsenkirjeillä sekä TEKin somessa.

  • Lappeenranta 14.10. Tapahtuma on nyt (19.9.) täynnä, mutta halutessasi voit ilmoittautua jonoon.
  • Espoo, Otaniemi 28.10. Tapahtuma on nyt (28.9.) täynnä. Tapahtuma järjestetään Otaniemessä uudestaan keväällä 2018, ilmoittautuminen aukeaa lähempänä tapahtumaa.
  • Turku 4.11. Turussa perhepäivä on osa kolmipäiväisiä Tekniikan päiviä.
  • Tampere 25.–26.11.
  • Oulu keväällä 2018
  • Vaasa keväällä 2018
  • Otaniemi keväällä 2018
  • Åbo Barnens teknikdag 21.4.2018

Lisäksi TEK on mukana Espoon Mini Maker Fairessa 13.–14.10. Tervetuloa TEKin toiminnalliseen työpajaan Iso Omenaan. Luvassa on tekemistä lapsille ja lapsenmielisille! Tapahtuma on myös TEKin tapahtumakalenterissa.

Kuva: Sami Siurola / Plumepics

 

Asiasanat: